reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

cześć dziewczyny :) miałam kiepska noc. w nocy mnie pęcherz piekł. juz nie mam pomysłu co z nim zrobić. chyba będę musiała nasiadowki zrobić skoro cytryna i zurawina nie daje rady. na szczęście dziś mam wizyte :) :) mój brzuch żyje własnym życiem. jest duży a następnego dnia małyf..

reklama
cześć dziewczyny :) miałam kiepska noc. w nocy mnie pęcherz piekł. juz nie mam pomysłu co z nim zrobić. chyba będę musiała nasiadowki zrobić skoro cytryna i zurawina nie daje rady. na szczęście dziś mam wizyte :) :) mój brzuch żyje własnym życiem. jest duży a następnego dnia małyf..
Czytałam, że w ciąży nie można robić nasiadówek.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Zielona żarówkę to powinien ktoś za Ciebie sprzątnac. Swoją drogą nie rozumiem po co ludzie używają takich żarówek.

Remont? Macie tak napięta sytuacje i remont?hmm

A swoją drogą jak Twoja sytuacja? Od tamtej pory cisza... ale widać się polepszylo u Ciebie? [emoji3]

A skąd podejrzenie cukrzycy? Robiłaś krzywa?

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Witamy się i my..

Czuję ruchy od kilku dni :-) dziś 19+5. Czuję szczególnie wieczorami. Wczoraj widziałam jak się brzuch rusza.

Ja byłam ostatnio na wizycie u neurologa i dostałam wskazania do kolejnego CC bez gadania. Za tydzień wizyta u gin - zobaczymy jak się do tego odniesie. Ale o SN mogę raczej zapomnieć.

Zielona - jak sytuacja z mężem?

Witamy się i my..

Czuję ruchy od kilku dni :-) dziś 19+5. Czuję szczególnie wieczorami. Wczoraj widziałam jak się brzuch rusza.

Ja byłam ostatnio na wizycie u neurologa i dostałam wskazania do kolejnego CC bez gadania. Za tydzień wizyta u gin - zobaczymy jak się do tego odniesie. Ale o SN mogę raczej zapomnieć.

Hej, pytałam Cię już wcześniej, jeśli możesz to napisz z jakiego powodu masz wskazania do cc? Bo ja też chodzę do neurologa i może o czymś nie wiem .....

No ja rowniez sie witam po cichutku... Tyle tylko, ze Wy o ubrankach, szafkach i porodzie, a ja o stluczonej zarowce, remoncie i mnostwie obowiazkow... Rety :(

Acha, no i wyglada na to, ze mam cukrzyce :-/
Echhhhh...

Czy nie ma z nami zadnej chemiczki ?! Kogos, kto mnie poratuje z ta zarowka ???

Kobieto, ogarnij się. To jest świetlówka a nie reaktor termojadrowy. Zasyp to czymś sypkim, mąka, piaskiem.. I zmieć.. Nie używaj odkurzacza.
Do szczelnej foliówki i kosza na odpady niebezpieczne..

A nie może mąż tego sprzątnąć? Rozumiem napiętą sytuację, ale naprawdę nie ma nikogo kto za Ciebie to zrobi?
.

Moze. Ale czytam i czytam, ze rtec sie wydziela jeszcze miesiacami po uprzatnietej cholerze, masakra jakas :(

Do tego opary rteci sa najlepiej wchlaniane przez pluca i szkodza najbardziej malym dzieciom i kobietom ciezarnym :( :( :(

Zielona żarówkę to powinien ktoś za Ciebie sprzątnac. Swoją drogą nie rozumiem po co ludzie używają takich żarówek.

Remont? Macie tak napięta sytuacje i remont?hmm

A swoją drogą jak Twoja sytuacja? Od tamtej pory cisza... ale widać się polepszylo u Ciebie? [emoji3]

A skąd podejrzenie cukrzycy? Robiłaś krzywa?

Patuska, moze dlatego, ze w sprzedazy sa wylacznie zarowki energooszczedne i led ?! :)

Zwyklych zarowke unia zakazala juz jakis czas temu i nie ma ich w sprzedazy, wiec konsument po prostu nie ma wyboru!

Moglabym pewnie uzywac swieczek, badz lampy naftowej, ale one tez truja, do tego regularnie... :(

Sama pewnie masz mnostwo takich zarowek w domu, nawet o tym nie wiedzac ( chyba, ze zrobiliscie mega zapas starych, dobrych zarowek i trzymacie je w piwnicy :) Podobno niektorzy tak robili :)

Nie powiedzialabym, zeby sie jakos specjalnie polepszylo, prwne sprawy ruszyly do przodu, a ja nie mialam sily, energii i czasu na pisanie, bo zalozylam, ze najpierw musze poukladac swoje sprawy - czego jeszcze do konca nie zrobilam, wiec mialam nåw zasadzie nie pisac. Potrzebuje jednak rady z ta cholerna rtecia :(

Remont ? Hmm, niezaleznie od sytuacji, na chwile obecna bez remontu praktycznie nie mamy gdzie mieszkac, wiec to mus, a nie widzimisie, czy jakas fantazja...

A z cukrzyca.. Mam za wysoki cukier na czczo, krzywej nie bede miala zrobionej, na dzisiaj mialam test obciazenia glukoza, ale zostalam zmuszona, zeby go przelozyc. Prawdopodobnie na poniedzialek.

U nas nie ma krzywej, z materialow dostarczonych przez pielegniarke wyczytalam, ze PO wypiciu glukozy, po dwoch godzinach beda kluc mnie RAZ ( bez sprawdzenia cukru uprzednio ) :errr: I przy wartosci powyzej 160, diagnozuje sie cukrzyce.
Wiec obciazenie glukoza ( raczej ) w pon., a pozniej pod koniec kwietnia.
Niestety, ryzyko i prawdopodobienstwo cukrzycy jest duze.

Strasznie duzo pisania, a ja nie umiem tak "po lebkach" i po troszke, wiec na razie nie pisalam, zajelam sie wieloma sprawami, ktore musialam ogarnac.:unsure::zawstydzona/y: Napisze.

Kobieto, ogarnij się. To jest świetlówka a nie reaktor termojadrowy. Zasyp to czymś sypkim, mąka, piaskiem.. I zmieć.. Nie używaj odkurzacza.
Do szczelnej foliówki i kosza na odpady niebezpieczne..

Jezu, ale jak czytam raporty i informacje, to wydaje mi sie, ze niemalze reaktor :no2: Zwlaszcza, ze opary rteci wydzielaja sie przez tygodnie do miesiecy od stluczonej swietlowki i szkodza strasznie :sad:

Trochę się ze Stokrotką zgadzam, bo moja bratowa pracuje w laboratorium. Będąc w ciąży, pracowała przy rtęci i w 5 miesiącu niestety poroniła. Nie chciała iść na zwolnienie, potem oczywiście dramat. Nie jest na 100% stwierdzone, że to przez pracę, ale brała to pod uwagę.

reklama
Do góry