reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Oglądam wlasnie porodówkę na TLC i masakra. Jak widzę te kobiety jak krzyczą z bólu albo maja cesarkę i cos je boli to jeszcze bardziej boje sie swojego...juz były 2 porody i 2 razy płakałam jak juz sie dzidziuś urodził. Ciekawe czy przy swoim porodzie bede płakała :p

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
hahahh no ja tez ogo

Hej,nie potrzebnie Cie to irytuje..wiadomo ze beda sie powtarzac pytania wiesz ilme czasu trzeba aby wrocic do tematow ktore byly poruszane kilka miesiecy temu?Moze jak ktos sie mega nudzi w domu i ma na to czas to spoko...ale czasami mysle ze nie szkodzi wrocic do pewnych tematow zwlaszcza ze porod lipcowek tuz tuz...wiec niektore z nas moze ogarniac jakas panika czy nawal pytan...wiec nie denerwuj sie;)
agnes, problem polega na tym, że to Ty ciągle zadajesz te same pytania, dostajesz na nie odpowiedzi po czym jak bumerang wracasz co chwilę do tematu. Dlatego to irytuje. Nie zadasz sobie nawet trudu, żeby przeczytać co dziewczyny piszą. Przepraszam Was, ale mnie to drażni

Ja ryczalam okrutnie jak urodzilam pierworodnego :) :)

Madziolina_p wysle pozniej Tobie link bo teraz jestem na placu zabaw.

Dziewczyny piszcie ni swoje dane do listy bo jest Was duzo "nowych" udzielajacych się systematycznie to warto żebyście byly na liscie :) wejde pozniej na komputer to ogarnę liste i zobaczę ktora z Was jest a ktora nie.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam taki, kupowalam przy Michale ponad 2 lata temu i dziala do dzis, jestem zadowolona.
Super, długo myślałam nad termometrem, a skoro ten się sprawdza u Was to myślę, że u mnie też. Dziękuję! :)

Mój Mały kopie często w nocy, jak chcę spać, a tak to po jedzonku. Śmiejemy się, że mały żarłok i korzysta z wszelkich przyjemności, które jem, bo potem tylko mleko ;) Jak już pisałam kiedyś - mój lekarz mówił, że by po jedzeniu się położyć i dzidzia powinna się "uruchomić" :)

Ja będę na pewno ryczała jak bóbr, ja się wzruszam na filmach, a nawet na reklamach jak są o chorych dzieciach...

Paula, ja kiedyś oglądałam też jakąś porodówkę, ale rosyjską... wyłączyłam w połowie, bo się przestraszyłam :p Chyba ta niewiedza co dokładnie mnie czeka sprawia, że póki co się nie boję :p

Dzień Dobry!!

Nieufna, fajnie, że kręgosłup nie boli :) I nie wierz w zabobony. Też się na tym łapie, że mi do głowy takie myśli przychodzą, ale do kiedy będziemy czekać? Do 36 tygodnia? A w 37 też może się coś stać na dobrą sprawę. Musimy mieć nadzieję, że będzie dobrze. Po prostu...
Pauladabro - ja też zaplanowałam zakończyć remont i przygotowania na czerwcu. W lipcu już tylko ogródek :) A jak będzie? Zobaczymy...
Haha, Kamejka :D Oni śpią razem, bo starszy ma jakieś stresy ostatnio ze spaniem i to dlatego tak, wcale nie z miłości haha :D Chociaż ostatnio jak już starszy usnął to młodszy stwierdził, że woli u siebie i się zabrał do swojego pokoju :D Mój starszy to wrażliwiec, za to młodszy twarda sztuka :) Ogólnie, jeżeli o takie dostawiane łóżeczka chodzi to słyszałam, że są ok na początek. Co do tej firmy to nie wiem. A jeżeli chodzi o jedno miejsce to też się zastanawiam, bo mam mieć kosz Mojżesza, przy chłopcach nie miałam, od razu spali w swoich łóżeczkach, u siebie w pokoju i teraz nie chciałabym, żeby właśnie Młoda przyzwyczaiła się do ciasniejszego kosza, a potem bach do łóżeczka i sama nie wiem :/
Flammie - no to się cieszę :)
Iwona77W - trzymaj się!
Iwonaimaja, rozumiem Ciebie, że się boisz, zwłaszcza po tym co przeszłaś, ja też panikuję, bo wciąż mi się mało wydaje. Dobrze, że masz detektor. Bądź dobrej myśli!! I główka do góry!
Agula - kciuki!! Na dziekankę idziesz?
Lizzy - haha, też kiedyś widziałam tą rosyjską :D
Agnesdem - ja się nie zdecydowałam na ten z Lidla. Kupię Microlife.

