reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

ojejjj tez nie dobrze jak nie pijesz wodyyyy ja pilam duzo mniej wczesniej i mialam dlatego zle wyniki...

Ale kiepskie wyniki pod jakim wzgledem ?! U nas nawet nie ma zalecen takich, zeby duzo pic :)

A co do ruchow, mnie sie czasami wydaje, ze juz cos czuje :D Baaardzo delikatnie, kiedy leze lub jestem w pozycji polezacej.. I jestem w zasadzie niemal pewna, ze to Maluszek :)
Ale to moja kolejna ciaza.

reklama
nie no ja tez farbowalam ostatnio wlosy 3 miesiace temu balam sie wczesniej...ale pytalam wielu fryzjerów- i jesli fryzjer zastosuje farbe bez amoniaku to nic nie zaszkodzi malentwu- wiec jutro ide :)

ruda@91- ja tez jestem w 1 ciazy:) a juz duzy masz brzuszek? mi gin powiedzial ze przy mojej wadze i wzroscie...tak ok 20tygodnia mnie wysadzi i poczuje ruchy:)juz sie doczekac nie moge bycia duzą:)
Nie mam dużego brzucha, ale już się trochę zaokrąglił :)

Zielona_stokrotka- u Was nie ma zalecen? Przepraszam ale widocznie nie doczytałam to z kad jesteś? To chyba kazdy wie ze w ciazy powinno sie pic duzo wody ogolnie powinno sie duzo pic.Mocz mi wyszedl zly dlatego mialam zle wyniki- ale teraz pije wiecej wiec mam nadzieje ze w lutym wyniki beda lepsze.

2nn33e3kniygf89u.png

agnesdem u mnie wszystko będzie szybko wózek łóżeczko i torba do szpitala bo mam padaczkę i jak w maju czerwcu przyjdą upały może być źle bo tak na mnie działają dlatego położna powiedziała ze mam zacząć od 20 tyg ciąży chodzić do szkoły rodzenia ;) wiec juz nie długo ;) ale ty spokojnie możesz iść kwiecień maj ;)

Nawet najzdrowsza zielona herbatka, nie nawodni organizmu tak jak woda. I nie chodzi tylko o to, byś nie była spragniona. Wody potrzebuje także twoje dziecko, aby mogło się dobrze rozwijać.

Dlaczego w ciąży woda jest taka ważna?
Woda ma duże znaczenie dla dobrego funkcjonowania całego organizmu. Odpowiednie nawodnienie zapewnia dobre samopoczucie mamie i zdrowy rozwój dziecku:
  • Wpływa na właściwy rozwój tkanek dziecka;
  • Osłabia nieprzyjemne ciążowe dolegliwości, poranne nudności,wymioty, zaparcia;
  • Reguluje ciśnienie tętnicze krwi (m.in. zapobiega powstawaniu żylaków) i temperaturę ciała;
  • Pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn, usuwa zbędne produkty przemiany materii;
  • Przyspiesza trawienie. Na pewno dbasz teraz o to, by odżywiać się zdrowo, jesz dużo warzyw, ciemnego pieczywa, owoców, które zawierają błonnik, bo to
    a wtedy powinnaś więcej pić;
  • Dostarcza składników mineralnych (m.in. wapnia, magnezu, sodu) niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu;
  • Sprzyja utrzymaniu właściwej masy ciała
    bo nie zawiera kalorii;Poprawia samopoczucie. Niedobór wody może objawiać się zmęczeniem, zawrotami głowy, osłabioną koncentracją, kłopotami z pamięcią, bólami głowy

@malinka1984, kciuki dalej masz, duzo zdrowka dla synka

@kitty89, ja usmiercalam storczyki ale zmienilam sposob ich podlewania i teraz jest lepiej. wlewam wode, ktora stoi 1,5h czasem dobe do pelna a potem wylewam, podlewam raz na miesiac, wtykam takie patyczki nawozowe i jest dobrze :D

@Iwona35, czasem w kilkudziesieciu stronach potem ciezko cos znalezc, ale dla mnie pisz gdzie ci wygodnie :D wazne, ze jestes z nami

@mamawiki32, czesto o tym mysle, ze kiedys ciaze i porody byly jak z innego swiata, ciekawe jak to bedzie wygladalo jak nasze dzieci bede kiedys rodzicami

@Kamcia2810, a probowalas jesc banany na noc, podobno zawieraja jakies skladniki po ktorych sie lepie spi kobietom w ciazy :)

@fazerkamm, ale fajowi tesciowe, milo, ze dostalas prezent od nich

@Zielona_stokrotka Dania, mnie też jeszcze tam nie bylo ;) a ciaze podobnie chyba w Uk sie prowadzi, ja jednak wole nadgorliwosc naszej sluzby zdrowia.

@sarka2016 niestety nie pomoge, zeby myje bez problemu

@iwonaimaja, moge zapytac a dlaczego Lilianke rodzilas w 35, dlaczego byla z wami tylko jeden dzien, jak nie chces to nie odpowiadaj.

@agnesdem, ja zamówiłam za 245zl. jutro przyjdzie to sie wypowiem, ale chyba, jeszcze moge miec problem by tetno zlapac, co?
odnośnie farbowania, to wlasnie niby lepiej nie w pierwszym trymestrze oraz wybierac farby bez amoniaku, ale opinie sa rozne. ja odpuszczam farbowanie w ciazy, co tam. bede piekna po porodzie :D
ja pije ok 1,5 litra wody dziennie.

@Kkasiulka, biedactwo, ale dobrze, ze masz kogos kto sie profesjonalnie toba zajmie. aby bylo lepiej, nie gorzej.

@AniaFania, utulaj przyjaciólkę.

@jolcia- czyli jestes ta mlodsza :) ale to musialo byc zaskoczenia dla rodzicow. i ze tez lekarze, tetna dwoch plodow nie wysluchali

@Venicee*, buziaki, przytulam. stres nic ci nie pomorze. aby to nie bylo nic powaznego.

@ruda@91, jeszcze wczesnie na pierwsze ruchy, ale wlasnie od takich bulgotan sie zaczyna :D
ooo a duzo pijecie w ciagu dnia? w sumie powinno sie wypijać 1,5l wody- hmm nie jest to łatwe;)

reklama
Do góry