reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

tak was czytam i zazdroszcze relaxu, pogody, spacerow, zakupow generalnie wszystkiego. Leze plackiem i pcham do przodu dzien po dniu modlac sie o kolejny ehhhh nie mysle o zdnych z waszych "problemow" ehhh zycie...
Patuska, madra babka z Ciebie :-*

reklama
Nafoczka to leżymy sobie razem...
Niby mam ten krążek mogę funkcjonować ale lekarz mnie tak nastraszył porodem przedwczesnym ze wole leżeć i czekać na koniec czerwca...

eiktkw7i1lgslap3.png

Dziewczyny jeśli macie możliwość wybierzcie sie do mothercare. Na dzisiaj poszłam po dwie paczki body a wyszłam z 8 pakami. Teraz maja promocje ze kupujesz jedna paczkę a druga jest za 1gr. Wzięłam tego tyle ze jedna sztuka wyszła mnie za 5,50zl z czego jestem happy bo nie mam znajomych od których moge cos dostać wiec muszę kupic sama. Pytałam o te promocje i sa związane z zamknięciem sieci w Polsce a ogólnie wyprzedaż jest do konca miesiąca.
Jeśli macie możliwość to myśle ze na prawdę warto :-)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Wiesz co nie mam pojęcia, ale chyba tak bo weszłam dzisiaj na ich stronę i było napisane ze zamykają sklepy w Polsce ale nadal można kupować online w UK wiec chyba tylko stacjinarnie sa takie promocje.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Tak porodowke i bycie w domu. ..w cieniu...

Dziewczyny rany Boskie nie chce wyjść tu na nie wiadomo kogo . Ale pomysł na wakacje ze świeżo urodzonym dzieckiem uważam za słaby.
Większość z Nas urodzi w lipcu gdzie prawdopodobnie będą upały...będziemy przechodzić polog. Jedne lepiej drugie gorzej ... a po trzecie która by chciała targac miesięczne np dziecko na plażę w pełne słońce albo samolotem... krwawic i pocic się jak świnia?

Myślę że temat wakacji można sobie odłożyć ogóle albo na jesień... ale to też bez szaleństwa.

Ale jak kto woli i uważa.

eiktkw7i1lgslap3.png
Zgadzam się w 100%

słuchajcie w biurze padł temat właśnie co kto robi na wakacje:) Wy coś planujecie na wakacje z maleństwami?

w tym roku u nas wakacje raczej odpadają,chyba że późno jesienne i napewno w Polsce bo nie wyobrażam sobie z takim maluszkiem gdziekolwiek jechać i ciągnąc cały majdan rzeczy ze soba-myśle ze będę miała tyle zajęć że nawet o wakacjach nie będzie czasu myśleć;) a za rok sobie odbijemy;)

Co jest z Twoim suwaczkiem? Ja też mam na 20 lipca a jestem prawie w 25 tyg
Z usg też mi ten termin wychodzi

;-) z tym suwaczkiem to chodzi o to że z OM wychodzi 20 lipiec czyli 25 + 1 dzień obecnie przy cyklu 28 dniowym,a przy cyklu 35 dniowym 24+1 i ja sobie go tak ustawiłam żeby pasowało do mojego cyklu;)))) ale wogóle się z tych datach,tygodniach i obliczaniach nie mogę połapać więc słucham bacznie lekarza prowadzącego;)

Dziewczyny wiem ze ktoras z Was profilaktycznie będzie miała podana imuunoglobuline antyd w okolicach 28 tygodnia. Gdzie to diabelstwo kupić? W aptece nie, w punkcie krwiodawstwa nie.Już nie wiem gdzie się udać. Gin mówił mi ze w aptece dostanę na zamówienie z hurtowni:( niestety...

Asia teraz rozumiem...
Lekarze sugerują się terminem z ostatniej miesiączki a terminy z usg to tez w kartę wpisują w razie gdybyś w szpitalu wylądowała z np wodami które odeszły albo coś żeby lekarze pogląd mieli ...
Ale zawsze jest ta tolerancja plus minus dwa tygodnie...także nie ma co się martwić [emoji6]

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
My się wybieramy na majówkę w góry, już zaplanowane. W wakacje odpoczywamy po porodzie i poznajemy malucha. Zobaczymy jaki będzie, może jesienią na wieś, bo pradziadek pierwszego prawnuka by chciał poznać. Ale to zobaczymy jak.będzie. Żadne plaże, żadne samoloty, absolutnie ;) może za rok...

Do góry