reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

nieufna ja juz mam potwierdzone przez dwóch lekarzy ze synek :) z resztą sana widziałam jajeczka i siuska :)

reklama
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy... zobaczymy co będzie dalej. Póki co staram.się nie martwić bo to gorsze dla Maleństwa...
Jolcia, a jak z owocami? Możesz? Tyle, że teraz nie sezon na nasze owoce...

mi porod naturalny 36h wywolywali, mialm bole, ale rozwarcia brak i przyszedl lekarz i mowi cesarka, a ja hura, zbawienie. nie bolalo nic, troche szarpania czulam, maz siedzial przy mnie i trzymal mi miseczke na ewentualne rzyganko. super wspominam wszystko, zarty w czasie operacji, luz. i mina meza jak mlodego obtarli, pomierzyli zwazyli i mu na rece :-D no ten czas na stole pooperacyjnym i czekanie na odzyskanie wladania w nogach to bylo stresujace, ale maly wpadl po 2h i zaczal po mnie pelzac do cyca i ssac i totalny odlot, nic juz nie mialo znaczenia :laugh2:

Ja z terminu mam na 23 lipca z usg na 29 lipca ale i tak będę bardziej czerwcowa mama niż lipcowa[emoji6]

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Ja termin mam wyliczony tylko z wielkości dzidźki,bo miałam bardzo nieregularne okresy. :) w którym tygodniu się zorientowałyście,że jesteście w ciazy ? Pewnie też tak wcześnie jak ja :)))

Ja termin mam wyliczony tylko z wielkości dzidźki,bo miałam bardzo nieregularne okresy. :) w którym tygodniu się zorientowałyście,że jesteście w ciazy ? Pewnie też tak wcześnie jak ja :)))
No moje ojresy też były nieregularne i jak poszłam w 12 tygodniu zmienic lekarza to mi pani mowi "pani to juz 20 tydzien!!!" hahaha :)

Dziś miałam 3,47 - norma w ciąży jest do 2,5. Pierwsze tsh, które zrobiłam robiąc pierwszą betę wynosiło 3,64, potem spadło do 1. Brałam najpierw euthyrox 50, potem zmniejszyła mi na 25, a dziś zwiększyła do 37,5
Przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą

Doris, norma tsh wzrasta wraz z wiekiem ciazy - w drugim trymestrze przyjmuje sie TSH 3, a w trzecim trymestrze 3,5.
Malo tego, w USA wielu lekarzy nie zaleca leczenia, jesli TSH jest ponizej 5 !

Coz, ja sie lecze na tarczyce, ale bylam leczona na niedoczynnosc tez na dlugo przed ciaza, wiec mam stalego endo.

A w ogole, Dziewczyny, moze uda mi sie zaczac Was czytac wieczorem... Mam jakies 140 stron do nadrobienia, bo przez ten cholerny wirus nie czytalam nic a nic... I teraz nawet nie wiem, co u kogo slychac... Tak zupelnie!

Dzisiaj pierwszy raz ubralam ciuchy ciazowe :) Fajnie :D

reklama
Jusuawa ja sie dowiedziałam tydzień po tym jak sie kochaliśmy z Mezem :) miałam okropne nudności i wymiotowałam pierwszy raz od kilku lat, zrobiłam test i kreseczka była bladziutenka ale była :) gin sie śmiał ze strasznie szybko sie zorientowałam, byl nawet zdziwiony :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry