reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

malinka ale Cie pech przesladuje, bedzie dobrze!

needi malinowa mi tez twardnieje, nie wiem czy to juz skurcze i brzuch cwiczy boje sie tego i martwie, jak wypije magnez to pomaga :tak: moze to efekt placebo :happy2:

malinowa
super pomysl z filmikami, teraz to raczej sie wyglupiamy z mlodym, zakochal sie w tej pilce i caly czas na nia probuje wejsc :laugh2::laugh2:
gwiazda no to do wyrka filmik, ksiazeczka i leniuchujemy :tak:

Nie wiem kto pytal o nasze gniazdko - mieszkanie 70 mkw, w bloku na oboczu, spokojna dzielnica w Wiedniu jeszcze. Bloki z sauna i fitnessem dla mieszkancow i sala zabaw dla malych dzieci. Okna sa tylko na jednej scianie i maly balkon, mieszkanie krzywe :sad: Byly inne fajniejsze ale bylismy dopiero na 3 miejscu i jakbysmy tego nie wzieli, a lepsze ktos wykupil, to zostalibysmy z niczym :hmm: takze musze to przelknac :tak: a co do meblowania to tylko kuchnia do zrobienia, reszta mebli bez zmian raz ze szkoda (male dzieci), a dwa ze juz ledwo na mieszkanie starczylo i zostaniemy z pustym kontem :zawstydzona/y: a gdyby nie doplata od miasta to chyba do konca zycia na wynajemce:cool2: niech ktos zrobi 2017 :laugh2:

moj G wyskoczyl 48 cm a w ubrankach na 56 cm plywal, kilka miesiecy dorastal do 56! mialam kilka ubranek na 50 i sie nimi ratowalam, teraz dokupie tylko na 50. ja bym sie popytala u rodzenstwa jak duze dzieci sie rodza, jacy my bylismy, ja bylam zupelnie zaskoczona moim luliputkiem :szok: Mojej siostry coreczka tez byla malutka i bardzo podobnie ida z moim G, teraz tez nie spodziewam sie byka :-p

Milego dnia!

reklama
Witajcie :-( przepraszam Was ale nie jestem w stanie nawet odpisać na wszystkie Wasze informacje..leżę w domciu odpoczywam bo źle się czuje głową mi peka ie mam siły na nic a wczoraj było tak dobrze..Ehhh może to.dlatego, że bardzo mnie zdenerwował mój mąż. Mam dosyć tego wszystkiego szczerze mówiąc bo teraz gdy powinnam być spokojna nie martwić się nie płakać to u mnie jest odwrotnie.. Za każdym razem myślę o malenstwie ze tez odczuwa moje zdenerwowanie szkoda tylko że mój mąż ma to chyba gdzieś..najchętniej bym.sie spakowala i uciekła gdzieś daleko w spokojne miejsce gdzie mogę spokojnie funkcjonować..:-(

Zastanawiam się czy to twardnienie to nie brak jakiejś witaminy albo za mało wody.
Magnez dziewczyny biorą przy takim twardnieniu. Ja miałam w poprzednich ciążach tak. Brzuch się stawia. To podobno skurcze nie mogłam dotykać brzucha. W moim przypadku miałam rozwarcie już w 6 m-cu. Dostałam luteine co 4 godz musiałam zażywać. Drugie dziecko urodziłam w terminie pierwsze 3 tyg. przed term. Ale nie ma reguły. Skonsultuj to z lekarzem. Mnie dodatkowo podbrzusze bolało i czułam takie ciągnięcie skóry na brzuchu, cały byk twardy. Ja jestem obecnie w 17 tc. jeszcze mi się brzuch nie stawia. Będę miała teraz zakładany pessar, aby zapobiec rozwieraniu szyjki.

Agnesdem nie psuj sobie nerwów, nie wdawaj się w kłótnie. Ja poprostu wychodzę i nie daje się prowokować. Jest teraz ktoś ważniejszy niż mąż...

Dziewczynki spokojnie ;) nerwy źle wpływają ; ( do mnie wszyscy dzwonią i się martwia ale zaraz idę się zapisać do swojego gin a potem kisiel o łóżko mój przyjaciel na dziś ;)

reklama
Hejka!

ZielonaStokrotka - pisałam Ci, że się cieszę z Twoich wyników? Miałam pisać i nie pamiętam już. No to się cieszę :D
Malinko - o matko!!!!!!!!! Masakra jakaś! :(
Kaska - dobrze, że już w porządku!
Aga30 - ja brałam zawsze na 62, ale u mnie dzieci się duże rodziły. Ale nie wiedząc tego jeszcze, że takie będą i tak brałam takie, zawsze.
Sarka, a Ty już codziennie czułaś ruchy??
Dornia, gratuluję dziewczynki!! :)
Gwiazda, z w którym tygodniu jesteś? Dobrze, że z Dzidzią ok :)
Venicce - dobrej podróży!! :)
Agnesdem - dobre fluidki przesyłam! Mnie mój też denerwuje, nie ogarniam tego :/

Mi raczej brzuch nie twardnieje jeszcze, ale ja wczesna ciąża.

A można magnez taki do rozpuszczenie w wodzie? W razie jakby się coś działo? Bo chyba taki mam.

I nic od wczoraj chyba nie czuję. Znaczy nie wiem czy to co czułam czasami to było to, ale już normalnie świruję! Wiem, że to w sumie wczesna ciąża jeszcze, ale żeby tak żadnego znaku?!?! :/ W piątek mam wizytę i wolałabym na nią iść spokojniejsza, a nie cała w stresie czy oby tam wszystko ok :(

Do góry