reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam się :-) :)

Piątek jak ja się cieszę, ze jutro nie muszę wstawać o piątej rano, ze nawet sobie tego nie wyobrażacie:-D. Choć znając życie któraś moja królewna wstanie wcześnie rano bo tak zawsze jest w sobotę, ale to nie to samo :-) :).

Odnośnie uroseptu nie musicie się go bać, w obu poprzednich ciążach go łykałam i tez pytałam lekarza czy na pewno jest bezpieczny i potwierdził:yes:.

Karolinka z kolei podwyższone żelazo to też nic złego wręcz przeciwnie, ale widzę, że już Ciebie lekarz uspokoił i dobrze:-) :)

Venice jak u Ciebie świątecznie fajnie :-) :)

Julka współczuję Wam tej rozłąki. Wierzę, ze to nie łatwe dla Was obydwojga, a jeszcze teraz w ciąży. Trzymam kciuki za jakieś pomyślne rozwiązanie tej sytuacji.

Malinko mam identycznie z tym spaniem, zasypiam w każdej pozycji tuz po tym jak usiądę tylko na chwilę. Wczoraj jak dziewczyny zasnęły miałam jeszcze sprzątać w garderobie , ale nie dałam rady i tak codziennie nie jestem w stanie zrobić nic poza obiadem, który i tak działam resztkami sił:dry:.

Jolcia trzymam kciuki za wyniki glukozy

Dornia faktycznie zaszalałaś ;-) ;) chociaż ja też uwielbiam strucle i też potrafie zjeść cała, ale teraz na szczęście nie ciągnie mnie tak do słodkości- może będzię chłopczyk z tego co piszesz, potwierdzasz to co mówią mówią, że słodkie to na dziewczynkę :happy2: Może za 5 dni się dowiem... Dużo Wam tych badań zlecają. Mi jak narazie tylko grupa krwi, toksoplazmoza, glukoza, TSH i morfologia, ale pewnie w poniedziałek dostane kolejne. Dobrze wiedzieć że można Urosept bo mnie też czasem jakieś infekcje. Maryńka też nie wiem gdzie to teraz ogarnąć z ta ilością postów na stronie :oo2:

A ja dziś p ochlonelam. Na czczo kiwi potem wodę po suszonych sliwkach. Potem activie z płatkami suszonymi śliwkami i łyżka błonnika i jak mam zaparcia tak mam dalej już zaczynam swirowac.

Dornia faktycznie zaszalałaś ;-) ;) chociaż ja też uwielbiam strucle i też potrafie zjeść cała, ale teraz na szczęście nie ciągnie mnie tak do słodkości- może będzię chłopczyk z tego co piszesz, potwierdzasz to co mówią mówią, że słodkie to na dziewczynkę :happy2: Może za 5 dni się dowiem... Dużo Wam tych badań zlecają. Mi jak narazie tylko grupa krwi, toksoplazmoza, glukoza, TSH i morfologia, ale pewnie w poniedziałek dostane kolejne. Dobrze wiedzieć że można Urosept bo mnie też czasem jakieś infekcje. Maryńka też nie wiem gdzie to teraz ogarnąć z ta ilością postów na stronie :oo2:
To u mnie było inaczej miałam chęć tylko na kwaśne grejpfruty i kiwi jadłam kilogramami a na słodkie patrząc nie mogłam...dopiero gdzieś ok 7 mc jadłam normalnie...
I mam dziewczynkę

witajcie LIPCOWE MAMUSIE:) fajnie mi tu się z Wami pisze każda z nas ma swoje dolegliwości i to jest fajne , ze możemy się tym wszystkim ze sobą podzielić bo co jak co ale my siebie mimo ze sie nie znamy najbardziej sie rozumiemy:) Hmm co do naszych mężów- powiem Wam , ze najlepiej ich wyluzować- oni muszą po prostu dojrzeć do tego ze sa będą tatusiami:) Oni tak na prawde nie wiedza co to znaczy stan szalejących hormonów czy wahania nastroju radość,smutek płacz... dla nich powinnyśmy byc szczęśliwe uśmiechnięte piękne zadbane..jednak w rzeczywistości jest inaczej wiemy o tym same. Nie martwcie sie tym i jak tu niektóre piszecie ze plączecie-mi tez się to 1 zdarzyło tak mnie zdenerwował ze pękłam ale zaraz sie dotknęłam po brzuszku i mowie nie..nie bede Cie stresować Ty jesteś najważniejszy /sza i przestałam płakać-położyłam sie odpoczęłam poszłam zrobić sobie fajny prysznic zapaliłam świeczki...i odrazu lepiej...pod prysznicem mówiłam sama do siebie Aga spokojnie..myśl o dziecku a nie o głupotach bo Cie maz bezmyslnie zdenerwowal-i chyba to slyszal i podszedl pozniej do mnie przeprosil przytulil...wiec Pamietajcie JESTESMY SILNE-I TERAZ NAJWAZNIEJSZE SA DLA NAS NASZE MALUSZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma plakania nie ma smucenia sie...robcie jak najwiecej dla siebie!!!!!!Spacer...ciekawa książka,gazetka,albo dobre ciachoooooo a do tego ciepla czekoladaaaaaa albo zimne mlekooooo;) i od razu będzie lepiej;)

Co do badan- to powiem Wam , ze moj lekarz odrazu skierowal mnie na wszystkie badania tzn krwi ale tam badaja wszystko i oczywiscie mocz nawet mialam zbadana watrobe...wiec jestem zadowolona i tak co miesiac :)

Jesli chodzi o moj stan teraz:to dzis cos mi sie ciezko oddycha ale moze to cisnienie niskie jest albo po prostu tak jest w ciazy czytalam i pytalam...wszytsko po malu sie zmienia w nas i dlatego czasem mozemy czuc ze ciezko sie nam oddycha.

Zaparcia: no niestety tez mi towarzysza ale mam na to patent i pytałam czy tak można i można:) pomaga- po prostu jem z rana 2, 3 max 4 suszone śliwki dobrze gryzę a wieczorem jak nie mogę dalej...to kefir nie ma bata musi ruszyć. Raz tylko miałam mocne zaparcie i nic nie pomagało...i wypiłam pol szklaneczki wody z błonnikiem-ruszyło.

SYLWESTER: słuchajcie wy szalejecie na sylwestra?czy raczej spokojnie?

No to się rozpisałam;)Pozdrawiam Was wszystkieeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A u nas w tym roku sylwester z polsatem albo dwojka:p ewentualnie pare znajomych do nas przyjdzie .. jakos nawet nie mam wiekszej ochoty na nocne szalenstwo:)

A wy jak tam?

reklama
Do góry