reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Julita uwierz ze oni się rządzą swoimi prawami, wiem cos o tym bo parokrotnie ze względu na moja prace musiałam z nimi współpracować.
ROZUMIEM że muszą kontrolować bo są przypadki że ludzie wyłudzają i wymusząją np idą w wakacje na l4 a robią remont mieszkania czy żniwa w polu ale sorry kobieta w ciąży!!!!!!!!!
dla mnie to jest dziwne.......
niby co chcą takiej kobiecie zarzucić?

Słyszałam że również kontrolują jak kobieta dopiero ci się zatrudnii i już idzie na l4 albo dostanie kilka mc wcześniej wysoką podwyźkę;P

reklama
Julita nie do końca taj jest. jak cie nie ma to piszą ci pismo ze masz czas na wyjaśnienie ( o ile oni je zaakceptują ) albo nawet na czas wyjaśnień wstrzymują zasiłek. apropo takiego tematu to ile czekalyscie na wyplate zasilku chorobowego?
ja dostaje zawsze w terminie wypłaty, tak samo było w pierwszej ciąży bo pracuje w tym samym miejscu.

mojej siostrze wypłacili 3 miesiące później z wyrównaniem ale mi się nie uśmiecha 3 miesiące być bez wypłaty

moga kontrolowac bo niestety duzo osob naciaga, wiec maja tez losowe kontrole i sprawdzaja. z tym, ze kobieta w ciazy to jednak trudno podwazyc wiec nie stresujmy sie tym, ze jesli nas nie ma w domu to przeciez i tak udowodnisz, ze jestes w ciazy, tylko szkoda stresu i nerwow.
dobrze, ze bylas w domu.

To mi nic nie daje... każdy produkt ma taką tabelkę i tam dane odnośnie kalorii i wartości odżywczych...
Jolcia specjalnie dla Ciebie
DSCN7580.JPG
DSCN7581.JPG

polecam osobiscie brzoskwiniowy ma najlepszy sklad ale to kwestia smaku gustu..

Załączniki

• DSCN7580.JPG
    DSCN7580.JPG
    26 KB · Wyświetleń: 158
  • DSCN7581.JPG
    DSCN7581.JPG
    21,6 KB · Wyświetleń: 158
reklama
ale to jest nieprawda ja mogę mieć wizytę źle się czuć i nie mam zamiaru latać i zanosić zaświadczenia bo komuś się ubździło że udaje ciąże.....denerwuje mnie to bo ja bardzo źle znoszę ciąże nie udaje i na wczasy nie jeźdźę w tym czasie.
Po za tym mnie np nie ma pod adresem zameldowania bo od 3 miesięcy jestem u mamy która zajmuje się mną i móim dzieckiem bo sama tak fatalnie się czułam że byłam warzywem.
Wiec lepiej niech nie drażnią mnie takimi śpiewkami.
Rozumiem jak ktoś ma grypę a chodzi na spacery i to co innego ale bez przesady.
Poza tym to zakład pracy częściej wysyła takie kontrole a nie zus.
Przy zwolnieniu podajesz, adres pod którym będziesz w tym okresie przebywać... ZUS to specyficzny twór rządzi się swoimi prawami :/ możesz z nimi iść na wojnę, ale kasy 'od nich' nie dostaniesz!

Do góry