reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mamawiki śliczna córcia, rzeczywiście oczy ma niesamowite :)

Gwiazda ja też uważam że hormony bardziej ingeruja w nasze myślenie i zachowanie niż same zdajemy sobie z tego sprawę, ja któregoś dnia płakałam bo złapały mnie wątpliwości odnośnie kupna mieszkania, kredytu i powiedziałam mężowi że podjęliśmy złą decyzje i rezygnujemy ze wszystkiego i wyprowadzamy sie do miasta, gdzie mieszka moja i męża rodzina. Następnego dnia wszystko mi przeszlo i nie miałam pojęcia o co mi w ogóle chodzi :p
Jeśli chodzi o test z krwi dlugo sie zastanawiałam z mężem czy robić czy nie i ustalilismy że i tak on nic nie zmieni wiec zostaniemy tylko przy usg.
Trzymam kcuki za te które zdecydują sie na amnio:*
Rumpelstyk a ja dzisiaj wszamalam mcdonalda :p już od tygodnia za mna chodził fast food : D

reklama
To zamiast fast food'a dam wam przepis na super skrzydełka:) Skrzydeła myjemy, czyścmy przyprawiamy czym tam lubicie, ja nawet magą w płynie obtaczamy w rozbebłanym jaju i mączce kukurydzianej i na głeboki tłuszcz, najlepiej do frytkownicy, smakują jak z mc donalda a nawet i lepiej a już na 100% zdrowsze:)

aaa oczywiście muszą chwilkę w tym poleżec zanim wrzucicie na tłuszcz, żeby sobie tam poprzechodziło zapachami i posklejało się

Mamawiki32 sliczna dziewczynka!!! Faktycznie ma hipnotyzujace spojrzenie ;)

Gwiazda_237 co by nie bylo trzeba wierzyc w to ze sie wszystko rozwiąże i bedzie dobrze ;) pamiętaj ze czasami warto komuś sie wygadac by spojrzec na dany problem z innej perspektywy ;) oczywiście jak masz ochote pisz do mnie śmiało ;) :*

Kamcia2810 mialam wlasnie pisac co ja mysle na temat aborcji ale już nie musze pod Twoja wypowiedzią podpisuje się obiema rekoma i nogami ;) dodam tylko ze gdybym sie dowiedziala iz moje dziecko moze byc powaznie chore z pewnością zastanawiałabym się co zrobić...

Iwona35 jak chcesz moge podac na kurczaka z kfc wychodzi identyczny, jak nie lepszy :)

Kamcia niestety autyzmu na Usg nie wykryją :( ale gdybym wiedziała o czymś z góry na 100%... My chcemy dać sobie szansę z mężem na takie normalne, beztroskie rodzicielstwo. Co będzie nie wiemy, nie znamy podłoża tego zaburzenia. Jeśli drugie będzie podobne... trudno, tak jak pisałam mam już jakiś bagaż doświadczeń.

Mamawiki32 sliczna dziewczynka!!! Faktycznie ma hipnotyzujace spojrzenie ;)

Gwiazda_237 co by nie bylo trzeba wierzyc w to ze sie wszystko rozwiąże i bedzie dobrze ;) pamiętaj ze czasami warto komuś sie wygadac by spojrzec na dany problem z innej perspektywy ;) oczywiście jak masz ochote pisz do mnie śmiało ;) :*

Kamcia2810 mialam wlasnie pisac co ja mysle na temat aborcji ale już nie musze pod Twoja wypowiedzią podpisuje się obiema rekoma i nogami ;) dodam tylko ze gdybym sie dowiedziala iz moje dziecko moze byc powaznie chore z pewnością zastanawiałabym się co zrobić...

Iwona35 jak chcesz moge podac na kurczaka z kfc wychodzi identyczny, jak nie lepszy :)
poproszę:)

Prawda jest taka, że dopiero jak się stoi przed wyborem aborcja, czy nie, okazuje się jakie mamy zdanie na ten temat.
Wiecie że ją zawsze byłam największym obrońcą praw kobiet do decydowania o własnym ciele?
Zawsze najgłośniej krzyczalam ,że jeśli będę miała pewność ,że urodze dziecko chore to zakończeniu ciążę.
I nagle 3 lata temu,stając przed decyzją czy zrobić badania które mogą potwierdzić chorobę, ja stwierdzilam że dla mnie nic by to nie zmieniło bo już wtedy pokochalam m fasolke.

Kamcia, Fazerkamm, ja również podpisuję się pod waszymi wypowiedziami. Gdybym wiedziała, że dziecko urodzi się chore, również zastanowiłabym się co zrobić. Koleżanka mojej mamy z liceum urodziła chore dziecko, nie wiem dokładnie co to było, ale wiem, ile się ono nacierpiało, a matka razem z nim. Chłopiec nocami wył z bólu, nic mu nie pomagało. Ojciec odszedł, a matki była zmuszona oddać go do zakładu opiekuńczego, bo musiała zarabiać sama na wszystko. Dlatego nigdy świadomie nie naraziłabym swojego dziecka na takie cierpienie.

reklama
Hehe, jak byłam młodsza też wydawało mi się, że gdybym wpadła to na pewno rozważałabym aborcję. Dziś wiem, że nie zrobilabym tego nigdy w życiu. I żeby nie było, jestem niewierząca. Nie potrafilabym z tym żyć po prostu...

Ale uważam, że każdy powinien mieć prawo wyboru. A już na pewno nie powinni za nas decydować politycy jednej opcji...

Do góry