Od obaw o depresję się zaczyna Później nawet jak dziecko mocno przeskrobie ma się wyrzuty sumienia, że przesadziło się z reakcją. Czasami jak nawet się ma pewność, że się nie przesadziło to serce pęka widząc płacz dziecka lub chociaż smutną minę w reakcji na ew. karę..Rodzicielstwo nie jest łatwe i już zawsze będą rozterki, żal a czasami chęć by po prostu usiąść i wyć z bezsilności. Im szybciej do nas dotrze, że jesteśmy nadal tylko ludźmi, że matka to nie żadne super hero stworzone do nieomylności, że mamy prawo do słabszych dni, złych decyzji tym lepiej dla naszej psychiki. Najlepiej sobie wytatuować albo na ścianie wyryć: zostałam matką ale nadal mam prawo się mylić, być zmęczoną a czasami czegoś nie potrafić!
reklama
ja na razie maluję będę bliżej to przestanę, może wyznacznikiem będzie odejście czopa, nie wiem, a jak nie to zmyję jadąc rodzićMi właśnie mąż przyniósł z piwnicy dziś moje ukochane japonki, tak wygodne, że całe dnie można w nich chodzić. I tu pojawił się problem paznokci. Mąż zaoferował pomoc, ale też czytałam,.że do porodu nie można... no i nie wiem. O ile nic nie wskazuje na to, że będzie to w najbliższym czasie, o tyle w lipcu też będzie ciepło... nie wiem już sama...
Dziś na szkole rodzenia była babka, która jutro idzie do szpitala, a w środę cc i tak sobie zdałam sprawę, że to już coraz bliżej...
Zrobiliśmy dziś zamówienie apteczne, heh poszło sporo kasy, ale chyba mamy już wszystko
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Ja mam żele na rękach ale za tydzień pojadę juz ściągnąć. jednak ciężko by mi było z takimi pazurami przy dziecku. szkoda mi bo nie musiałam dbać a wizyta raz na miesiąc wystarczyła, no ale cóż obiecałam sobie ze po powrocie do pracy znowu sobie zrobię
Flammie
Fanka BB :)
Super senny dzień miałam. Prawie usnęłam na krześle u fryzjerki jak odpaliła suszarkę, a przez resztę dnia to takie chwile zawieszenia miałam w pracy..
Mąż się dziś postarał i z własnej woli zaczął wózek odnawiać Gdzie niegdzie trzeba było wzmocnic szwy, zmienić jakies napy, nic wielkiego. Musi jeszcze zadbać o stelarz i będzie jak nówka
Jeśli chodzi o pielęgnację.
Ja nie maluję paznokci, czasem tylko je polerką traktuję. Jakoś nie lubię lakieru, chyba tylko pare razy w życiu miałam pomalowane
Mój mąż tez się zgłosił na ochotnika do prac pielęgnacyjnych w okolicach od poniżej brzucha po stopy Ale póki co daję rade sama.
Asia28BK - mam tak samo! Czasem nie mogę uwierzyć, że zaraz mi się życie do góry nogami wywróci, bo przecież tak niedawno się dowiedziałam o ciąży!!
Nieufna - jak sobie wyobraziłam widoki, to będę mieć teraz dobry humor przez jakiś czas dzięki!
Mój kot odkrył właśnie ten kosz dla dziecka i się w nim gnieździ Ale chyba zdążę wyprać zanim dziecko na świat przyjdzie
Dobranoc, jeśli jeszcze ktoś czyta
Mąż się dziś postarał i z własnej woli zaczął wózek odnawiać Gdzie niegdzie trzeba było wzmocnic szwy, zmienić jakies napy, nic wielkiego. Musi jeszcze zadbać o stelarz i będzie jak nówka
Jeśli chodzi o pielęgnację.
Ja nie maluję paznokci, czasem tylko je polerką traktuję. Jakoś nie lubię lakieru, chyba tylko pare razy w życiu miałam pomalowane
Mój mąż tez się zgłosił na ochotnika do prac pielęgnacyjnych w okolicach od poniżej brzucha po stopy Ale póki co daję rade sama.
Asia28BK - mam tak samo! Czasem nie mogę uwierzyć, że zaraz mi się życie do góry nogami wywróci, bo przecież tak niedawno się dowiedziałam o ciąży!!
Nieufna - jak sobie wyobraziłam widoki, to będę mieć teraz dobry humor przez jakiś czas dzięki!
Mój kot odkrył właśnie ten kosz dla dziecka i się w nim gnieździ Ale chyba zdążę wyprać zanim dziecko na świat przyjdzie
Dobranoc, jeśli jeszcze ktoś czyta
fazerkamm
Iwona35 napisze poraz kolejny.. uwielbiam Twoje wpisy. Dziekuje [emoji813]
Nieufna hehehe "faaajny" sasiad[emoji14]tak mysle ze następnym razem jak bedzie tak paradowal na golasa to wyciagnij aparat lub telefon i napstrykaj zdjec albo nagraj.. moze zauwazy ze to robisz i przestanie
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Nieufna hehehe "faaajny" sasiad[emoji14]tak mysle ze następnym razem jak bedzie tak paradowal na golasa to wyciagnij aparat lub telefon i napstrykaj zdjec albo nagraj.. moze zauwazy ze to robisz i przestanie
Needi
Cześć dziewczyny
Wcześnie dziś wstałam jakoś. Zapowiada się znowu gorąco.
