reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

mamawiki ale ma coreczka urode, jest niesamowita, te oczy, spojrzenie... mamy tez w rodzinie dziewczynke z autyzmem, ma niesamowite wyczucie co do ludzi. Nie wiem czy zrozumiesz co mam na mysli, ale potrafi wykryc w ludziach falsz. malo z kim zlapala kontakt, a jak go juz ma to w moim odczuciu z ludzmi z sercem na dloni, dobrymi, czulymi, spokojnymi.

jolcia Ty nasze forumowe biedactwo, zabralabym tego cukru Ci troche! podziwiam Cie za wystrwalosc, ja bym chyba nie dala rady. straszny ze mnie łakomczuch :zawstydzona/y:

ruda uwazaj na siebie, ja jak czuje, ze mi duszno to tez momentalnie wychodze ze sklepu, ostatnio tak mi sie przydarzylo w urzedzie pracy po 30 min czekania, dostalam krzeselko, wode i 2 babeczki sie zlecialy...

Witam nowe mamusie i witam Venicee. klub 35+ sie powieksza, super! madrosci zyciowej juz macie sporo, duzo dzieciakow, optymizmu. potrzebujemy tu Was :yes: Ciekawa dyskusja sie tu wywiazala. Ja od razu ustalilam z mezem, nie ma mowy o amino, co by nie bylo, w ogole to nie chcialam isc na prenatalne, ale to krwawienie, pobyt w szpitalu, te 2 tygodnie plamienia wystraszyly mnie i sie zdecydowalam. Mialam tylko USG prenatalne, ktore dobrze wyszlo (najwyzsze chr21. 1:656), maz chcial robic dalsze badania, powiedzialam NIE. w moim szpitalu nie ma oddzialu dzieciecego i gdyby cos bylo nie tak, noworodek musi zostac przetransportowany do innego szpitala i tam leczony. to tez jest ryzyko, ale wierze, ze dzidzius bedzie zdrowy!

reklama
Błękitna tez ostatnio wspominałam o uśmiechniętej.... Znikła chyba na dobre. [emoji45] chciałam nawet napisac do niej wiadomość prywatna, ale nie moge Jej odnaleźć także chyba usunęła konto. Pamietam, że miała awatara z taka uśmiechnięta dziecięca buźka

Ostatnia edycja:
A właśnie mam pytanie do mam które mają już dość duże dzieci albo miały styczność z nauczaniem indywidualnym czy ktoś wie jak się ro załatwia i wygląda ?; (

Stokrotka, ja dopiero tu na tym forum usłyszałam o testach Nifty/Harmony. W poprzedniej ciąży nie miałam o nich wiedzy, tylko o amnio. Trzymam kciuki za wasz wynik i wyniki amnio Dorni i (ewentualnie) Venice (chyba nikogo nie pominęłam, kto robi?).

Mama Wiki, myślę że dziecko z ZD kochalabys tak samo :)

U nas o tyle dobrze, że naczyniak nie wpływa na rozwój umysłowy ani fizyczny. Tylko jest widoczny na buźce, na pewnym etapie leczenia na tyle mocno, że wszyscy się za nami oglądali na ulicy (to było latem, nie było jak tego schowac).
r

Malinko1984, rowniez o tych testach wczesniej nie slyszalam, uslyszalam dopiero w szpitalu po tym, kiedy odmowilam amniopunkcji, pomimo "tak wysokiego" ryzyka. Zrobilismy to badanie tylko dlatego, ze szpital zdecydowal sie za nie zaplacic, inaczej na pewno bysmy go nie wykonali.
Zreszta, nawet nie czulismy takiej potrzeby.

Dziekuje :)

Czy tego naczyniaka bedzie mozna z czasem zoperowac, czy raczej nie..?

A do tych ciezarowek, ktore wymienilas, pominelas jeszcze Lexie, bo ona rowniez chyba ma miec amniopunkcje :) ( popraw mnie, prosze, jesli sie myle ).

Iwona 35 tak pokaże na chwile :)

Mamawiki32, urocza jest :) I rzeczywiscie ma baardzo ciekawa urode.

A o ksiedzu zapomnij. Brak slow.

Maryńka bycie czułym i spokojnym to klucz do zdobycia zaufania takiego dziecka. Jeśli ktoś czuje się niepewnie i jest poddenerwowany w jej obecności nie ma szans. Chodzi o przewidywalność zachowania,dlatego też dzieci z autyzmem nie lubią innych dzieci ponieważ są nieprzewidywalne. Moja Wiki nie tolerowała kiedyś mojej teściowej bo ta się denerwowała, że nie da sobie rady jak z nią zostawała. Odkąd mamy komunikację alternatywna i młoda potrafi zakomunikować różne rzeczy jest między nimi dużo lepiej.

reklama
Do góry