reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
@Aga30+ ja też biorę Pregna Plus i nie biorę kwasu dodatkowo.

@agnesdem wdech-wydech ;) weź jakąś książkę poczytaj, albo film oglądnij, zjedz coś zdrowego i dobrego, nie myśl o złych rzeczach, szkoda czasu i nerwów. Mężowie tak niestety czasem mają, jak mnie aż tak zdenerwuje, to po prostu staram się wyłączyć, zająć czymś innym. Czasem trudno, bo głowa aż pęka od myśli, ale teraz mamy dodatkową motywację, żeby się nie dać takim nerwom.

Ja tylko od czasu do czasu czuję takie jakby "smyrnięcia" w brzuchu, ale rzadko, zazwyczaj wieczorami jak się położę i przyłożę rękę do brzucha. Jelita to na pewno nie są, ale może siła sugestii? Jak też dopiero 15 tydzień, niby według USG są o 5 dni starsze, ale chyba i tak w pierwszej ciąży to zbyt wcześnie, żeby czuć cokolwiek wyraźnego?

@mamawiki32 też mam wizytę dopiero 16 II i też przebieram nogami z niecierpliwości, bo nie wiem czy wszystko w porządku. Ale stosuję ten sam argument co Ty - skoro brzuch rośnie, to chyba coś tam w środku się dzieje ;)

agnesdem ja wlasnie w takich sytuacjach, ktos mnie zdenerwuje, nerwy, zaraz pije magnez i mi pomaga bardzo! dla meza pewnie to tez trudny okres, oni sa bardzo wrazliwi :tak: choc dobrze to ukrywaja, moze tez jest troche zazdrosny, ze tylko brzuszek i brzuszek :rofl2:

Malinka współczuję. U nas też ospa. Dzisiaj mialam isc do siostry, ale mi napisala, że Tymek caly w kropkach.

Malinowa też tak myslalam, że uśmiechnieta jednak stracila malucha. Ona juz przed swietami przestala sie odzuwac.

U mnie bylo jak u madzioliny. Pod koniec macierzynskiego zaszlam w ciążę bo chcialam mala roznice wieku. Niestety stracilismy dziecko i po wykorzystaniu urlopu przeszlam na wychowawczy. Dlugo staralismy sie o 3 ciążę i niestety roznica wieku będzie aż 3 lata. Dla mnie to dużo bo nie takie miałam plany.

Dorina gratuluje dziewczynki :)

Venicee 480 km to bardzo dużo, oby ci nic nie dolegalo.

Agnesdem może mąż stresuje się nową sytuacją ? Postaraj się byc spokojna.
Mnie wczoraj okropnie bolala glowa, wieczorem jak się kładłam spać to aż niedobrze bylo.

Aga30 lekarz na pewno oszacuje jak duze bedzie dziecko. Moja koleżanka urodzila synka 61 cm i od razu ubierala go w ciuszki w rozmiarze 68.

Ja Maryńka pytałam. Dziś wyjeżdżam w Wiednia do Krk...jak się da wracam za jakiś czas na 2 tyg....
Agnes spokój i tylko spokój najlepszy, ale mnie teraz łatwo z równowagi wyprowadzić.....do tego kopa problemów ciążowych....
Aga30+ no zgadzam się z Tobą....mówię Wam w 2 ciążach miałam problem z "stawianiem się macicy"....póki macica nie wyjdzie do góry to tego nie czuć....jak już poza miednicę sięga zaczynamy to czuć..... ja na to biorę magnez 3x dziennie... Jak ciąża jest wysoka -robi się to niebezpieczne ,3 razy leżałam w ciążach na to w szpitalu pod kroplówkami z magnezu.Wtedy zakaz dotykania brzucha jest i głaskania bo pobudza sie takie akcje....
Papagena do jakiego lekarza w Krk chodzisz? ciąża bliźniacza szybciej męczy....oj pamiętam te kopniaki po 30 tc....

Lila - mnie też się juz wydawało, że czuje dzidzię, ale nie, uspokoiło się, ale to chyba dlatego, że brzuch mi teraz mocno wywaliło, więc chyba maluch ma więcej miejsca.

agnes - dużo spokoju życzę :*

julka - dziś jest bardzo kiepska pogoda, wilgotno, wieje, biomet niekorzystny ciśnienie niskie. Odpoczywaj ile się da. I zawsze możesz łyknąć nospę

Ja dziś wstałam z bólem głowy, zaczęła mnie boleć wczoraj wieczorem, w nocy nie puściło i rano łyknęłam Apap i na szczęście jest lepiej.
Byłam wczoraj na rehabilitacji, z moim kręgosłupem i moja cudowna Pani Ania powiedziała i, że jeśli tylko będę się dobrze czuła, i będę chciała, to uwaga - MOGĘ RODZIĆ NATURALNIE! ! ! Jupi!!!!!! Tak się cieszę!!!! Teraz tylko żeby łożysko ładnie poszło do góry i hura! Oby bez cięcia :D :D :D

Malinka dopiero teraz doczytałam co u Ciebie! trzymaj się dzielnie Kochana :)

Aga30 - zależy jak duża będzie dzidzia, jak się urodzi ja miałam większość 56 a Ami urodziła sie tak mała, że nawet 50 były za małe.

MamaWiki- u mnie lekarz podczas ostatniego usg twoerdził, że Ami waży około 3500, a urodziła się z wagą 2780 g, wiec usg nie ma co tak ślepo ufać, najlepiej mieć po kilka z każdego rozmiaru. I mnie drażniły te za duże ubranka bo Ami ciągle nóżki przekładała do drugiej nogawki i widziałam że ja to drażni bo była taka niespokojna.

Nieufna- oby ten ból głowy szybko minął!

Gwiazda wypoczywaj :)

Lila kiedy wynik z krzywej?

@*Venicee* jako prowadzącą mam dr Katarzynę Lenart, jestem bardzo zadowolona i bardzo polecam, jedyny minus to taki, że nie pracuje w żadnym szpitalu. Na te "duże" USG chodzę do dr. Wiechecia. Ale u mnie też na razie wszystko bezproblemowo przebiega.

@Kkasiulka - gratuluję i zazdroszczę, trzymamy zatem kciuki i za Twój kręgosłup i łożysko ;)

reklama
Brałam magnez a brzuch i tak twardy byl. Teraz biorę slow mag z uwagi na klucie w sercu. Ogólnie stwierdzili ze za szybko bije więc pewnie róg będzie konieczne

Do góry