reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
ja mam juz mokry kaszel a tu w aptece nie chca mi zadnego syropu w ciazy sprzedac wiec ratuje sie domowymi sposobami :p
  • Herbata z sokiem z malin na przeziębienie to najlepsze rozwiązanie. Uważaj jednak z tym napojem w ostatnich miesiącach ciąży, bo działa rozgrzewająco i może wywołać akcję skurczową.
  • Na kaszel doskonały będzie miód i preparaty z propolisu (ich olejki eteryczne działają wykrztuśnie, zaś substancje antybakteryjne walczą z wirusami i bakteriami) oraz syropy – z cebuli, kopru włoskiego czy owocu anyżu.
  • Ponieważ kaszel często utrudnia sen, warto w nocy spać wysoko, czyli na kilku poduszkach.
  • Zadbaj o to, by powietrze w pokoju było odpowiednio nawilżone.
takie coś wyszperałąm:)

Dzięki Iwonka, spróbuje tego Lovela.
Przy pieluszkach i chusteczkach moj Maz sie upiera ze musza byc Pampers ale faktycznie wszystko sie okaże jak sie Mały urodzi :-)
Jej juz tak sie nie moge doczekać aż sie urodzi a tu jeszcze połowa

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

ogólnie na mokry kaszel nic ci nie dadzą w ciazy bo większość jest wykrztusnych a takie sa zabronione. ja bym próbowała z tym stodal.

Dzięki Iwonka, spróbuje tego Lovela.
Przy pieluszkach i chusteczkach moj Maz sie upiera ze musza byc Pampers ale faktycznie wszystko sie okaże jak sie Mały urodzi :-)
Jej juz tak sie nie moge doczekać aż sie urodzi a tu jeszcze połowa

:) to pomysl jak ja leżałam na patologii i co rusz jakąś na porodówkę zabierali , jak ja zazdrościłam:)
plus taki, że my na koniec ciązy będziemy miały dostęp do świeżuśkich owoców i warzyw i póżniej na czas karmienia jeszcze długo też:)

O faktycznie :-) świeże owocki i warzywa w sam raz :-)
Mam nadzieje ze szybko i szcześliwie zleci 2 połowa ciazy a przede wszystkim ze Dzidzia zdrowa bo o to sie najbardziej martwię ;-(

O faktycznie :-) świeże owocki i warzywa w sam raz :-)
Mam nadzieje ze szybko i szcześliwie zleci 2 połowa ciazy a przede wszystkim ze Dzidzia zdrowa bo o to sie najbardziej martwię ;-(

wszystkie się o to martwimy, taki urok:) później będziemy sie martwić biegunkami, jeszcze później ocenami w szkole aż w końcu czemu jasna ch..oinka jeszcze go w domu nie ma;)

Oj masz racje! Ja z natury jestem okropna panikara...mam tylko nadzieje ze bedzie zdrowy a z reszta sobie poradzę :D

reklama
Do góry