reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Rumpelstyk- pieczywo to dramat!! Piekarnie oszukują chwala się chlebem ig, a ten w składzie ma słód jeczmienny!! znalazłam prawdziwy chleb ig, za mały chleb przeszło 7 zł (pomijam jednak ten fakt) ten chleb jest niejadalny trociny bleee... ale cukier po 2 kromeczkach (ok40g) 100 nie przekracza ale bardzo ciężko go zjeść :/

reklama
@ruda@91, dobrze, ze ok. ale sie strachu i tak pewnie najadlas

@malinka1984,a wy wiedzieliscie wczesniej czy porodzie dopiero wyszlo? i jak w czd? kiedy was wypuszcza?
@jolcia jak teraz cukier, szkoda, ze sie podniosl. ale choc piszesz, ze byla smaczna

@Gwiazda_237, jesli bedzie ci tylko to pisz. po to tu jestesmy.
I ja i mój tata się najadł też. Oczywiście w sklepie pełno ludzi a zareagował jeden pan.

Margeritta- poziom cukru najwyższy godzinę po posiłku, a jak mierze kilka minut po godzinie to już spada.

Mama Wiki- w pierwszej ciąży dowiedziałam się w 26 tc bo wtedy robiłam test obciążenia glukoza.

Jolcia więc to możliwe,że miałaś wcześniej i możliwe, że np ja też mam tylko nic nie wiem i dowiem się po 20 tyg jak zrobię to badanie...?

@mamawiki32
pisałam dglownei chyba do kasiulki i agnes. bo one wspominaly ,ze tylko morfologie mialy i mocz, co wydaje mi sie dziwne.

Oczywiści mam te wszystkie badania októrych pisałaś. Ale to robisz raz, typu toxo, czy cytomegalia,a krew i mocz musisz badać na bieżąco. O to mi chodziło :)

Cześć dziewczyny. Zaglądałam do Was juz kilka razy ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Bałam się, że będę najstarsza (40 lat)i głupio się będę czuła. Widzę jednak, że nie jestem jedyna wiec mi raźniej :) Mam juz 3 córki ( 20 lat, 15 lat i najmłodsza w lutym bedzie miała 7 lat). Teraz dzidziuś był zaplanowany jak każde nasze dziecko, staraliśmy się ponad pół roku. W tym tyg. mialam usg i wszystko ok, ale denerwuje sie czekając na wyniki testu z krwi.

Witaj!!! Czychacie na chłopczyka?

No to cie zszokuje i chyba jestem bardziej brutalna. Ja zawsze głośno mówię, że jestem zwolennikiem aborcji. I uważam, że ludzie powinni mieć możliwość wyboru (I nie piszcie mi, że wyborem jest odpowiednia antykoncepcja) Przynajmniej nie czytalibysmy o dzieciach porzuconych na śmietniku.
Ja mając dziecko chore na autyzm balabym się podjąć próbę ponownego zajścia w ciążę. Na chwilę obecną nie wiem co bym zrobiła jakbym dowiedziala się, że będę mieć chore dziecko :/

Też jestem zwolenniczka aborcji. Może inaczej - jestem zdania, że kobieta powinna o tym decydować, a nie polityka. I jeśli ktoś boi się, że nie da rady - a ma na tyle siły żeby usunąć.... Koleżanka mojej siostry miała taka sytuację. Dziecitko baaaardzo chorę, to juz nie kwstia Downa, ale wiele innych problemów. Dzieciątko żyło by najwyżej kilka dni, w cierpieniu..... usunęła.

Kamcia niestety autyzmu na Usg nie wykryją :( ale gdybym wiedziała o czymś z góry na 100%... My chcemy dać sobie szansę z mężem na takie normalne, beztroskie rodzicielstwo. Co będzie nie wiemy, nie znamy podłoża tego zaburzenia. Jeśli drugie będzie podobne... trudno, tak jak pisałam mam już jakiś bagaż doświadczeń.

Moja znajoma postąpiła tak samo jak Ty i drugi synek jest zdrowiusieńki :-) Czego i Wam życzę :*

Prawda jest taka, że dopiero jak się stoi przed wyborem aborcja, czy nie, okazuje się jakie mamy zdanie na ten temat.
Wiecie że ją zawsze byłam największym obrońcą praw kobiet do decydowania o własnym ciele?
Zawsze najgłośniej krzyczalam ,że jeśli będę miała pewność ,że urodze dziecko chore to zakończeniu ciążę.
I nagle 3 lata temu,stając przed decyzją czy zrobić badania które mogą potwierdzić chorobę, ja stwierdzilam że dla mnie nic by to nie zmieniło bo już wtedy pokochalam m fasolke.

Oczywiście - tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono. Dzs mówim tak, a faktycznie, w tak ciężkiej sytuacji, postąpilibysmy całkiem inaczej....

@ruda - ale fart, że byłaś z kimś! Moja mama miała taki przykry 'wypdek', zemdlała w sklepie, ledwo się wyczołgałą, ludzie obok niej przechodzili, ale dopiero po kilku minutach ktoś pomógł.... :( Znieczulica....

@Venice - trzymam za Was kciuki :* Jestem przekonana, że warto myśleć pozytywnie

Mama Wiki- czy jesteś otyla, czy w poprzedniej miałaś podwyższone cukry na czczo, czy w Twojej rodzinie występuje cukrzyca, czy pierwsze dziecko urodzilas z wysoką masa urodzenia?

reklama
Nie, nic powyższych. I masz rację cukry na czczo już miałam robione, zapomniałam. Po prostu byłam ciekawa czy można przechodzić połowę ciąży nic nie wiedząc o cukrzycy i dowiedzieć się dopiero przy tym badaniu.

Do góry