no i dobrze zrobilas czasami mozna sobie pozwolic na male co nie co najwazniejsze ze z malenstwem wszystko ok..i juz....my KOBIETY WSZYTSKO ZNIESIEMY!!!!!!!!!Agnesdem- święta nie jestem wczoraj pochłonęłam całe duże jabłko... zdarzają mi się grzeszki, ale nie jem całej czekolady na raz a pół kostki... Tak tylko dla smaku odkryłam ze mogę zjeść pół kinder bueno... no ale to jako jeden posiłek to za mało dlatego raczej za często jeść nie będę
Już się chyba przyzwyczaiłam do tej mojej 'wyzrerki'
reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
wiecie co chyba zgłuiałam do reszty teraz.........
Jolcia_
Fanka BB :)
Mówisz o ZUSie?wiecie co chyba zgłuiałam do reszty teraz.........
margerrita
no proste, podajesz adres pod ktorym bedziesz, jesli planujesz byc pod dwoma, to do zasady powinny byc dwa l4, jedno z jednym adresem, drugie z drugim na okres gdy bedziesz w innym miejscy. jesli masz jedno l4 a planujesz byc pod roznymi adresami to albo bedziesz potem wyjasniac gdyby byla kontrola, wiadomo, sa rozne sytuacje i na sile nikt nikomu nie odbierze zasilku, tylko ma to na celu zapobieganiu wlasnie urlopowania sie czy wyjazdow zagranicznych w ciazy, bo jednak jak l4 to znaczy, ze ciaza jest zagrozona i sa ku temu jakies przeslanki. ale juz bez przesady, nie popadajmy w paranoje, wyjazd na weekend do rodzicow czy nawet do spa to chyba nie jest cos za co mialoby sie pozbawiac ciezarna zasilku, ale tak to dziala. a ze jednak kontroluja to widac po przykladziej agi.
iwonaimaja
wtrącę się odnośnie ZUSu bo sama się boję kontroli ze względu że od 3 lat to moje drugie długie L4
dzwoniłam do ZUSu babka powiedziała że trzeba podawać adres pod którym się przebywa
pojechałam od razu do Urzędu Miasta do 2018r jest obowiązek meldunku a więc adres zameldowania mam teraz inny niż zamieszkania ale właśnie zamieszkania podaję na L4
co do kontroli to słyszałam że bardziej kontrolują tych co pracują w małych firmach, krótko pracują lub są na własnych działalnościach ale nie wiem ile w tym jest prawdy
dzwoniłam do ZUSu babka powiedziała że trzeba podawać adres pod którym się przebywa
pojechałam od razu do Urzędu Miasta do 2018r jest obowiązek meldunku a więc adres zameldowania mam teraz inny niż zamieszkania ale właśnie zamieszkania podaję na L4
co do kontroli to słyszałam że bardziej kontrolują tych co pracują w małych firmach, krótko pracują lub są na własnych działalnościach ale nie wiem ile w tym jest prawdy
@Julka89.89 praca, egzaminy, organizowanie ślubu i jeszcze zajmowanie się domem to i bez ciaży dość, żeby się zmęczyć. Nie miałabym żadnych wyrzutów sumienia, żeby wziąć l4. Ja też miałam wcześniej takie akcje, że wydawało mi się, że wszystko mogę, wracałam z pracy, zakupy, obiad, sprzątanie, po czym mąż wracając do domu zastawał obraz nędzy i rozpaczy, ja na łóżku pod trzema kocami zielona na twarzy, odkurzacz na środku, kuchnia rozgrzebana... No niestety, nie wszystko się teraz da zrobić tak, jakby się chcialo.
@Jolcia_ zdrówka dla Twojej małej Ami!
Malinka, super, że Maciusiowi wróciły i siły i ochota do zabawy. Teraz na pewno z dnia na dzień będzie nabierał sił w oczach. Oby tylko takie wiadomości juz były!
@Jolcia_ zdrówka dla Twojej małej Ami!
Malinka, super, że Maciusiowi wróciły i siły i ochota do zabawy. Teraz na pewno z dnia na dzień będzie nabierał sił w oczach. Oby tylko takie wiadomości juz były!
reklama
iwonaimaja
w ciąży z Majką miałam komisje prawie co miesiąc ale to w Hiszpanii tam tak jak w innych krajach UE L4 to nie dają musieliśmy się nagimnastykować żeby dostać L4 i to od rodzinnego ginekologa widziałam 2 razy tego co mi się należał a tak kilka razy byłam prywatnie u ginekologa polaka
ciąże prowadzi położna a na ból w dole brzucha mówili że to normalne
ciąże prowadzi położna a na ból w dole brzucha mówili że to normalne