reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witajcie dziewczyny...

;)pewnie nawet nie zauwazylyscie ze mnie tu pare dni nie bylo takie tempo macie;)

No u mnie tak sobie..jak mam byc szczera..wczoraj mialam obciazenie glukoza w koncu mam to za soba ale meczylam sie mega. Raz mi cieplo raz cimno raz czuje ze mdleje..raz juz wszystko ok nie dobrze mi i tak w kolko...ale dalam rade..Cukier z palca na poczatku na czczo mialam 81 wiec spoko dzis dostalam juz wyniki pozostale wiec glukoza wszytsko okkkkkk morfologia tez okkkk ale jedyne co mnie martwi :(

Biedna :(, ale już po badaniu :)

co Cię martwi??

badanie moczu mam nie za dobre...wczoraj zadzwonila do mnie pielegniarka z przychodni gdzie mialam robione badania zebym w najblizszym czasie skontaktowala sie z lekazem prowadzącym hmm wiec tak

barwe mam napisana ciemnozolta, ciezar wlasciwy 1,021 a norma jest 1,015-1,030
ketony- slad
ery/hb - obecne
leukocyty- obecne
nablonki plaskie - liczne
bakterie-bardzo liczne
krysztaly szczawianu wapnia- dosc liczne

Tak mam napisane na wynikach:(

Martwi mnie to ze zadzownila(ja wiem ze oni musza informowac nawet jak sa nie wielkie odchylenia) ale mowi ze tych bakteri jest za duzo dlatego dzwoni i mam infekcje drog moczowych:(Jejku tak dbam o wszystko...zwracam uwage co jem jak zyje..kurcze i takie wyniki....

Agnesom pewnie jakies globulki dostaniesz i ustapia.
A mi sie dzisiaj snila smierc mamy jakiejs dziewczyny, mam nadzieje ze to nic nie znaczy...
Choc ciocia moja w srode miala swoj pogrzeb to moze sie w glowie zachowalo

hmmm wiecie co chyba nie potrzebnie sie naczytalam wiadomosci na necie...i teraz po prostu mam dola. Wyczytalam, ze to nie dobrze jak sa takie wyniki ze to szkodzi bardzo dziecku...jedyne co nie mam w tym wszytskim nie czuje swedzenia,pieczenia...hmm moze to od basenu?

badanie moczu mam nie za dobre...wczoraj zadzwonila do mnie pielegniarka z przychodni gdzie mialam robione badania zebym w najblizszym czasie skontaktowala sie z lekazem prowadzącym hmm wiec tak

barwe mam napisana ciemnozolta, ciezar wlasciwy 1,021 a norma jest 1,015-1,030
ketony- slad
ery/hb - obecne
leukocyty- obecne
nablonki plaskie - liczne
bakterie-bardzo liczne
krysztaly szczawianu wapnia- dosc liczne

Tak mam napisane na wynikach:(

pewnie to od tego zapalenia :) nie martw się, dostaniesz leki i wróci do normy. Ja miałam mocz ostatnio robiony i ph było dość wysokie, ale przestałam jeść kilka rzeczy i mam mocz już ok. Myślę, że im dalej w ciążę tym gorzej i zawsze coś nam wyskoczy w wynikach :/ ja mam niską hemoglobinę, ale żelazo świetne i bądź tu mądra.

Pewnie kontaktowała się babeczka, bo jak bakterie dość liczne to wolą szybko działać.

Madziolina- pewnie tak, dlatego taki sen :) ja ostatnio jak napatrzyłam się na pogrzebie to kilka razy dziwności się śniły

hmmm wiecie co chyba nie potrzebnie sie naczytalam wiadomosci na necie...i teraz po prostu mam dola. Wyczytalam, ze to nie dobrze jak sa takie wyniki ze to szkodzi bardzo dziecku...jedyne co nie mam w tym wszytskim nie czuje swedzenia,pieczenia...hmm moze to od basenu?

ooo może basen, jedni lekarze odradzają ze względu na możliwość złapania bakterii a jedni nie. Podobno są jakieś tampony zapobiegające.

ooo może basen, jedni lekarze odradzają ze względu na możliwość złapania bakterii a jedni nie. Podobno są jakieś tampony zapobiegające.
no wlasnie w sumie mi nie zabronil chodzic ale ostatnio dosc czesto bylam wiec moze dlatego..

a co wyeliminowałaś z diety?

No pozostaje mi tylko jedno czekac do czwartku aby z lekarzem pogadac..

reklama
Agnesdem mi lekarz powiedział ze w ciąży często wychodzi sporo bakterii w moczu i można złapać infekcje, troche pomaga zwalczać bakterie woda Jana. I wydaje mi sie ze to basen "pomogl". Nie bierz do siebie wszystkiego co piszą w necie bo diagnoza do każdego pacjenta i wyników jest indywidualna
Napewno wszystko bedzie ok [emoji6] uśmiech [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry