reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Maryńka bycie czułym i spokojnym to klucz do zdobycia zaufania takiego dziecka. Jeśli ktoś czuje się niepewnie i jest poddenerwowany w jej obecności nie ma szans. Chodzi o przewidywalność zachowania,dlatego też dzieci z autyzmem nie lubią innych dzieci ponieważ są nieprzewidywalne. Moja Wiki nie tolerowała kiedyś mojej teściowej bo ta się denerwowała, że nie da sobie rady jak z nią zostawała. Odkąd mamy komunikację alternatywna i młoda potrafi zakomunikować różne rzeczy jest między nimi dużo lepiej.
Śliczna masz corcie.:)

reklama
A właśnie mam pytanie do mam które mają już dość duże dzieci albo miały styczność z nauczaniem indywidualnym czy ktoś wie jak się ro załatwia i wygląda ?; (
Z tym tzreba iść do dyrektora szkoły do której przynależycie rejonem lub do tek którą sobie wybierzecie i dalej Was pokieruje

@mamawiki32 corcia urocza :)

@Venicee rozumiem Twoje rozterki i lekkie skolowanie. Przy pierwszej ciąży byliśmy przed wyborem amniopunkcji z ryzykiem 1:40. Świadomie odmowilismy i stwierdzilismy, że co ma być to bedzie... Już i tak niczego byśmy nie zmienili. Córka urodziła się zdrowa :)

@Jolcia_ ja mam taka ochotę na MC Donalda.... Ale ja po zwykłym obiedzie z ziemniakami mam cukier 140, nie ma pieczywa które by mi nie zaszkodzilo :( więc nawet się nie ludze ze przez najbliższe 7mc zjem jakiegoś fast fooda :(

reklama
Może będę dla Was brutalna, może nie będziecie potrafiły mnie zrozumieć ale ja mam dziecko niepełnosprawne i gdybym wiedziała na 100% że będę mieć dziecko z zespołem downa to bym miała duży dylemat. Liczę się np z tym, że drugie też może mieć autyzm ale to jest dla mnie coś co już znam, coś co oswoiłam.
No to cie zszokuje i chyba jestem bardziej brutalna. Ja zawsze głośno mówię, że jestem zwolennikiem aborcji. I uważam, że ludzie powinni mieć możliwość wyboru (I nie piszcie mi, że wyborem jest odpowiednia antykoncepcja) Przynajmniej nie czytalibysmy o dzieciach porzuconych na śmietniku.
Ja mając dziecko chore na autyzm balabym się podjąć próbę ponownego zajścia w ciążę. Na chwilę obecną nie wiem co bym zrobiła jakbym dowiedziala się, że będę mieć chore dziecko :/

Do góry