reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

malinka ale Cie pech przesladuje, bedzie dobrze!

needi malinowa mi tez twardnieje, nie wiem czy to juz skurcze i brzuch cwiczy boje sie tego i martwie, jak wypije magnez to pomaga :tak: moze to efekt placebo :happy2:

malinowa
super pomysl z filmikami, teraz to raczej sie wyglupiamy z mlodym, zakochal sie w tej pilce i caly czas na nia probuje wejsc :laugh2::laugh2:
gwiazda no to do wyrka filmik, ksiazeczka i leniuchujemy :tak:

Nie wiem kto pytal o nasze gniazdko - mieszkanie 70 mkw, w bloku na oboczu, spokojna dzielnica w Wiedniu jeszcze. Bloki z sauna i fitnessem dla mieszkancow i sala zabaw dla malych dzieci. Okna sa tylko na jednej scianie i maly balkon, mieszkanie krzywe :sad: Byly inne fajniejsze ale bylismy dopiero na 3 miejscu i jakbysmy tego nie wzieli, a lepsze ktos wykupil, to zostalibysmy z niczym :hmm: takze musze to przelknac :tak: a co do meblowania to tylko kuchnia do zrobienia, reszta mebli bez zmian raz ze szkoda (male dzieci), a dwa ze juz ledwo na mieszkanie starczylo i zostaniemy z pustym kontem :zawstydzona/y: a gdyby nie doplata od miasta to chyba do konca zycia na wynajemce:cool2: niech ktos zrobi 2017 :laugh2:

moj G wyskoczyl 48 cm a w ubrankach na 56 cm plywal, kilka miesiecy dorastal do 56! mialam kilka ubranek na 50 i sie nimi ratowalam, teraz dokupie tylko na 50. ja bym sie popytala u rodzenstwa jak duze dzieci sie rodza, jacy my bylismy, ja bylam zupelnie zaskoczona moim luliputkiem :szok: Mojej siostry coreczka tez byla malutka i bardzo podobnie ida z moim G, teraz tez nie spodziewam sie byka :-p

Milego dnia!

reklama
Witajcie :-( przepraszam Was ale nie jestem w stanie nawet odpisać na wszystkie Wasze informacje..leżę w domciu odpoczywam bo źle się czuje głową mi peka ie mam siły na nic a wczoraj było tak dobrze..Ehhh może to.dlatego, że bardzo mnie zdenerwował mój mąż. Mam dosyć tego wszystkiego szczerze mówiąc bo teraz gdy powinnam być spokojna nie martwić się nie płakać to u mnie jest odwrotnie.. Za każdym razem myślę o malenstwie ze tez odczuwa moje zdenerwowanie szkoda tylko że mój mąż ma to chyba gdzieś..najchętniej bym.sie spakowala i uciekła gdzieś daleko w spokojne miejsce gdzie mogę spokojnie funkcjonować..:-(

Zastanawiam się czy to twardnienie to nie brak jakiejś witaminy albo za mało wody.
Magnez dziewczyny biorą przy takim twardnieniu. Ja miałam w poprzednich ciążach tak. Brzuch się stawia. To podobno skurcze nie mogłam dotykać brzucha. W moim przypadku miałam rozwarcie już w 6 m-cu. Dostałam luteine co 4 godz musiałam zażywać. Drugie dziecko urodziłam w terminie pierwsze 3 tyg. przed term. Ale nie ma reguły. Skonsultuj to z lekarzem. Mnie dodatkowo podbrzusze bolało i czułam takie ciągnięcie skóry na brzuchu, cały byk twardy. Ja jestem obecnie w 17 tc. jeszcze mi się brzuch nie stawia. Będę miała teraz zakładany pessar, aby zapobiec rozwieraniu szyjki.

Agnesdem nie psuj sobie nerwów, nie wdawaj się w kłótnie. Ja poprostu wychodzę i nie daje się prowokować. Jest teraz ktoś ważniejszy niż mąż...

Dziewczynki spokojnie ;) nerwy źle wpływają ; ( do mnie wszyscy dzwonią i się martwia ale zaraz idę się zapisać do swojego gin a potem kisiel o łóżko mój przyjaciel na dziś ;)

reklama
Hejka!

ZielonaStokrotka - pisałam Ci, że się cieszę z Twoich wyników? Miałam pisać i nie pamiętam już. No to się cieszę :D
Malinko - o matko!!!!!!!!! Masakra jakaś! :(
Kaska - dobrze, że już w porządku!
Aga30 - ja brałam zawsze na 62, ale u mnie dzieci się duże rodziły. Ale nie wiedząc tego jeszcze, że takie będą i tak brałam takie, zawsze.
Sarka, a Ty już codziennie czułaś ruchy??
Dornia, gratuluję dziewczynki!! :)
Gwiazda, z w którym tygodniu jesteś? Dobrze, że z Dzidzią ok :)
Venicce - dobrej podróży!! :)
Agnesdem - dobre fluidki przesyłam! Mnie mój też denerwuje, nie ogarniam tego :/

Mi raczej brzuch nie twardnieje jeszcze, ale ja wczesna ciąża.

A można magnez taki do rozpuszczenie w wodzie? W razie jakby się coś działo? Bo chyba taki mam.

I nic od wczoraj chyba nie czuję. Znaczy nie wiem czy to co czułam czasami to było to, ale już normalnie świruję! Wiem, że to w sumie wczesna ciąża jeszcze, ale żeby tak żadnego znaku?!?! :/ W piątek mam wizytę i wolałabym na nią iść spokojniejsza, a nie cała w stresie czy oby tam wszystko ok :(

Do góry