reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witajcie,

ja po wizycie. Dzidzia ma sie świetnie, gorzej ze mną.... :-/
Lekarz pobierał materiał na cytologię, niby delikatnie, gazikiem, ale rozpętało się krwawienie i nie kontynuował usg, żeby tam nie gmerać, a przez brzuch mało było widać. Więc nie wiem jak przezierność itd.
Mam dziś leżeć i obserwować co sie dzieje, ale już nie krwawię, tylko tak na brązowo brudzę.
Do tego łozysko (jego początki) jest dość nisko, ostatnio to samo zauważył. Na razie mam sie ym nie martwić, jeszcze może się przesunąć w górę.

Słaba jestem potwornie po tych dolegliwościach żołądkowych :( :( Ciśnienie u lekarza mmiałam 100/80. Nawet on zauważył, że źle wyglądam, blada, osłabiona.....bbbllleeee...... niech już będzie styczeń.

Kamejka - ja też byłam zdziwona, ale patrząc na ruchliwość mojej córci, to nie ma się co dziwić..... skacze, biega, podskakuje..... chodzi na break dance, staje na rękach, na głowie, czego ona nie potrafi.....dorośli przecierają oczy ze zdumienia ;-)

Kamejka czy wykluczyła zasniad? No powiedziała że teraz nic na niego nie wskazuje. Jeszcze bete muszę zrobić ale to już po powrocie z sylwka.
Super, że wszystko ok na wizytach dziewczyny,bardzo się cieszę.
Mój mały dziś zagoraczkowal i antybiotyk dostał, eh...

A ja chyba zacznę pisać jak dolegliwości 1 trymestr mina.
U mnie zaparc ciąg dalszy...
Lekarz zalecił lewatywe a ja się boje....
Już nie wyrabiam....

lila w chwili obecnej jestem w Norwegii i właśnie na ten tydzień przypada robienie usg a tutejsi lekarze nie wiedzą co i jak....u nich robi się jedno usg w 18tyg
iwona35 współczuję porodu i takiej doktorki, straszna baba
kamejka super ze przełożona zaragowala pozytywnie na wieść o dzidziusiu :-)
doris gratuluję córci! !! Imię juz wybraliście? termin nie przesunął Ci się na koniec czerwca?

Julita w Twoim wypadku lewatywa to jest dobry pomysł. Nie bój się poczujesz duuuużą ulgę. I jest totalnie nieszkodliwa. Szkoda się tak męczyć, a do tego to już po prostu niebezpieczne :(

Doris - gratuluję corci, choć powiem Ci szczrze, na tak wczesnym etapie ciąży - nie przezwyczajałabym się do tej myśli. Mojej sis na prenatalnych wyszła dziewczynka, a potem na 1000% że chłopak - tak pokazał klejnoty. Choć oczywiście może już się nic nie zminić ;-)

jolcia kup sobie bezalkoholowe :-)
kkasiulka oszczędzaj się teraz.

Ja jutro kończę 13 tydzień :-) dzięki Bogu mdłości pojawiają się bardzo rzadko. Dłużej bym ich nie zniosła.
Brzuszka jeszcze nie widać, w puerwszej ciąży pojawił się dopiero kolo 19-20 tygodnia, ciekawe jak będzie teraz.

Smarujecie brzuch jakimiś kremami, balsamami? Z pierwszej ciąży rozstępów nie mam więc liczę, ze i w tej się nie pojawia :-)

reklama
Tydzien do prenatalnych. Psychicznie juz wysiadam dlatego tak rzadko tu bywam.
I po pierwszej ciazy rozstępów nie miałam ale smarowalam brzUcho. Teraz też już balsam palmersa poszedł w ruch ale traktuje go jako zabezpieczenie. Żeby sobie w brodę nie pluć gdyby rozstępy wyszły - "głupia babbo mogłaś smarować" :)

Do góry