reklama
Gwiazda_237
Fanka BB :)
Dzięki, Gwiazda :-) też mi się wydawało, że ktoś wspominał. Za wodę właśnie się biorę
O syrop ie napewno wiem tym prawoslazowym bo sama brałam i coś jeszcze miałam ale nie pamiętam
margerrita
@Mendoza813, mozesz isla mint lub fiorda. sa tez tabletki prenatal czy jakos tak, ale slabe sa, lepiej zamiast nich syrop z malin, ale tez nie duzo, bo maliny przyspieszaja porod. miod, czonek, imbir.
@sarka2016 z chlopca tez bede sie cieszyc, ale raczej dzis plci nie poznam, jeszcze za wczesnie.
@sarka2016 z chlopca tez bede sie cieszyc, ale raczej dzis plci nie poznam, jeszcze za wczesnie.
Lila
Hejka!
Margerita, mam, mam. Muszę mierzyć 2 razy dziennie i zapisywać. Nasze dzieci już wiedzą
Sarka, kamień z serca! Też kiedyś tak miałam, że przy próbkach szczepień na gruźlicę w szkole średniej wyszło mi, że mam ją podwyższoną, ale potem, przy powtórce już wyszło ok, a że moja najlepsza koleżanka miała, a ja z nią przebywałam i dlatego też miałam podwyższone. Tak to zapamiętałam, ale może było trochę inaczej, bo to dawno było Kciuki!
Biapl, no coś Ty! Wracaj!! Na takich forach, gdzie nas tyle, zawsze takie rzeczy będą. Niestety :/
Mendoza, cholinex właśnie chyba nie. Tantum Verde możesz do psikania i do ssania, Chlorchinaldin - do ssania, syrop Stodal, prawoślazowy, no i woda z solą - rewelacja, do płukania gardła.
Maryńko, to jeśli tak, to może tylko rozstania ma ciężkie. Tylko powiem z doświadczenia, że czasami jak dziecko od czasu do czasu popłakuje to też się rodzicom za każdym razem nie mówi, no bo bez przesady. Mój Nikodem jaki duży, a wcale jakoś super do przedszkola nie chodzi.
Kurcze, mogłaby Venicee do nas napisać. Na fb nie zdążyłam być, nic nie wiem, a wciąż myślę.
Wątku sos nie przeczytałam, pewnie go już nie ma. Chyba lepiej, że nie zdążyłam. Koniec.
Margerita, mam, mam. Muszę mierzyć 2 razy dziennie i zapisywać. Nasze dzieci już wiedzą
Sarka, kamień z serca! Też kiedyś tak miałam, że przy próbkach szczepień na gruźlicę w szkole średniej wyszło mi, że mam ją podwyższoną, ale potem, przy powtórce już wyszło ok, a że moja najlepsza koleżanka miała, a ja z nią przebywałam i dlatego też miałam podwyższone. Tak to zapamiętałam, ale może było trochę inaczej, bo to dawno było Kciuki!
Biapl, no coś Ty! Wracaj!! Na takich forach, gdzie nas tyle, zawsze takie rzeczy będą. Niestety :/
Mendoza, cholinex właśnie chyba nie. Tantum Verde możesz do psikania i do ssania, Chlorchinaldin - do ssania, syrop Stodal, prawoślazowy, no i woda z solą - rewelacja, do płukania gardła.
Maryńko, to jeśli tak, to może tylko rozstania ma ciężkie. Tylko powiem z doświadczenia, że czasami jak dziecko od czasu do czasu popłakuje to też się rodzicom za każdym razem nie mówi, no bo bez przesady. Mój Nikodem jaki duży, a wcale jakoś super do przedszkola nie chodzi.
Kurcze, mogłaby Venicee do nas napisać. Na fb nie zdążyłam być, nic nie wiem, a wciąż myślę.
Wątku sos nie przeczytałam, pewnie go już nie ma. Chyba lepiej, że nie zdążyłam. Koniec.
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
dzis moj maz wzial malego do przedszkola. Tylko otworzyl oczy I juz mowil nie do przedszkola, przedszkole zamkniete, nie lubie, ja juz rece zalamuje. Ile mozna sie przyzwyczajac? wszystkie dzieci chodza ladnie a moj dalej protestuje. A my nerwy tracimy. Co ja robie zle??
Obie moje córcie kochają przedszkole, ale obie miały problem z rozstaniem. Starsza wręcz płakała gdy chciałam ją wziąć do domu, kazała się zostawiać 2 godz dłużej. Ale 2 lata wchodziła do przedszkola niepewnym krokiem! Młodsza tak samo! A Milenka na samym początku, od września do grudnia płakała gdy ją zostawiałam!
Zalecam spokój, cierpliwość.....kiedyś z tego wyrośnie. Głowa do góry
Fazerkamm, właśnie mnie zmotywowałaś do zrzucenia zdjęć na dysk...
Dziewczyny, wiecie czy możemy brać cholinex? Drapie mnie w gardle i mam suchy kaszel :-S
Po pierwsze tez muszę zrzucić fotki na dysk, po drugie - na ból gardła polecam ISLĘ. I Tantum Verde - jedno i drugie można w ciąży. A do płukania gardła - po wodzie z solą mam odruch wymiotny - zaparzy szałwię, wcisnąć 1/2 soku z cytryny i łyżeczka soli. Płukać co godzinę. Daję sobie rękę odciąć, że pomaga
Miłego dnia :-)
iwonaimaja
u nas z przedszkolem nie było problemu ale szkoła codziennie słyszę że "nie idę, szkoła jest głupia po co chodzić do szkoły" a jak już ma na 8 to wychodzimy z awanturą
Hej dziewczyny dawno nie pisałam, ale byłam chora masakra. Angina ropna jestem na antybiotyku, jeść nie mogłam tak bolało cały czas leżałam. Byłam w środę też u swojej gin, z dzieckiem wszystko dobrze gorączka moja nic mu nie zrobiła , a była wysoka. Ale niestety płci nie poznałam tak się wierciło dzidzi udało się doktorce jedynie główkę zmierzyć i tętno płodu 160 było. Miłego dnia.
co do chlorchinaldin to nie wiem czy można brać ja kupiłam ale pisze na ulotce że nie brać w ciąży jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne. Myślę że w aptece jest mnóstwo innych tabletek na gardło całkiem bezpiecznych. A dziewczyny jak wam lekarze piszą w karcie ciąży jeśli macie np. 14 tc i 3 dzień to piszą 14 tc czy 15 tc ????
Bo ja się zdziwiłam miałam w środę 14 tc i 1 dzień według OM, a według usg 14 tc i 5 dzień i mam napisane w karcie 15 tydzień ciąży.
Bo ja się zdziwiłam miałam w środę 14 tc i 1 dzień według OM, a według usg 14 tc i 5 dzień i mam napisane w karcie 15 tydzień ciąży.
reklama
Gwiazda_237
Ja podawałam tylko przez pierwszy rok życia, ale znam dzieci, które dostawały vigantol przez 3 lata. Myśle, że na ten temat powinien wypowiedzieć się pediatra dziecka - to on zaleca dawkowanie i długość podawania. Witamina D może być toksyczna już w ilości niewiele przewyższającej zalecaną dawkę dzienną dlatego nie powinno się jej podawać na własną rękę...
Pozdrawiam
mela[/QUOT
Wracaj do zdrówka szybko a ważne ze dzidzia jest zdrowa i taka ruchliwa