reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Przepraszam, że się wtrącę, ale nawet na nfz przy pierwszych badaniach powinna byc toxo, tak jak HIV, HCV itp.....

Czy masz koty?

A ja dodam że leżałam w szpitalu i miałam badania ale nikt nie zrobił mi toxo ani hcv ano różyczki .Dopiero teraz robiłam prywatnie bo się martwiłam .Nie wszyscy lekarze wykonują yo badanie .

reklama
Też leżałam w szpitalu i tam mi tylko mocz i krew sprawdzali.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Przepraszam, że się wtrącę, ale nawet na nfz przy pierwszych badaniach powinna byc toxo, tak jak HIV, HCV itp.....

Czy masz koty?
Ale toxo HIV i reszta jest na fundusz...wiec o co chodzi?

Ja zrobiłam prywatnie w 6tc bo nie chciałam czekać aż dostane skierowanie w 10 tc bo wtedy chyba dają.

A hcv zrobili mi w szpitalu na kile dostałam skierowanie razem z ogólnymi. HIV tylko nie miałam...

Jak lekarz nie daje sam z siebie to trzeba się upomnieć bo nfz je refunduje

Ostatnia edycja:
Przepisy sobie, życie sobie .....

Tu tez na ten temat http://www.**********/artykul,bezplatne-badania-dla-ciezarnych-co-gwarantuje-nfz,2689,1.html

przeczytałam trochę na forach o tych bólach i jestem przerażona
niepotrzebnie to robiłam. jutro chyba zostane w domu i powiem że chce l4. nospa niewiele dala dalej mam te bóle :(

Ja też myślę, że jeżeli mocno boli to lepiej jedź na IP zamiast się stresować

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

boli co kilka-kilkanascie minut nie jakoś bardzo mocno no ale czuje. po prostu taki lżejszy ból okresowy.

Kasiluka swietnie sie zachowalas, ja bym pewnie spanikowala i zamarla...
agnesdem masz jaja kobito :laugh2:
julko odpoczywaj, rano zobaczysz co i jak i zadecydujesz... tylko sie nie zamartwiaj poogladaj cos, poczytaj, odciagnij mysli! mnie tez pobolewa jak na okres, czasem brzuch staje...
Stokrotko zmartwilas mnie, a z wysypy jak sie mozesz wydostac, ile to trwa, moze to glupi pomysl, moze do Niemiec nie masz daleko? moze gdzies przy granicy by Ci sie udalo znalezc jakiegos konkretnego lekarza. nie wiem czy jest tu jakas dziewczyna, ktora mieszka lub mieszkala w de, ale wydaje mi sie, ze tam uzyskalabys fachowa pomoc. Zreszta polska, austryiacka ginekologia i poloznictwo wzoruje sie wlasnie na niemieckiej (slowa znajomej ginekolog).

reklama
Dziewczyny modle się żeby to było nic poważnego. może mnie bolec ile chce byleby dziecko było bezpieczne. spróbuję się położyć i zdecyduje jutro jak wstanę czy iść do pracy czy nie. wizyta tak czy tak popołudniu. dzięki za wsparcie.

Do góry