reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hej dziewczynki,
Trzymam kciuki za wizyty!

Ja już po wizycie.. Trochę się szyjka skrocila ale mam wytrzymać do 20.06, później mogę rodzic.

A podali Ci jak długą masz szyjkę?

Trzymam kciuki za wizyty.
Mnie od wczoraj boli podbrzusze i to bardzo. Jak do wieczora nie przejdzie to chyba pojadę na IP, bo tak mnie jeszcze nie bolało.

A jaki to ból? Taki jak na miesiączkę? Jak nie przejdzie to jedź kochana, dla własnego spokoju.

Wczoraj byliśmy na zakupach wyprawkowych po wózek i łóżeczko+materacyk i się wnerwiłam eh. Przekonałam się że nie ma co liczyć na pomoc sprzedawcy, bo każdy mówi co innego. To co w jednym sklepie namawiają to w innym odradzają. Robią mi wodę z mózgu i już nie wiem co kupować a co nie. Postanowiłam podejmować decyzje zakupowe w domu a w sklepie tylko kazać zapakować :p

reklama
Możesz napisać co Ci się dzieje z nerkami?
Mam zastój w nerkach (wodonercze), pisałam w innym wątku, Sylwia mnie pocieszyła, że po ciąży to mija...

To co w jednym sklepie namawiają to w innym odradzają.
No pewnie. Też się z tym spotkaliśmy. Nawet opinie w internecie różne. Ale przecież zawsze tak jest, że coś komuś bardziej pasuje, a innemu mniej ;)

Hej dziewczynki,
Trzymam kciuki za wizyty!

A podali Ci jak długą masz szyjkę?

A jaki to ból? Taki jak na miesiączkę? Jak nie przejdzie to jedź kochana, dla własnego spokoju.

Wczoraj byliśmy na zakupach wyprawkowych po wózek i łóżeczko+materacyk i się wnerwiłam eh. Przekonałam się że nie ma co liczyć na pomoc sprzedawcy, bo każdy mówi co innego. To co w jednym sklepie namawiają to w innym odradzają. Robią mi wodę z mózgu i już nie wiem co kupować a co nie. Postanowiłam podejmować decyzje zakupowe w domu a w sklepie tylko kazać zapakować :p

Tak, taki jak na okres. Wczoraj w dzień ten brzuch mi cały czas twardniał a w nocy te bóle. Poczekam na męża i pewnie pojedziemy, jak nie przejdzie.

Mam zastój w nerkach (wodonercze), pisałam w innym wątku, Sylwia mnie pocieszyła, że po ciąży to mija...
Sorki już doczytałam, mi też w szpitalu mówili że w ciąży różne rzeczy wychodzą a po mijają i jeśli nie jest to konieczne wolą przetrzymać okres ciąży dla bezpieczeństwa dzidzi

Cześć;-) ja juz też po wizycie(opisałam na odpowiednim wątku;-)

Lizzy z tym Zusem i kolejkami do lekarzy to jest jakaś masakra!po kasę to pierwsi rękę wyciągają,nieopłać tylko składki zdrowotnej do 10 dnia miesiąca i wypadasz z ubezpieczenia,a jak masz Pilne na skierowaniu to termin za pół roku,ehhhh

Ja dzisiaj chcę poprać grubsze ciuszki,kocyki,ręczniki,rożek i może pościel bo zapowiadają ochłodzenie i potem mi nie wyschnie a chciałabym na zewnątrz posuszyć ;-)

Sorki już doczytałam, mi też w szpitalu mówili że w ciąży różne rzeczy wychodzą a po mijają i jeśli nie jest to konieczne wolą przetrzymać okres ciąży dla bezpieczeństwa dzidzi
Ja sama bym wolała przetrzymać... Jakoś boję się wszczepiania czegokolwiek, a co dopiero w ciąży :| No ale 1,5 miesiąca zostało, może przetrwamy ;)
Lizzy z tym Zusem i kolejkami do lekarzy to jest jakaś masakra!
To jest niepojęte, serio... Kiedyś słyszałam jak babcia do okulisty chciała się zapisać jakoś zima była, a babka jej mówi, że wrzesień... a ona, że ona już teraz nic przez okulary nie widzi i chciała mocniejsze...

A z kolei mój dziadek kiedyś pojechał do lekarza, to mu lekarz powiedział, że po 80tym roku życia to on nie leczy, bo się nie opłaca... Nie pytajcie jaką ciotka awanturę w przychodni zrobiła... ;)

Tez juz po wizycie :) w zasadzie tylko skan mialam robiony aby sprawdzic jak sie dziecko rozwija bo miesiac temu wyszlo ze synek duzy jak na swoj tydzien, ale dzis juz bylo wszystko w porzadku, juz ponizej gornej kreski :) ma 2 kg, glowka w dol i wszystkie narzady super :) jeszcze mnie wysylaja na jeden skan za dwa tygodnie aby sie upewnic ;)

Dzis jak wstalam z lozka to z bolu wyrobic nie moglam. Myslalam ze nie dam rady z domu wyjsc ale wzielam paracetamol i przeszlo. Juz 3 raz taki silny skurcz mialam w ciagu 6 tygodni... po prawej stronie, ze az ruszyc sie nie moglam...

Nieufna jedz na IP, może to przepowiadajace skurcze, ale mi np zrobiły w pierwszej ciąży rozwarcie już takie skurcze..
Kamejka, nie powiedział mi jaka długa, tylko że wytrzyma i nie ma sensu brać mnie do szpitala na sterydy, więc nie jest tak źle.. A jeżeli chodzi o sprzedawców to podejrzewam że tu czytając o tych produktach wiesz więcej niż oni..
Ja jeszcze holter muszę dzisiaj zaliczyć a nie mam siły..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez juz po wizycie :) w zasadzie tylko skan mialam robiony aby sprawdzic jak sie dziecko rozwija bo miesiac temu wyszlo ze synek duzy jak na swoj tydzien, ale dzis juz bylo wszystko w porzadku, juz ponizej gornej kreski :) ma 2 kg, glowka w dol i wszystkie narzady super :) jeszcze mnie wysylaja na jeden skan za dwa tygodnie aby sie upewnic ;)

miło czytać że wszytko ok;-)

reklama
Do góry