hahha własnie zauważyłam trening czyni mistrzatak udało sie zaszalam iwstawilam drugi
reklama
kinguska926
Zaciekawiona BB
hihi tylko trzeba bylo tlumaczyc jak dla dziecka
bo tak najlepiej jak się tłumaczy skrótami to z reguły wychodzi dłużej poczekaj jak zaczniesz tłumaczyć synkowi ułamki albo inne rzeczy, też się wyspecjalizujesz w tłumaczeniuhihi tylko trzeba bylo tlumaczyc jak dla dziecka
kinguska926
Zaciekawiona BB
ułamki...oj... wole jednak humanistyczne przedmioty Ale liczy do 10 już nauczyłam i nawet po angielsku najfajniejszy wiek teraz jak dziecko jest takie ciekawe swiatabo tak najlepiej jak się tłumaczy skrótami to z reguły wychodzi dłużej poczekaj jak zaczniesz tłumaczyć synkowi ułamki albo inne rzeczy, też się wyspecjalizujesz w tłumaczeniu
jak uczyłam starszą czytać to myślałam,że sie załąmię: "ma-ma" co słyszysz? "tata!" i tak w kólko młodsza podchodziła i się pytała a co to za literka? odpowiadało jej się, ona na to aha i wracała do pokoiku. Kiedyś leżałam chora na grypsko czy coś. Ona miała niecałe 4latka. Mamuś to ja Ci poczytam. Siadła przy mnie i czyta..płynnie.. myślałam,że wykuła na pamięc i zaczełąm pytać na wyrywki. Czytała a ułamków uczyłam ich na części torta to zawsze działaułamki...oj... wole jednak humanistyczne przedmioty Ale liczy do 10 już nauczyłam i nawet po angielsku najfajniejszy wiek teraz jak dziecko jest takie ciekawe swiata
kinguska926
Zaciekawiona BB
kurcze serio?? to masz spryciule w domu! a z tym tortem to fajny pomysł musze zapamietac ja robie torty z zamilowania troche na zamówieniejak uczyłam starszą czytać to myślałam,że sie załąmię: "ma-ma" co słyszysz? "tata!" i tak w kólko młodsza podchodziła i się pytała a co to za literka? odpowiadało jej się, ona na to aha i wracała do pokoiku. Kiedyś leżałam chora na grypsko czy coś. Ona miała niecałe 4latka. Mamuś to ja Ci poczytam. Siadła przy mnie i czyta..płynnie.. myślałam,że wykuła na pamięc i zaczełąm pytać na wyrywki. Czytała a ułamków uczyłam ich na części torta to zawsze działa
młodsza uczy się bez wysiłku, w przedszkolu znała już cała tabliczke mnożenia, dlatego,że jest ciekawska. Starszej trochę mi przez to szkoda. Widzi że Młoda bez umęczenia ma świetne oceny a ona musi zakuwać by było w miarę ok. I nie wiem czy to zbieg okoliczności czy rzeczywiście ma to jakiś wpływ. Jak z młodą w ciąży chodziłam słuchałam muzyki poważnej wręcz nałogowo. Nigdy wcześniej tak mnie do niej nie ciągnęło ani pózniej. Lubie niektóre kawałki ale nie tak, jak w ciąży z Młodą. Chodziłam ze słuchawkami na uszach bo domownicy mieli już dośćkurcze serio?? to masz spryciule w domu! a z tym tortem to fajny pomysł musze zapamietac ja robie torty z zamilowania troche na zamówienie
kinguska926
Zaciekawiona BB
WitamyWitam lipcowe mamy, dołączam do Waszego grona i czekam na 8 lipca
reklama
kinguska926
Zaciekawiona BB
Mowia, ze podobno ma jakis wplyw muzyka powazna na rozwoj dziecka Moj Alanek jak byl malenki zasypial przy niejmłodsza uczy się bez wysiłku, w przedszkolu znała już cała tabliczke mnożenia, dlatego,że jest ciekawska. Starszej trochę mi przez to szkoda. Widzi że Młoda bez umęczenia ma świetne oceny a ona musi zakuwać by było w miarę ok. I nie wiem czy to zbieg okoliczności czy rzeczywiście ma to jakiś wpływ. Jak z młodą w ciąży chodziłam słuchałam muzyki poważnej wręcz nałogowo. Nigdy wcześniej tak mnie do niej nie ciągnęło ani pózniej. Lubie niektóre kawałki ale nie tak, jak w ciąży z Młodą. Chodziłam ze słuchawkami na uszach bo domownicy mieli już dość