reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Maryńka bycie czułym i spokojnym to klucz do zdobycia zaufania takiego dziecka. Jeśli ktoś czuje się niepewnie i jest poddenerwowany w jej obecności nie ma szans. Chodzi o przewidywalność zachowania,dlatego też dzieci z autyzmem nie lubią innych dzieci ponieważ są nieprzewidywalne. Moja Wiki nie tolerowała kiedyś mojej teściowej bo ta się denerwowała, że nie da sobie rady jak z nią zostawała. Odkąd mamy komunikację alternatywna i młoda potrafi zakomunikować różne rzeczy jest między nimi dużo lepiej.
Śliczna masz corcie.:)

reklama
A właśnie mam pytanie do mam które mają już dość duże dzieci albo miały styczność z nauczaniem indywidualnym czy ktoś wie jak się ro załatwia i wygląda ?; (
Z tym tzreba iść do dyrektora szkoły do której przynależycie rejonem lub do tek którą sobie wybierzecie i dalej Was pokieruje

@mamawiki32 corcia urocza :)

@Venicee rozumiem Twoje rozterki i lekkie skolowanie. Przy pierwszej ciąży byliśmy przed wyborem amniopunkcji z ryzykiem 1:40. Świadomie odmowilismy i stwierdzilismy, że co ma być to bedzie... Już i tak niczego byśmy nie zmienili. Córka urodziła się zdrowa :)

@Jolcia_ ja mam taka ochotę na MC Donalda.... Ale ja po zwykłym obiedzie z ziemniakami mam cukier 140, nie ma pieczywa które by mi nie zaszkodzilo :( więc nawet się nie ludze ze przez najbliższe 7mc zjem jakiegoś fast fooda :(

reklama
Może będę dla Was brutalna, może nie będziecie potrafiły mnie zrozumieć ale ja mam dziecko niepełnosprawne i gdybym wiedziała na 100% że będę mieć dziecko z zespołem downa to bym miała duży dylemat. Liczę się np z tym, że drugie też może mieć autyzm ale to jest dla mnie coś co już znam, coś co oswoiłam.
No to cie zszokuje i chyba jestem bardziej brutalna. Ja zawsze głośno mówię, że jestem zwolennikiem aborcji. I uważam, że ludzie powinni mieć możliwość wyboru (I nie piszcie mi, że wyborem jest odpowiednia antykoncepcja) Przynajmniej nie czytalibysmy o dzieciach porzuconych na śmietniku.
Ja mając dziecko chore na autyzm balabym się podjąć próbę ponownego zajścia w ciążę. Na chwilę obecną nie wiem co bym zrobiła jakbym dowiedziala się, że będę mieć chore dziecko :/

Do góry