Ja też będę miała przewijak na łóżeczku, przy chłopcach jak nie był potrzebny z boku łóżeczka kładłam, bo miałam miejsce od ściany.

A czym się różni termometr Microlife NC 100 od 150????????????

A mi mówią wszyscy, że mam mały brzuch :/ W sumie może i tak, ale czy to ma jakieś znaczenie? W badaniach wszystko ok... :/

Ja nie płakałam po porodach, to chyba po naturalnym tak się człowiek wzrusza, bo po cc to albo wybudzony dopiero co, albo szok, bo wszystko szybko się odbywa. No nie wiem, tak sobie myślę, że jednak po naturalnym, po tym bólu i dłuższym czasie trwania może łza polecieć :)

Miłego dnia!

Ja ryczalam okrutnie jak urodzilam pierworodnego :) :)

Madziolina_p wysle pozniej Tobie link bo teraz jestem na placu zabaw.

Dziewczyny piszcie ni swoje dane do listy bo jest Was duzo "nowych" udzielajacych się systematycznie to warto żebyście byly na liscie :) wejde pozniej na komputer to ogarnę liste i zobaczę ktora z Was jest a ktora nie.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Każdy inaczej reaguje na stres, ja np dostaje słowotoku a później sama w szoku jestem, że takie głupoty gadałam. I wyglądało to tak: mąz ma małą na rękach. lekarz mnie szyje a ja mu opowiadam anegdoty z życia i ten z głową na wysokości mojego krocza zaciesza na maxa. A po komentarz: ja w życiu tak się nie usmiałem przy pacjentce". Wizyty w pokoju: "jaki dzis mamy humor? ".
DRugi poród miałam ciężki, więc mąz tzrymał małą a ja nie do końca wiedziałam gdzie jestem a później tylko modliłam się by przestali przy mnie gmerać. Po przyjeździe do pokoju, niby tylko dwójka a tłum jak na dworcu. Do leżącej obok mnie ciągle przychodziła rodzina, niby pojedynczo ale ciągle ktoś. Taka rada:) wizyty od ..do.. nie oznaczają,że w tych godzinach ciągle ktoś ma obok Ciebie siedzieć a jedynie oznaczają mozliwość krótkich odwiedzin w tym czasie.. Ja miałam co wietrzyc bo szwy miałam nowe i jeszcxze rozeszły mi się poprzednie, kazali mi spać bez bielizny tylko na podkładzie a tu ciągle ktoś na sali.. Myślę: jak zasnę niechcący wystawię tyłek ..i nie spałam póki u niej były odwiedziny. Dziecko płacze..ciekawe jak do niej wstać z łozką które było dla mnei za wysokie i nie zgubić luznego podkładu i jeszcze d... nie pokazać..:) Teraz się śmieje ale wtedy to ten szpital i odwiedziny u sąsiadki wykańczały mnei psychicznie

Lila wlasnie to miłe z Twojej strony bo zawsze każdej odpowiadasz :) przynajmniej mnie miło sie czyta ze tak każdemu chcesz odpowiedziec.
Ja czytam ale jak doczytam do konca gdzie moge cos odpisac to nie pamietam kto pisał co i w sumie wychodzi na to ze pisze tylko o sobie...kurde trochę to egoistyczne. Musze to zmienić :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry