reklama
Witam wieczornie
Najpierw o duomox.. ja nie wiem, może 15 lat robi różnicę w lekach ale dokładnie ten antybiotyk przepisał mi laryngolog jak byłam w 4 miesiącu ciąży z moją starszą córką. Na ulotce wyczytałam jeśli chodzi o ciąże, że jeśli korzyść z antybiotyku przewyższa ew powikłania choroby i wtedy zadzwoniłam do ginekologa a on mi odpowiedział ze jeśli bardzo muszę.. a miałam takie zapalenie ucha że węzęł za uchem miał wielkość dużej czereśni. Przepłakałam (dosłownie) pare nocy z rzędu z bólu ale nie wzięłam tego antybiotyku. Wyleczyłam się sposobem babci. Duża ilośc kremu za ucho, spirytus na watę i na ten węzeł i wszystko przewiązane chustką by się trzymało. Przeszło ale co się nacierpiałam..dotąd to pamiętam..
Najpierw o duomox.. ja nie wiem, może 15 lat robi różnicę w lekach ale dokładnie ten antybiotyk przepisał mi laryngolog jak byłam w 4 miesiącu ciąży z moją starszą córką. Na ulotce wyczytałam jeśli chodzi o ciąże, że jeśli korzyść z antybiotyku przewyższa ew powikłania choroby i wtedy zadzwoniłam do ginekologa a on mi odpowiedział ze jeśli bardzo muszę.. a miałam takie zapalenie ucha że węzęł za uchem miał wielkość dużej czereśni. Przepłakałam (dosłownie) pare nocy z rzędu z bólu ale nie wzięłam tego antybiotyku. Wyleczyłam się sposobem babci. Duża ilośc kremu za ucho, spirytus na watę i na ten węzeł i wszystko przewiązane chustką by się trzymało. Przeszło ale co się nacierpiałam..dotąd to pamiętam..
Dziwnyprzypadek
Fanka BB :)
A co do sposobów babci jest taka roślina... kojarzycie jak się nazywa?wiem, że jak mnie ucho bolało to mi koleżanka dała z domu, bo to roślina doniczkowa. Ale nie wiem, czy przy zapaleniu pomoże.Witam wieczornie
dlaczego wątróbnki nie jak jest wysmażona? Ja włąsnie na odwrót slyszałam,że świetna jesli chodzi o żelazo a ktoś za szpinakiem nie przepada@agnesdem zrobiony w domu możesz jeść bez obaw, w końcu wiesz, żę w środku jest mięso, a nie kopyta Jedyne co może być w domowym pasztecie, a nie jest zalecane to wątróbka. Więc jeśli jej nie ma, to jedz na zdrowie ile zmieścisz, a jeśli jest, to też jedz, ale już nie w hurtowych ilościach
niejuz Wam mowilam ze dobrze ze jestescie?
malinka ja trzymam za Ciebie kciuki jak mogę i nei ma dnia,żebym o Was nie myślała,przykre że naczyniak urósł ale wierzę że jesteście w dobrych rękach i będzie dobrze. Musi być jak tyle osób o WAs myśliLila z tomografu wyszło, że naczyniak w obrębie klatki piersiowej powiększył się od września na szczęście okazało się, że chyba nie uciska płuca, nie ma też tam żadnej wody ani ropy. Mają omawiać Maćka z szefem kliniki, profesorem i dopiero wtedy powiedzą, co dalej. Na razie dostał nowy antybiotyk bo crp znów 11. A miał już mieć antybiotyki odstawione....
Iwona, Maryńka, margerritta dzięki!
Molimoli, uważaj na siebie. Po mnie widać, że w ciąży trzeba zwracać uwagę na każdą pierdołę związana za zdrowiem. Ja początkowo olewałam lekki ból ręki, synek był ważniejszy i oto, jak się zalatwilam.
Venice, z bezruchu, z picia małej ilości wody, kobiety w ciąży są bardziej narażone. Mi chyba zrobiło się od tego, że łapę między szczebelki łóżka Maćka wkladalam, jak nie mógł spać w nocy i trzymałam tak długo, czasem nawet rak przysnełam i mogłam uciskac żyłę. A clexane na miesiąc - 10 zł uff
Ja bardzo często i powiem Ci, że dzieki niemu moje dzieci, już nastoletnie może z 2-3 razy w życiu antybiotyk miały. Cebulę i czosnek zalewam dobrym prawdziwym miodem i jak się zrobi to przechowuje w lodówceMiała mieć wizytę?
A propo domowych sposobiw to czy któraś jeszcze pamięta syrop z cebuli i czosnku?
MOżna WitamyDzień dobry wszystkim W lipcu zostanę mamą i chętnie przyłączę się do Was jeśli można
Trzeba KOchana jakoś chociaż nie będzie łatwo i czas nie goi ran, on je tylko zabliźnia. Dbaj o siebie :*Cześć dziewczyny.
Wracam do normy. Wczoraj pochowalismy tatę...teraz dużo formalności ale jakoś trzeba żyć.
Bliźniaki trochę dały mi w kość prze ostatnie kilka dni brzuch często mnie bolał ale już jest lepiej.
Później Was po czytam.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
WitajHej,
Również zostanę mamą w lipcu br. Pozdrawiam
kinguska926
Zaciekawiona BB
dzielna jestes!Witam wieczornie
KOchana jeśli to to co ja myśle to geranium pięknie pachnie cytryną jak się listek potrzeA co do sposobów babci jest taka roślina... kojarzycie jak się nazywa?wiem, że jak mnie ucho bolało to mi koleżanka dała z domu, bo to roślina doniczkowa. Ale nie wiem, czy przy zapaleniu pomoże.
Kochana każda z nas jest jeśli chodzi o nasze dzieci TYlko czasami potrzeba sytuacji by się o tym przekonać "tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono"dzielna jestes!
Dziwnyprzypadek
Fanka BB :)
Znalazłam, wujek google podpowiedział. Nazywa się geranium ( gwarowo szczyrbok ) wygląda tak http://www.damskarzecz.pl/wp-content/uploads/2013/12/geranium-szczyrbok.jpgDziwnyprzypadek, być może aloes? Jako dziecko miałam straszne bóle wzrostowe i babcia mnie tym smarowała. Ale czy na ból ucha pomoże, tego nie wiem.
reklama
kinguska926
Zaciekawiona BB
dziewczyny macie takie piekne suwaczki ja pierwszy razb korzystam z forum ktoras mi powie po kolei jak zrobic?