reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Tak piszą na większości leków, ale mi gin mówił, że można.

Dornia,. cieszę się, że z Dzieckiem ok! I dużo zdrowia życzę!

reklama
Zaczelismy od wrzesnie chodzic, mysle, ze klopot moze mu jezyk sprawiac. Straszna gadula z niego, Gabi przedszkolanka mowi, ze jest bardzo komunikatywny, tylko, ze ona do niego po niemiecku a on do niej po polsku :laugh2: juz lapie slowa, czasowniki, ale duuuzo nie rozumie albo zle sobie tlumaczy. nie chce przerywac teraz tego przedszkola skoro juz zaczelam, a taki sam cyrk w przyszlym roku przechodzic z nim i z noworodkiem w domu to ja dziekuje bardzo :cool2:bylo w miare dobrze, juz w pazdzierniku sie uspokoil i tylko w drodze pod nosem mruczal, ale zachorowala Gabi i byl tylko Thomas przedszkolanek i sie zaczelo. ponoc wiele dzieci nawet pol roku sie buntuja :hmm: ciezki przypadek mi sie trafil... moze problemem tez jest to, ze on raczej samotnik, nie bawi sie z dziecmi jeszcze, zawsze sam z zabawka, nie szuka z nimi kontaktu, no nie jest dusza towarzyska :no2: a moj mezula uwaza, ze mu z mama za dobrze w domu, ze sie z nim za duzo bawie, tu wycinamy, tu play doh, tu pociagi, tu cos gotujemy, hustamy sie, tanczymy, spiewamy i potem dziecko do przedszkola nie chce chodzic. troche mi sie przykro zrobilo :sad:

koniec tematu dziekuje dziewczyny, musialam sie wygadac, bo mi to sen z powiek spedza, jestescie KOCHANE :tak:

milego dnia i nareszcie weekend...

@papagena, wazne bys miala dobrego lekarza i robili w terminie badania, wiadomo z jednym jest stres a z dwojka napewno podwojny. a ty skad jestes, bo chyba nie pisałas?

@sarka2016, a to pierwsze badanie robilas w szpitalu, tak? i gratulacje, dziewczynka, tez mi sie marzy dziewczynka.

@biapl powodzenia na wizycie,

@fazerkamm, spokojnie, napewno dane da sie odzyskac, nie masz jakiegos znajomego infomratyka, co by przyszedl i zobaczyl co sie dzieje.

@maryńka, a czy on tak mowi tylko w domu, co mowi jak juz jestescie w budynku przedszkola, co mowia panie w przedszkolu, jak sie bawi, zachowuje.
doczytalam, to kewstia czasu. ja bym spytala jeszcze panie, co one sugeruja, maja najwieksze doswiadczenie.

watku sos nie przeczytalam i moze lepiej, stado bab z hormonami, mysle, ze jeszcze wiele przed nami i oby takich klotni jak najmniej.

a dzis sie wyjatkowo wyspalam. brzuch mnie troche pobolewa, ale to pewnie ze stresu przed wizyta. dzis po wizycie chcemy powiedziec Patrykowi, juz cos tam jednym uchem slyszal, ale takiej rozmowy jeszcze nie mielismy. A jak wy, mowicie juz swoim dzieciom.
Przyjedzie szwagier po pracy zobaczyc co sie dzieje bo On programists... trzymajcie kciuki by z dyskiem bylo wszystko ok bo sie pochlastam :(
Fazerkamm ja ostatnio wyłączyłam komputer w trakcie aktualizacji i straciłam wszystko.... zdjęcia filmiki itd. .. ja na Twoim miejscu bym zaczęła na męża ... u nas skończyło się informatykiem
U mnie normalnie sie zaktualizowal, po jeszcze na nim pracowalam.. wylaczylam normalnie.. dzis chce wlaczyc a tu taki numer :(
Hej dziewczyny dawno nie pisałam, ale byłam chora masakra. Angina ropna jestem na antybiotyku, jeść nie mogłam tak bolało :( cały czas leżałam. Byłam w środę też u swojej gin, z dzieckiem wszystko dobrze gorączka moja nic mu nie zrobiła , a była wysoka. Ale niestety płci nie poznałam tak się wierciło dzidzi :) udało się doktorce jedynie główkę zmierzyć i tętno płodu 160 było. Miłego dnia.
Teraz juz lepiej?
co do chlorchinaldin to nie wiem czy można brać ja kupiłam ale pisze na ulotce że nie brać w ciąży jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne. Myślę że w aptece jest mnóstwo innych tabletek na gardło całkiem bezpiecznych. A dziewczyny jak wam lekarze piszą w karcie ciąży jeśli macie np. 14 tc i 3 dzień to piszą 14 tc czy 15 tc ????
Bo ja się zdziwiłam miałam w środę 14 tc i 1 dzień według OM, a według usg 14 tc i 5 dzień i mam napisane w karcie 15 tydzień ciąży.
pisze tak jak jest np 14tc i 3 dzien... ale jest tak ze kazdy rozpoczety tydzien jest nastepnym tygodniem czyli jak jestes w 14tc i 1d to jest 15 tydzien ciazy.

co do chlorchinaldin to nie wiem czy można brać ja kupiłam ale pisze na ulotce że nie brać w ciąży jeśli nie jest to bezwzględnie konieczne. Myślę że w aptece jest mnóstwo innych tabletek na gardło całkiem bezpiecznych. A dziewczyny jak wam lekarze piszą w karcie ciąży jeśli macie np. 14 tc i 3 dzień to piszą 14 tc czy 15 tc ????
Bo ja się zdziwiłam miałam w środę 14 tc i 1 dzień według OM, a według usg 14 tc i 5 dzień i mam napisane w karcie 15 tydzień ciąży.
Mi wpisuje zakonczone tyg. czyli jak mialam 11t 4 d to wpisal mi 11 tydzien.

Dzięki dziewczyny za rady, zacznę od tych naturalnych sposobów.

U mnie gin w karcie ciąży zawsze pisze te skończone tygodnie. Mogę iść w 11tyg 5dniu a wpisuje 11 a nie 12 :-S

reklama
Tak tak u mnie już lepiej :) dziękuję
fazerkamm

Czyli różnie piszą, po prostu w środe się aż wystraszyłam że to tak szybko leci już u mnie 15 Tydzień ciąży zleci ani się nie obejrzymy :) U mnie zostało 22 tygodnie do Cesarki. Masakra .

Do góry