reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

no fajne sa te lozeczka takie komplety ze jest juz wszystko lozeczko materacyk,baldachimek taka kieszonka na lozko co sie zaklada i mozna tam wsadzic rozne rzeczy....ja widzialam chyba 24 emelenty za 900zl

reklama
No czas leci, my na ten moment mamy chyba z 10sztuk ciuszków w sumie, więc powoli czas się zaopatrywać. Potem dojdą jeszcze kosmetyki i art. higieniczne dla dzidzi i dla mnie więc to już w czerwcu myślę. Żeby na początek lipca być gotowym :)
no właśnie ja tez w czerwcu będę się zaopatrywać w takie rzeczy-kosmetyki dla dziecka dla mnie,piżamka dla mnie....

Wczoraj tak się chwaliłam, że się dobrze czuję i zapeszyłam, bo dziś mam kłucie i ucisk u góry brzucha po prawej stronie. Jak nie przejdzie to muszę zrobić wcześniejszą wycieczkę do lekarza.

Ostatnia edycja:
Ja już większość rzeczy mam :), ale też właśnie higieniczne sprawy i laktator mnie czeka :) jeszcze doszedł nam materac do łóżeczka, bo łóżeczko dostaliśmy od rodziny, ALE materac jest po 2 dzieci i średnio ufam, że nikt tam nie sikał a to gryka-kokos. Wolę nowy.

Flammie- daj znać jak będziesz po lekarzu. Mi mała takiego rano dała kopa w żebra, że musiałam wstać :D a wczoraj całe pachwiny mnie bolały na wieczór i brałam nospę :)

A i ja jeszcze chciałam polecić baldachim na lato. My mieliśmy taki firankowy i super ochraniał synka przed owadami, bo zawsze jakiś wstrętny komar się do sypialni zaplątał. Latem bez otwartego okna bym chyba umarła a na te bestie nawet czasem moskitiery nie dawały rady.
A jeśli chodzi o kurz, no to kwestia prania w razie potrzeby tak jak wszystkich innych firanek, dywanów..

ojj tak baldachimek ja tez polecam z doswiadczenia jak bylo u mojej siostry-chroni przed komarami a wiadomo na pewno beda..Wiec my tez bedziemy na pewno miec..co do czystosci-no oczywiscie bedzie trzeba go zdejmowac czaami i wyprac..ale to tak jak posciel..i inne rzeczy wiadomo:)

Agula- ja mysle ze nie ma to jak nowy materac. My tez bedziemy miec gryko kokos ale nowy:)NIe sa strasznie drogie..

wiecie co ostatnio zastanawiałam sie jak sie spakuje do szpitala..wiec pomyslalam, ze bedzie to walizka na kolkach snierniej wielkosci nie za mala nie za wielka...i z jednej strony poukladam swoje rzeczy pizamy,szlafrok,kapcie,kosmetyki....a z drugiej str.poukładam wszystko dla corci-i tu pytanie bo jak to jest po porodzie położne biora ubranka i ubieraja czy przychodzą za każdym razem do mnie...Moja siostra jak rodziła miała każdy komplecik na dany dzien zapakowany do woreczka i napisany dzień 1,dzien 2,dzien 3 położna przychodziła wzięła i już...nie było problemu. Tak wiec wymyśliłam, ze zapakujemy sie do 1 torby.

A co piżam dla nas to ile kupujecie?

wiecie co ostatnio zastanawiałam sie jak sie spakuje do szpitala..wiec pomyslalam, ze bedzie to walizka na kolkach snierniej wielkosci nie za mala nie za wielka...i z jednej strony poukladam swoje rzeczy pizamy,szlafrok,kapcie,kosmetyki....a z drugiej str.poukładam wszystko dla corci-i tu pytanie bo jak to jest po porodzie położne biora ubranka i ubieraja czy przychodzą za każdym razem do mnie...Moja siostra jak rodziła miała każdy komplecik na dany dzien zapakowany do woreczka i napisany dzień 1,dzien 2,dzien 3 położna przychodziła wzięła i już...nie było problemu. Tak wiec wymyśliłam, ze zapakujemy sie do 1 torby.

Ja koszul takich do karmienia kupię z 3.

Wiesz ja miałam osobną walizkę dla siebie i torba dla małej.
Nie zmiescilabym wszystkiego do jednej torby. A lepiej mieć dwie mniejsze niż jedną ogromną.
Ja miałam 3 pidzamki na każdy dzień inna i te majtki poporodowe z siateczki. Dużo podpasek i podkład na łóżko gdyby coś się zabrudzilo.
Dla małej miałam ubranka spakowane w osobnej torbie ale nie D zielilam na dni bo też nie wiedziałam jaka będzie pogoda. U nas dzieciaki myte i ubieranie są w tej sali co Leży się więc bez problemu sama dawałem.

reklama
Agnesdem nie wiem jak to z ubrankami u mnie w szpitalu ale musze mieć wszystko swoje.

Co do koszul to ja kupie dwie

eiktkw7i1lgslap3.png

Do góry