reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

nieufna ja juz mam potwierdzone przez dwóch lekarzy ze synek :) z resztą sana widziałam jajeczka i siuska :)

reklama
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy... zobaczymy co będzie dalej. Póki co staram.się nie martwić bo to gorsze dla Maleństwa...
Jolcia, a jak z owocami? Możesz? Tyle, że teraz nie sezon na nasze owoce...

mi porod naturalny 36h wywolywali, mialm bole, ale rozwarcia brak i przyszedl lekarz i mowi cesarka, a ja hura, zbawienie. nie bolalo nic, troche szarpania czulam, maz siedzial przy mnie i trzymal mi miseczke na ewentualne rzyganko. super wspominam wszystko, zarty w czasie operacji, luz. i mina meza jak mlodego obtarli, pomierzyli zwazyli i mu na rece :-D no ten czas na stole pooperacyjnym i czekanie na odzyskanie wladania w nogach to bylo stresujace, ale maly wpadl po 2h i zaczal po mnie pelzac do cyca i ssac i totalny odlot, nic juz nie mialo znaczenia :laugh2:

Ja z terminu mam na 23 lipca z usg na 29 lipca ale i tak będę bardziej czerwcowa mama niż lipcowa[emoji6]

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Ja termin mam wyliczony tylko z wielkości dzidźki,bo miałam bardzo nieregularne okresy. :) w którym tygodniu się zorientowałyście,że jesteście w ciazy ? Pewnie też tak wcześnie jak ja :)))

Ja termin mam wyliczony tylko z wielkości dzidźki,bo miałam bardzo nieregularne okresy. :) w którym tygodniu się zorientowałyście,że jesteście w ciazy ? Pewnie też tak wcześnie jak ja :)))
No moje ojresy też były nieregularne i jak poszłam w 12 tygodniu zmienic lekarza to mi pani mowi "pani to juz 20 tydzien!!!" hahaha :)

Dziś miałam 3,47 - norma w ciąży jest do 2,5. Pierwsze tsh, które zrobiłam robiąc pierwszą betę wynosiło 3,64, potem spadło do 1. Brałam najpierw euthyrox 50, potem zmniejszyła mi na 25, a dziś zwiększyła do 37,5
Przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą

Doris, norma tsh wzrasta wraz z wiekiem ciazy - w drugim trymestrze przyjmuje sie TSH 3, a w trzecim trymestrze 3,5.
Malo tego, w USA wielu lekarzy nie zaleca leczenia, jesli TSH jest ponizej 5 !

Coz, ja sie lecze na tarczyce, ale bylam leczona na niedoczynnosc tez na dlugo przed ciaza, wiec mam stalego endo.

A w ogole, Dziewczyny, moze uda mi sie zaczac Was czytac wieczorem... Mam jakies 140 stron do nadrobienia, bo przez ten cholerny wirus nie czytalam nic a nic... I teraz nawet nie wiem, co u kogo slychac... Tak zupelnie!

Dzisiaj pierwszy raz ubralam ciuchy ciazowe :) Fajnie :D

reklama
Jusuawa ja sie dowiedziałam tydzień po tym jak sie kochaliśmy z Mezem :) miałam okropne nudności i wymiotowałam pierwszy raz od kilku lat, zrobiłam test i kreseczka była bladziutenka ale była :) gin sie śmiał ze strasznie szybko sie zorientowałam, byl nawet zdziwiony :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry