reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Lila tak dostalam zgodnie z tym jak było wypłacane wynagrodzenie czyli 10tego. Ale przelew przyszedł nie z zusu tylko od firmy normalnie. Podobno tak teraz jest że ZUS wypłaca pracodawcy a on nam. Jestem na zwolnieniu od 1 grudnia i dostalam już dwa pełne wynagrodzenia i tak jak pisalam było większe niż to co otrzymywałam. Z tego co wiem naliczajac zasiłek chorobowy biorą średnia z całego roku i w ten sposób wypłacaja. A że zwolnienie jest ciągiem łącznie soboty i niedziele to stąd wychodzi więcej☺

reklama
Dżudka, dzięki. Ja słyszałam, że jak jest 30 pracowników i więcej to wypłaca pracodawca, a tak to zus. I że może być więcej właśnie przez weekendy też słyszałam czy czytałam gdzieś. No zobaczymy.
Lizzy, ja na 16:40.

Cześć laski!

Ja już w domku, zaraz idę rozpalać w piecu, ale najpierw miałam do Was zerknąć, póki moje dziewuszki bawią się same. Ta najmniejsza Franeczka szaleje w brzuszku bo zjadłam kawałek ciasta po obiedzie. Z każdym dniem coraz mocniejsze kopniaczki :-) :). Cudne uczucie.

U nas dzisiaj cały dzień piękne słonko, a teraz pada śnieg:confused2:.

Margerita dziękuję za wyjaśnienie odnośnie konfliktu czy niezgodności, Teraz rozumiem różnicę.

Lila z tym że jak jest więcej niż 30 pracowników to wypłaca pracodawca to nie wiedziałam, stąd już wiem dlaczego mnie właśnie pracodawca wypłaca ☺tyle tutaj mądrych głów że każda coś wie i może pomoc innym ☺

Co do ruchów dzidziusia to macie rację że to wspaniałe uczucie. Teraz coraz bardziej czuje, rano i w ciągu dnia no a szczególnie wieczorem ☺ mój M.codziennie wieczorem przykłada rękę do brzusia i czuje kopniaki swojego synka. Cudownie ☺

U mnie też pogoda nie bardzo, od rana ponuro i pada śnieg! Gdzie ta wiosna !

reklama
Cześć laski!

Ja już w domku, zaraz idę rozpalać w piecu, ale najpierw miałam do Was zerknąć, póki moje dziewuszki bawią się same. Ta najmniejsza Franeczka szaleje w brzuszku bo zjadłam kawałek ciasta po obiedzie. Z każdym dniem coraz mocniejsze kopniaczki :-) :). Cudne uczucie.

U nas dzisiaj cały dzień piękne słonko, a teraz pada śnieg:confused2:.

Margerita dziękuję za wyjaśnienie odnośnie konfliktu czy niezgodności, Teraz rozumiem różnicę.
Hope będzie 3 córa?

Do góry