reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Julita uwierz ze oni się rządzą swoimi prawami, wiem cos o tym bo parokrotnie ze względu na moja prace musiałam z nimi współpracować.
ROZUMIEM że muszą kontrolować bo są przypadki że ludzie wyłudzają i wymusząją np idą w wakacje na l4 a robią remont mieszkania czy żniwa w polu ale sorry kobieta w ciąży!!!!!!!!!
dla mnie to jest dziwne.......
niby co chcą takiej kobiecie zarzucić?

Słyszałam że również kontrolują jak kobieta dopiero ci się zatrudnii i już idzie na l4 albo dostanie kilka mc wcześniej wysoką podwyźkę;P

reklama
Julita nie do końca taj jest. jak cie nie ma to piszą ci pismo ze masz czas na wyjaśnienie ( o ile oni je zaakceptują ) albo nawet na czas wyjaśnień wstrzymują zasiłek. apropo takiego tematu to ile czekalyscie na wyplate zasilku chorobowego?
ja dostaje zawsze w terminie wypłaty, tak samo było w pierwszej ciąży bo pracuje w tym samym miejscu.

mojej siostrze wypłacili 3 miesiące później z wyrównaniem ale mi się nie uśmiecha 3 miesiące być bez wypłaty

moga kontrolowac bo niestety duzo osob naciaga, wiec maja tez losowe kontrole i sprawdzaja. z tym, ze kobieta w ciazy to jednak trudno podwazyc wiec nie stresujmy sie tym, ze jesli nas nie ma w domu to przeciez i tak udowodnisz, ze jestes w ciazy, tylko szkoda stresu i nerwow.
dobrze, ze bylas w domu.

To mi nic nie daje... każdy produkt ma taką tabelkę i tam dane odnośnie kalorii i wartości odżywczych...
Jolcia specjalnie dla Ciebie
DSCN7580.JPG
DSCN7581.JPG

polecam osobiscie brzoskwiniowy ma najlepszy sklad ale to kwestia smaku gustu..

Załączniki

• DSCN7580.JPG
    DSCN7580.JPG
    26 KB · Wyświetleń: 167
  • DSCN7581.JPG
    DSCN7581.JPG
    21,6 KB · Wyświetleń: 169
reklama
ale to jest nieprawda ja mogę mieć wizytę źle się czuć i nie mam zamiaru latać i zanosić zaświadczenia bo komuś się ubździło że udaje ciąże.....denerwuje mnie to bo ja bardzo źle znoszę ciąże nie udaje i na wczasy nie jeźdźę w tym czasie.
Po za tym mnie np nie ma pod adresem zameldowania bo od 3 miesięcy jestem u mamy która zajmuje się mną i móim dzieckiem bo sama tak fatalnie się czułam że byłam warzywem.
Wiec lepiej niech nie drażnią mnie takimi śpiewkami.
Rozumiem jak ktoś ma grypę a chodzi na spacery i to co innego ale bez przesady.
Poza tym to zakład pracy częściej wysyła takie kontrole a nie zus.
Przy zwolnieniu podajesz, adres pod którym będziesz w tym okresie przebywać... ZUS to specyficzny twór rządzi się swoimi prawami :/ możesz z nimi iść na wojnę, ale kasy 'od nich' nie dostaniesz!

Do góry