reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziewczyny co polecacie do prania ubrań maluszków? Jaki płyn lub proszek? Sam proszek czy płukanie w płynie tez? Zupełnie nie wiem nic na ten temat :(

Miłego dnia Mamusie i udanego weekendu

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ubranka najlepie prać po 32 tyg ciąży. Wcześnie zdążą się ukurzyć. Nowe wystarczy uprać w proszku dla dieci - ja polecam płyn do prania Lovela. Płyn, bo lepiej się wypłukuje niż proszek. Płyn od zawsze uzywam Silan, biały. Rzeczy dla malucha piorę normalnie w 40st, dodaję dodatkowe płukanie. Rzeczy używane najpierw w proszku "dla dorosłych", wysuszyć i wyprać jeszcze raz w tym "dzieciowym". No i prasowanie. Ja mam schizę i prasuję do dziś prawie wszystko, ale to indywidualna kwestia ;-)

Agnes chyba i tak masz więcej cierpliwości niz ją..wspólczuje nerwów
Ja tez rozważam kupno przewijaka na łóżeczko, bo Małe będzie w naszym pokoju i nie chce zagracać.
Paula dzidzia Ci podpowie czego nie lubi:) Moja Młodsza nie przejawiała żadnych oznak nietolerancji jakiegoś kosmetyku czy proszku, chociaz i tak prałam tylko w dziecięcych. Ze Starszą już miałam problemy i to prawie do czasu kiedy poszła do szkoły. Nie mogłysmy uzywać zadnego kosmetyku jhonson&jhonson i w sumie nie tylko my. Oddział był jakiś czas przez firmę sponsorowany, położne nam myły dzieci tymi kosmetykami i zdecydowana większośc mam mówiła, ze dzieci żle reagują na oliwki czy płyny do mycia ciała. Płynu do płukania nie mogłam używać kompletnie żadnego, nawet dla dzieci. Proszek do prania tylko lovela. No i pieluszki. TYlko i wyłacznie pampers. Każde inne, nawet porównywalne huggies( czy jakos tak) powodowały momentalnie czerwoną pupkę. Jednak jak mówię, każde dziecko jest inne:)

aaa ja używałam kosmetyków Skarb Matki dla starszej, z Młodszą przerózniastych

Od 7,5 roku uważam, że przewijak na łóżeczko to jeden z najlepszych wynalazków dla młodych mam :p
Żadnych oliwek, tylko delikatne kremy, emolienty do kąpieli, sudocrem i mąka ziemiaczana na odparzenia, johnson - tragedia, kremik Linomag - cudo! Pieluchy tylko Pampers, dla jednej i drugiej, Huggies to takie...szorstkie i papierowe były

dziewczyny a te przewijaki sie jakos montuje na lozeczku?maja jakies zaczepy?

Że się tak wyrażę - proste jak budowa cepa - nakładasz na łóżeczko i już ;-) Tylko najważniejsze - nigdy nie oddalasz się od dziecka położonego na przewijaku :-)

Właśnie zeżarłam, tak, zezarłam, bo nie da się tego inaczej powiedzieć - całe Toffifee.................

za mna dzis pracowity dzien, jeszcze weekend a potem leniuchuje. czytam co u was, ale jakso weny brak a przez weekend nie bede miala chwili by zajrzec, wiec spokojnego zycze i do poniedzialku

Cześć dziewczyny :)
czy któraś z Was zastanawiała się nad pobraniem komórek macierzystych z krwi pępowinowej? Wczoraj na zajęciach szkoły rodzenia była kobieta z banku komórek macierzystych, w sumie fajna sprawa tylko jak dla mnie to strasznie droga. Zastanawiam się czy warto inwestować

czy któraś z Was zastanawiała się nad pobraniem komórek macierzystych z krwi pępowinowej? Wczoraj na zajęciach szkoły rodzenia była kobieta z banku komórek macierzystych, w sumie fajna sprawa tylko jak dla mnie to strasznie droga. Zastanawiam się czy warto inwestować
jak dla mnie to reż strasznie drogo..

Ja o tym mysle intensywnie ale jeszcze musze sie doedukowac w temacie. To jest potem tak ze ten bank komorek sami wybieramy i pewnie placimy jakis tam abonament za przechowywanie, czy tak?

Ja o tym mysle intensywnie ale jeszcze musze sie doedukowac w temacie. To jest potem tak ze ten bank komorek sami wybieramy i pewnie placimy jakis tam abonament za przechowywanie, czy tak?

Ta kobieta mówiła że w Polsce jest tylko jedna firma która zajmuję się przechowywaniem tych materiałów i tak jest pobierana opłata abonamentowa za przechowywanie. W najtańszym wariancie jest to 550 zł na rok i to się opłaca dopiero rok po porodzie. Dla mnie to dużo kasy szczególnie że teraz jest sporo wydatków związanych z dzieckiem. Ale z drugiej strony to też jest takie zabezpieczenie dla dziecka, właściwie dla jego zdrowia.

reklama
No teoretycznie według OM dziś zaczynam 21 a w praktyce mały jest straszny o tydzień. to był taki skurcz jakbym zaraz miała biec do wc no ale pochodziłam chwile i całość trwała może z 10 minut
A jak napisalas o tym wc to chyba takie bóle jak ja mam. Moje nie trwają nawet nibuty ale wtedy mam chęć na siusiu. Robimi się piłka twarda. Ale ja mam je od 12 tygodnia ciąży i nie biorę ani nospy ani nic i nic się nie dzieje. Kładę się wtedy. Ale jak twoje trwają dłużej to zgłoś lekarzowi

Do góry