reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Cześć dziewczyny, nadrabiam Was z całego dnia właśnie.

welinka, dobrze, że nic złego się nie stało ;)

@wmazur1988 ślicznie wdzianko dla małego tygryska! :)

usg przez brzuch miałam w 9tyg i było widać wszystko co trzeba, a brzuch miałam prawie niewidoczny, więc na naszym etapie, to już chyba spokojnie?

Malinka, jeśli Maciuś głodny, to dobry objaw :) I niech śpi teraz jak najwięcej, to siły mu szybciej wrócą. Możecie już być obok niego, prawda?

@Jusuawa cześć!

@agnesdem ja mam z OM termin na 23 lipca, czyli też późno, ale i tak dzieciątka o tydzień starsze na razie, a prawdopodobnie będzie cesarka jeszcze wcześniej. Z tego co pamiętam, to Patuska jest chyba dokładnie tak jak ja, albo jeden dzień róźnicy?
Do tej pory miałam usg raz w miesiącu (pomijając dodatkowe prenatalne), od najbliższej wizyty - co dwa tygodnie albo co tydzień.

@Jolcia_ podobno w sklepach z wegańską żywnością jest coś, co się nazywa KAROB. Nigdy z tego nie korzystałam, wyczytałam, że to jest "mączka chleba świętojańskiego", ale cokolwiek by to nie było podobno jest zastępnikiem kakao i smakuje jak czekolada. Nie wiem jak się ma do cukrzycy, ale jeśli jest dozwolone, to może chociaż mogłabyś jakieś pseudo-czekoladowe ciasto zrobić? Albo pseudo-czekoladę do picia?

@panna_migotka kciuki zaciśnięte!

Ja dziś zdałam ten egzamin, nad którym siedziałam przez ostatni czas. Ulga ogromna. Teraz muszę się zabrać za nadrabianie wszystkiego, co zostało odłożone "na-po-egzaminie", a przede wszystkim umówić się do dentysty i zrobić badania...

reklama
No nie wytrzymałam i kupiłam dwa pajacyki w Lidlu :D Nie pokusiłam się o rozmiar 50-56, wzięłam 62-68, będzie akurat na jesień. Mąż nosem kręcił, czy aby nie zapeszę, więc go spytałam czy wierzy w takie bzdety i mu się polepszyło :D

Malinka, bardzo się cieszę, że z Maciusiem lepiej. Ucałuj go, kciuki pomogły:D

Dziś mam niestety wilczy apetyt wrrrr, już nawet Góraszkę mleczną zeżarłam wrrr
też mam wilczy apetyt... marchewka go zajadam... bleee... już dziś marchewki nie tknę!

Cześć dziewczyny, nadrabiam Was z całego dnia właśnie.

welinka, dobrze, że nic złego się nie stało ;)

@wmazur1988 ślicznie wdzianko dla małego tygryska! :)

usg przez brzuch miałam w 9tyg i było widać wszystko co trzeba, a brzuch miałam prawie niewidoczny, więc na naszym etapie, to już chyba spokojnie?

Malinka, jeśli Maciuś głodny, to dobry objaw :) I niech śpi teraz jak najwięcej, to siły mu szybciej wrócą. Możecie już być obok niego, prawda?

@Jusuawa cześć!

@agnesdem ja mam z OM termin na 23 lipca, czyli też późno, ale i tak dzieciątka o tydzień starsze na razie, a prawdopodobnie będzie cesarka jeszcze wcześniej. Z tego co pamiętam, to Patuska jest chyba dokładnie tak jak ja, albo jeden dzień róźnicy?
Do tej pory miałam usg raz w miesiącu (pomijając dodatkowe prenatalne), od najbliższej wizyty - co dwa tygodnie albo co tydzień.

@Jolcia_ podobno w sklepach z wegańską żywnością jest coś, co się nazywa KAROB. Nigdy z tego nie korzystałam, wyczytałam, że to jest "mączka chleba świętojańskiego", ale cokolwiek by to nie było podobno jest zastępnikiem kakao i smakuje jak czekolada. Nie wiem jak się ma do cukrzycy, ale jeśli jest dozwolone, to może chociaż mogłabyś jakieś pseudo-czekoladowe ciasto zrobić? Albo pseudo-czekoladę do picia?

@panna_migotka kciuki zaciśnięte!

Ja dziś zdałam ten egzamin, nad którym siedziałam przez ostatni czas. Ulga ogromna. Teraz muszę się zabrać za nadrabianie wszystkiego, co zostało odłożone "na-po-egzaminie", a przede wszystkim umówić się do dentysty i zrobić badania...

Kakao też jeść mogę ale takie nie słodkie wcale smaczne nie jest... robiłam już taki deser 'czekoladowy' ale tylko mnie denerwuja takie oszukane słodkości.... jak ostatnio upiekłam babeczki z amarantusa i są jak dla mnie nie do zjedzenia :( okropne!

My już po wizycie, ogólnie w porządku tylko mam nisko łożysko... Mam nadzieję, że wszystko jeszcze poprawnie się ułoży, bo nie chciałabym cc :(
jescze jest czas, może się podnieść :)
Dziewczyny a powiedzcie bo to moje pierwsze Dzieciątko kiedy najlepiej zacząć te wszystkie zakupy? Musimy kupic wszystko...tak myślałam o przełomie kwietnia/maja czy to za wcześnie?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
a kiedy Ci instynkt podpowie lub nagły impuls ;)

Lizzy - i tego Ci życzę! Żeby było po Twojej myśli :) Ja miałam dwie cc i nie wiem co teraz wolę. Ale naturalnego boję się bardzo, bo to coś, czego nie znam. Mama mówi, że po dwóch cc to już tylko cc. Zobaczymy.
Margerita - doczytałam na ,,Co słychać...,,
a ja odwrotnie, znam tylko siłami natury i mimo oksytocyny, mimo braku znieczulenia to cc boję się bo nie znam

reklama
Do góry