reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

słuchajcie w biurze padł temat właśnie co kto robi na wakacje:) Wy coś planujecie na wakacje z maleństwami?
Tak porodowke i bycie w domu. ..w cieniu...

Dziewczyny rany Boskie nie chce wyjść tu na nie wiadomo kogo . Ale pomysł na wakacje ze świeżo urodzonym dzieckiem uważam za słaby.
Większość z Nas urodzi w lipcu gdzie prawdopodobnie będą upały...będziemy przechodzić polog. Jedne lepiej drugie gorzej ... a po trzecie która by chciała targac miesięczne np dziecko na plażę w pełne słońce albo samolotem... krwawic i pocic się jak świnia?

Myślę że temat wakacji można sobie odłożyć ogóle albo na jesień... ale to też bez szaleństwa.

Ale jak kto woli i uważa.

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Ja popieram patuskę w całej rozciągłości. Dodam,że ochota na wakacje sama Wam przejdzie po tygodniu nieprzespanej nocy. Zyczę grzecznych dzieciaczków.. ale nie ma co się łudzić. Poza tym dziecko początkowo uczy się swego rytmu dobowego. Zobaczycie jak się będzie zachowywać po dniu odwiedzin u Was albo jak z maluszkiem pojedziecie do kogoś.. noc nieprzespana czasami nawet u bardzo grzecznego dziecka. Moim wystarczyło jak nauczone wieczornej kąpieli z jakiś powodów jej nie miały. Noc niespokojna.

No my też nic nie planujemy oprócz porodu :p
za tydzień jedziemy do Zakopanego na 4 dni i wątpię żebyśmy jeszcze gdzieś pojechali przed porodem bo teraz to kasa pójdzie na wyprawkę głównie.
my już jestem u mojego teścia. K pojechał się rozliczyć z salą 100 km stąd do właściciela a ja leze w łóżku bo mam dość 300 km podróży tutaj i nie dałam rady z nim jechać. jutro albo w czwartek jadę na glukozę :)
dziś byłam na paznokciach i juz mam weselne, nir moge wierzyć że to tuż tuż :) po obiedzie standardowo mam zgage wiec zaraz mleko pójdzie w obieg :) w piątek idę do lekarza sprawdzić szyjkę przed weselem. aaaa i odebrałam ten odczyn combsa i na szczęście przeciwciał nie stwierdzono :) juz miałam drugi raz to robione wiec pewnie jeszcze raz będę musiała?

Patuska . Ja tez nie wpadłam na to żeby z noworodkiem wybierać się na jakieś wojaże. Jeszcze nie jedne wakacje przed nami.

reklama
Ja nie planuję żadnych wakacji latem, będę chyba dość zajęta dochodzeniem do siebie i opieką nad dzieckiem. :)

Ostatnia edycja:
Do góry