reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

tak was czytam i zazdroszcze relaxu, pogody, spacerow, zakupow generalnie wszystkiego. Leze plackiem i pcham do przodu dzien po dniu modlac sie o kolejny ehhhh nie mysle o zdnych z waszych "problemow" ehhh zycie...
Patuska, madra babka z Ciebie :-*

reklama
Nafoczka to leżymy sobie razem...
Niby mam ten krążek mogę funkcjonować ale lekarz mnie tak nastraszył porodem przedwczesnym ze wole leżeć i czekać na koniec czerwca...

eiktkw7i1lgslap3.png

Dziewczyny jeśli macie możliwość wybierzcie sie do mothercare. Na dzisiaj poszłam po dwie paczki body a wyszłam z 8 pakami. Teraz maja promocje ze kupujesz jedna paczkę a druga jest za 1gr. Wzięłam tego tyle ze jedna sztuka wyszła mnie za 5,50zl z czego jestem happy bo nie mam znajomych od których moge cos dostać wiec muszę kupic sama. Pytałam o te promocje i sa związane z zamknięciem sieci w Polsce a ogólnie wyprzedaż jest do konca miesiąca.
Jeśli macie możliwość to myśle ze na prawdę warto :-)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Wiesz co nie mam pojęcia, ale chyba tak bo weszłam dzisiaj na ich stronę i było napisane ze zamykają sklepy w Polsce ale nadal można kupować online w UK wiec chyba tylko stacjinarnie sa takie promocje.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Tak porodowke i bycie w domu. ..w cieniu...

Dziewczyny rany Boskie nie chce wyjść tu na nie wiadomo kogo . Ale pomysł na wakacje ze świeżo urodzonym dzieckiem uważam za słaby.
Większość z Nas urodzi w lipcu gdzie prawdopodobnie będą upały...będziemy przechodzić polog. Jedne lepiej drugie gorzej ... a po trzecie która by chciała targac miesięczne np dziecko na plażę w pełne słońce albo samolotem... krwawic i pocic się jak świnia?

Myślę że temat wakacji można sobie odłożyć ogóle albo na jesień... ale to też bez szaleństwa.

Ale jak kto woli i uważa.

eiktkw7i1lgslap3.png
Zgadzam się w 100%

słuchajcie w biurze padł temat właśnie co kto robi na wakacje:) Wy coś planujecie na wakacje z maleństwami?

w tym roku u nas wakacje raczej odpadają,chyba że późno jesienne i napewno w Polsce bo nie wyobrażam sobie z takim maluszkiem gdziekolwiek jechać i ciągnąc cały majdan rzeczy ze soba-myśle ze będę miała tyle zajęć że nawet o wakacjach nie będzie czasu myśleć;) a za rok sobie odbijemy;)

Co jest z Twoim suwaczkiem? Ja też mam na 20 lipca a jestem prawie w 25 tyg
Z usg też mi ten termin wychodzi

;-) z tym suwaczkiem to chodzi o to że z OM wychodzi 20 lipiec czyli 25 + 1 dzień obecnie przy cyklu 28 dniowym,a przy cyklu 35 dniowym 24+1 i ja sobie go tak ustawiłam żeby pasowało do mojego cyklu;)))) ale wogóle się z tych datach,tygodniach i obliczaniach nie mogę połapać więc słucham bacznie lekarza prowadzącego;)

Dziewczyny wiem ze ktoras z Was profilaktycznie będzie miała podana imuunoglobuline antyd w okolicach 28 tygodnia. Gdzie to diabelstwo kupić? W aptece nie, w punkcie krwiodawstwa nie.Już nie wiem gdzie się udać. Gin mówił mi ze w aptece dostanę na zamówienie z hurtowni:( niestety...

Asia teraz rozumiem...
Lekarze sugerują się terminem z ostatniej miesiączki a terminy z usg to tez w kartę wpisują w razie gdybyś w szpitalu wylądowała z np wodami które odeszły albo coś żeby lekarze pogląd mieli ...
Ale zawsze jest ta tolerancja plus minus dwa tygodnie...także nie ma co się martwić [emoji6]

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
My się wybieramy na majówkę w góry, już zaplanowane. W wakacje odpoczywamy po porodzie i poznajemy malucha. Zobaczymy jaki będzie, może jesienią na wieś, bo pradziadek pierwszego prawnuka by chciał poznać. Ale to zobaczymy jak.będzie. Żadne plaże, żadne samoloty, absolutnie ;) może za rok...

Do góry