reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie

Mnie tu ostatnio bardzo mało bo po pierwsze musiałam (nadal muszę) uporać się z tą dietą... lekko nie jest...
Po drugie przez święta byliśmy u teściów a tam nie ma sieci więc utrudniony dostęp do internetu

Przez swięta nic nie robiłam odpoczywalam bardzo dużo i czułam się lepiej... tylko raz wymiotowalam... A dziś już od rana wymioty męczą :(
Jutro mam wizytę u diabetologa.

Doczytam mniej więcej co u Was :)

reklama
Witajcie Kochane!

Ja też przejedzona! Na wagę nawet nie wstaję, może jutro...
Święta mnie wymęczyły, ciągle gdzieś byliśmy, jeszcze dziś idziemy do zaprzyjaźnionych sąsiadów, bo nie mieliśmy kiedy normalnie.

Madziolina - zdrowia życzę!
Fazerkam - słodki prezent od siostry! Szkoda, że Teściowa zachowuję się tak, a nie inaczej, zwłaszcza, że Ty w ciąży jesteś, a ona fochy stroi i z Wami nie rozmawia, przykre. Jak Synek, już ok?
IwonaiMaja - śliczne skarpetunie i córeczka, tak??
Maryńka - oby plamienie ustało!!
Malinowa - wypoczywaj!!
Anulka, Dornia - będzie dobrze Dziewczyny! Z Waszymi wynikami i wpisami od dziewczyn to tak to widzę!
Ewelinka, też nie zdążyłaś zapisać się na usg prenatalne? Miejsc już brak czy zdecydowałaś po prostu nie robić?
Iwona, witaj! Ja też w styczniu 34 lata to całkiem blisko do Ciebie :) Taki ciężki drugi poród miałaś?
Doris, witaj!
Aob - to chyba zaraz możecie się zacząć starać?! :)
Jolcia, przytulam!! Ty możesz zjeść cokolwiek słodkiego?
Julka, i u Ciebie też taki słodki prezent, super! Jak gardło, lepiej? Do psikania to tantum verde można i Chlorchinaldin. A jeszcze rewelacja płukać gardło wodą z solą. Mocno słoną wodą.
Olcia, współczuję bólu zęba. Dobrze, że już po!

Zaciskam kciuki za prenatalne i czekam na wieści!!

Ja dziś byłam we Wrocku oddać krew na PAPAA. 12 stycznia usg prenatalne i wyniki badań krwi...

Witajcie Kochane!

Święta mnie wymęczyły, ciągle gdzieś byliśmy, jeszcze dziś idziemy do zaprzyjaźnionych sąsiadów, bo nie mieliśmy kiedy normalnie.

Fazerkam - słodki prezent od siostry! Szkoda, że Teściowa zachowuję się tak, a nie inaczej, zwłaszcza, że Ty w ciąży jesteś, a ona fochy stroi i z Wami nie rozmawia, przykre. Jak Synek, już ok?
Malinowa - wypoczywaj!!
Anulka, Dornia - będzie dobrze Dziewczyny! Z Waszymi wynikami i wpisami od dziewczyn to tak to widzę!
Ewelinka, też nie zdążyłaś zapisać się na usg prenatalne? Miejsc już brak czy zdecydowałaś po prostu nie robić?
Iwona, witaj! Ja też w styczniu 34 lata to całkiem blisko do Ciebie :) Taki ciężki drugi poród miałaś?
Doris, witaj!
Julka, i u Ciebie też taki słodki prezent, super! Jak gardło, lepiej? Do psikania to tantum verde można i Chlorchinaldin. A jeszcze rewelacja płukać gardło wodą z solą. Mocno słoną wodą.

Ja dziś byłam we Wrocku oddać krew na PAPAA. 12 stycznia usg prenatalne i wyniki badań krwi...

Jeśli można czekoladę gorzka 80% kakao nazwać słodką to raz w tygodniu kawałek kostki można, ale na słodkie nie mam ochoty... no po za m&m z orzechami ;)

Hej
Dornia tulę kochana ! Bedzie dobrze ! trzeba w to wierzyć....aparatura to aparatura -często bledy są ! i nawet na dobrym sprzęcie taka prawda ...
Ja mówiłam że mdłości poszły? hmm nieee....dzis mąż kapuste gotował,myślałam że padnę tak mnie mdliło,żołądek miałam w gardle.....
Młody mój katar ma ;/ w nocy go nawiedził....wrrr maruda taka że hej....2 dni muszę wytrzymać bo tyle mąż w tym tyg pracuje.
AOB trzymam kciuki za zielone światło w staraniach -doping ode mnie masz ! Mam nadzieję że Klarolina na tym samym etapie :D(nie krwawię ale cos tam zawsze mam w gratisie....niestety)
Doris witaj :D u mnie od dziś 13 tc.....nie myślałam że tak będzie....
Jolcia czyli musisz byc obstawiona inną żywnością? dla diabetyków?
Odliczam do tego 4....i coraz bardziej sie boję ;/

Ja już po wizycie:) Dzidzia jak najbardziej ok, tętno książkowe, ruchliwa, ciąża wzorcowa.Szybko rośnie i teraz termin z USG przesunął nam się z 30 na 26 lipca. Postaram się wrzucić zdjęcie:)
dzidzia 9+2.JPG

Załączniki

• dzidzia 9+2.JPG
    dzidzia 9+2.JPG
    406 KB · Wyświetleń: 355
Witajcie Kochane!

Malinowa - wypoczywaj!!
Doris, witaj!

Ciężki. Pani doktor przyjmująca poród była nawet na tyle zdolna,że mi wypchnęła kośc udową z panewki odchylając mi nogę. Całe szczęście trwał niedługo, ale po oksytocynie i bez znieczulenia. Kto miał oksytocynę która zaczęła działać błyskawicznie to wie o czym mówie a na koniec tak mnie pozszywała że do momentu ściągnięcia szwów nie przespałam ani jednej nocy.

Kkasiulka
czekamy na relację z wizyty :) Wcześnie poczułaś Majkę, myślałam że ruchy dziecka czuje się sporo później.

madziolina_p
Ten zaśniad groniasty to poważnie brzmi jak przeczytałam ten artykuł... Masz teraz w jakiś specjalny sposób prowadzoną ciążę? Czy po tym USG już to całkowicie wykluczyli?

iwonaimaja
Widzę, że lubicie imiona na K :D

Dornia
Hmm dziwne te rozbieżności w wynikach... Strasznie duże :/ Ja bym poszła do innego lekarza...

Doris:-)
Witaj :) Super że kolejna lipcóweczka do nas dołącza :)

Iwona35
Hihi, słodki bałwanek :D

A ja dzisiaj powiedziałam przełożonej w pracy ale to dziewczyna taka w moim wieku z którą się w sumie przyjaźnimy więc się ucieszyła i pogratulowała. A Wy wszystkie już w pracy powiedziałyście?

reklama
Dziękuję Dziewczyny za miłe powitanie,
Ja dziś po usg, moja ciąża starsza o tydzień niż wynika to z Om wiec wg usg rozpoczęłam 14 tydzień. Dziś dowiedziałam się na usg ze w brzuszku mieszka u mnie Dziewczynka :-)
Jestem taka Szczęśliwa, usg genetyczne miałam przed świętami i tez wszystko idealnie wiec teraz tylko byle do lipca

Do góry