reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej :-)
Łączę się ze wszystkimi dziewczynami, które mają kiepskie teściowe.
aob życzę szybkiego zafasolkowania.

Powstał ten wątek zamknięty gdzie możemy wrzucać swoje zdjęcia?

reklama
Dawno mnie tu nie było jakoś nie umiem się pozbierać. Dzięki za słowa otuchy, dziś oglądałam pierwszy raz płytke z usg z prenatalnego i to nieszczęsne NT. I tak lekarz mierzył bardzo dużo razy NT u was też tak ?????
U mnie tak pierwszy raz było 1.8, póżniej 1.9, potem nawet 2.6 , znowu 2.1 i tak kilka razy :( w końcu kazał zapisać 2.2. To jest chore skąd takie rozbierzności???? Czekam na wyniki pappa, ale już jestem umówiona z genetykiem a potem na amniopunkcję na 25 stycznia to będzie 16 tydzień. Wolę być pewna. Tak muszę czasami napisać do was jakoś mi raźniej, nie gniewajcie się,że ja cały czas o tym samym, ale na razie nic mnie nie cieszy.

Dornia z moją pierwsza córeczką podczas usg genetycznego NT wynosiło 2,2 dokładnie tyle ile u Ciebie, ile się napłakałam, przeczytałam chyba cały internet na ten temat i cała masa dzieci rodzi się zdrowych. Dzieci z zespołem Downa mają zazwyczaj dużo wyższe NT od 3,0 wzwyż, tak wtedy wynikało z czytania różnych forów, przetrząsania internetu. Moja córeczka tez była zdrowa jak ryba. Ja od razu poszłam skonsultować ten pomiar z innym ginekologiem na porządnym sprzęcie - Tobie też to radzę.

W zasadzie te same słowa chcę skierować do Anulki - postaraj się nie zamartwiać się tak, skonsultuj jeszcze raz ten pomiar tym bardziej, ze w Twoim przypadku NT było w normie.

Witam się poświątecznie :-) :)

Ja też przejedzona, nawet boję się na wagę stanąć. Mdłości ciut ustały więc wszystko smakowało :-) :).

Ja już w pracy niestety, nie było fajnie dzisiaj wstawać o 5, ale cóż :dry:

Doris pewnie zapraszamy i witamy :-) :)

Dornia, NT może być do 2,5, Ty masz mniej a reszta jest w porządku więc myślę, że nie powinnaś się teraz martwić. Kość nosowa była widoczna, tak?

Hope...ja też przejedzona jestem, ale też mam już brzuszek ciążowy :-). U mnie w każdej ciąży widać bardzo szybko więc chodzę już w ciążówkach.

Nie martwcie się dziewczyny NT bo dopiero jak by było 3 lub więcej to można się martwić. Ja z młodym miałam 2,1 chyba i zdrowy.
Ja nadal złe się czuje,kości bola mnie już mniej, ale krzyż i brzuch trochę boli, jestem osłabiona. Boją się ze wpłynie to na fasolke

Hej dziewczyny u mnie po świętach tez kg poszły w gore ogolnie od początku ciazy mam +3kg co do teściowej moja teraz mieszka daleko i jest ok ale jak mieszkaliśmy 1.5roku razem to było cieżko

No nie wiem jak to jest z NT ale zależy od długości dziecka, a ja byłam w 11 tc i 4 dniu CRL 48mm i NT 2.2 czyli w górnej granicy a nawet milimetr za dużo. Kość nosowa widoczna ale mało zwapniona czy jakoś tak. No lekarz w sumie nic nie powiedział czekamy na wyniki z krwi. Potem ja chcę amniopunkcję. Z obliczeń wyszło mi 1;125 czyli sporo.

hej dziewczynki przepraszam ze nie pisałam ;) ale w święta leniuchowalam ;) kupiłam sobie ta poduche w ksztalcie litery C bardzo wygodna chodź mój narzeka ze dużo miejsca razem zajmujemy z poducha haha ;) Dziewczyny a o co chodzi z tym NT bo czytam i nie rozumiem .Jutro idę na prenatalne i strasznie się boje ;( nie wiem dlaczego jakiś strach

reklama
Ja po świętach też dostałam brzuszka...szybko trochę. Nie należę raczej do szczupłych więc z tą wagą muszę się pilnować. Dzisiaj zapisałam się do Poradni Patologii Ciąży także teraz będę pod opieką dwóch lekarzy. W styczniu będę miała intensywny tydzień 5 wizyta w poradni,7 usg,12 wizyta w lux medzie

Do góry