Nieufna i weź z dzieckiem na balkonie posiedź. Nie lubię takich ludzi.
LuclyJuli nie wiem czy można czy nie można stosować. Nic nie słyszałam. Z Martynką stosowałam. Ja bym się strasznie maszynka pocieła.
U nas też opierdziel za pomslowane paznokcie. Zmyje w 38 tyg
Miłego dnia
Wcześnie dziś wstałam jakoś. Zapowiada się znowu gorąco.
Nieufna i weź z dzieckiem na balkonie posiedź. Nie lubię takich ludzi.
LuclyJuli nie wiem czy można czy nie można stosować. Nic nie słyszałam. Z Martynką stosowałam. Ja bym się strasznie maszynka pocieła.
U nas też opierdziel za pomslowane paznokcie. Zmyje w 38 tyg
Miłego dnia
fazerkamm
Witajcie ja po nieprzespenej prawie cale nocy tez juz na nogach bo chlopaki sie szykują do szkoly/pracy i ten starszy nie potrafi zachwywac sie tak zeby mnie do końca nie wybudzic ehhhsss a ja przez dwa lata jak wstawalam pierwsza do pracy to ani Jego ani syna nie obudzalam halasowaniem zeby pospali jeszcze...
W nocy mialam taka przygode ze na pewno tona siwych wlosow mi przybyla, a maz zerwal sie na rowne nogi[emoji14]obudzilam sie ok 2 i czulam ze mam mokro miedzy nogami, szybko się podnioslam i czuje jak leci mi cos po nogach, pierwsze co przyszlo do glowy "kuzwa wody mi odchodza" za chwile znow pocieklo.. od tej sytuacji juz jest spokoj i wnioskuje ze kochany synek tak mi na pecherz naciskal ze ja nie czulam ze popuszczam.. masakra jakas, pierwszy raz w zyciu cos takiego mi sie przytrafilo zestresowalam się na maxa, spac później do prawie 5 nie mogłam.
Milego dzioneczka bez wiekszych przygod zycze.
W nocy mialam taka przygode ze na pewno tona siwych wlosow mi przybyla, a maz zerwal sie na rowne nogi[emoji14]obudzilam sie ok 2 i czulam ze mam mokro miedzy nogami, szybko się podnioslam i czuje jak leci mi cos po nogach, pierwsze co przyszlo do glowy "kuzwa wody mi odchodza" za chwile znow pocieklo.. od tej sytuacji juz jest spokoj i wnioskuje ze kochany synek tak mi na pecherz naciskal ze ja nie czulam ze popuszczam.. masakra jakas, pierwszy raz w zyciu cos takiego mi sie przytrafilo zestresowalam się na maxa, spac później do prawie 5 nie mogłam.
Needi
No to faktycznie lekki zawał. A nie pachniała ciecz? Bo siusie zawsze trochę pachną.Witajcie ja po nieprzespenej prawie cale nocy tez juz na nogach bo chlopaki sie szykują do szkoly/pracy i ten starszy nie potrafi zachwywac sie tak zeby mnie do końca nie wybudzic ehhhsss a ja przez dwa lata jak wstawalam pierwsza do pracy to ani Jego ani syna nie obudzalam halasowaniem zeby pospali jeszcze...
Hejkaaa!
Padam na cyce.... słabo spałam, same koszmary o śmierci a o 2 w nocy kot stłukł lustro! Huk jak jasna cholerka, nie mogłam zasnąć po tym z godzinę a teraz musiałam wstać, bo facet na balkon przychodzi -miał być jeden dzień a będzie trzy. Świetnie.
Co do golenia to ja też używam veet i wczoraj robiłam. Paznokcie u nas można mieć pomalowane u stóp dobre i to.
Nieufna- podoba mi się ten sąsiad u mnie same nudy
Fazer- gorzej jak zaczną robić to częściej, bo okaże się że ich to kręci jak ktoś nagrywa
Padam na cyce.... słabo spałam, same koszmary o śmierci a o 2 w nocy kot stłukł lustro! Huk jak jasna cholerka, nie mogłam zasnąć po tym z godzinę a teraz musiałam wstać, bo facet na balkon przychodzi -miał być jeden dzień a będzie trzy. Świetnie.
Co do golenia to ja też używam veet i wczoraj robiłam. Paznokcie u nas można mieć pomalowane u stóp dobre i to.
Nieufna- podoba mi się ten sąsiad u mnie same nudy
Fazer- gorzej jak zaczną robić to częściej, bo okaże się że ich to kręci jak ktoś nagrywa
reklama
Lizzy_
O kurcze, fazerka, faktycznie można było zawału dostać. Ja np. Jeszcze nie spakowana, więc podwójny... w sumie całe szczęście, że mąż na szkołę rodzenia ze mną chodzi, notuje! to wie co trzeba spakować. Ale i tak, jak poprzychodzą przesyłki wolę to sama zrobić...
Witam wtorkowo. Obudziły mnie ptaki ćwierkaniem i jeden skrzeczący skrzydlak pod samym oknem...
Witam wtorkowo. Obudziły mnie ptaki ćwierkaniem i jeden skrzeczący skrzydlak pod samym oknem...