reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam się :-) :)

Piątek jak ja się cieszę, ze jutro nie muszę wstawać o piątej rano, ze nawet sobie tego nie wyobrażacie:-D. Choć znając życie któraś moja królewna wstanie wcześnie rano bo tak zawsze jest w sobotę, ale to nie to samo :-) :).

Odnośnie uroseptu nie musicie się go bać, w obu poprzednich ciążach go łykałam i tez pytałam lekarza czy na pewno jest bezpieczny i potwierdził:yes:.

Karolinka z kolei podwyższone żelazo to też nic złego wręcz przeciwnie, ale widzę, że już Ciebie lekarz uspokoił i dobrze:-) :)

Venice jak u Ciebie świątecznie fajnie :-) :)

Julka współczuję Wam tej rozłąki. Wierzę, ze to nie łatwe dla Was obydwojga, a jeszcze teraz w ciąży. Trzymam kciuki za jakieś pomyślne rozwiązanie tej sytuacji.

Malinko mam identycznie z tym spaniem, zasypiam w każdej pozycji tuz po tym jak usiądę tylko na chwilę. Wczoraj jak dziewczyny zasnęły miałam jeszcze sprzątać w garderobie , ale nie dałam rady i tak codziennie nie jestem w stanie zrobić nic poza obiadem, który i tak działam resztkami sił:dry:.

Jolcia trzymam kciuki za wyniki glukozy

Dornia faktycznie zaszalałaś ;-) ;) chociaż ja też uwielbiam strucle i też potrafie zjeść cała, ale teraz na szczęście nie ciągnie mnie tak do słodkości- może będzię chłopczyk z tego co piszesz, potwierdzasz to co mówią mówią, że słodkie to na dziewczynkę :happy2: Może za 5 dni się dowiem... Dużo Wam tych badań zlecają. Mi jak narazie tylko grupa krwi, toksoplazmoza, glukoza, TSH i morfologia, ale pewnie w poniedziałek dostane kolejne. Dobrze wiedzieć że można Urosept bo mnie też czasem jakieś infekcje. Maryńka też nie wiem gdzie to teraz ogarnąć z ta ilością postów na stronie :oo2:

A ja dziś p ochlonelam. Na czczo kiwi potem wodę po suszonych sliwkach. Potem activie z płatkami suszonymi śliwkami i łyżka błonnika i jak mam zaparcia tak mam dalej już zaczynam swirowac.

Dornia faktycznie zaszalałaś ;-) ;) chociaż ja też uwielbiam strucle i też potrafie zjeść cała, ale teraz na szczęście nie ciągnie mnie tak do słodkości- może będzię chłopczyk z tego co piszesz, potwierdzasz to co mówią mówią, że słodkie to na dziewczynkę :happy2: Może za 5 dni się dowiem... Dużo Wam tych badań zlecają. Mi jak narazie tylko grupa krwi, toksoplazmoza, glukoza, TSH i morfologia, ale pewnie w poniedziałek dostane kolejne. Dobrze wiedzieć że można Urosept bo mnie też czasem jakieś infekcje. Maryńka też nie wiem gdzie to teraz ogarnąć z ta ilością postów na stronie :oo2:
To u mnie było inaczej miałam chęć tylko na kwaśne grejpfruty i kiwi jadłam kilogramami a na słodkie patrząc nie mogłam...dopiero gdzieś ok 7 mc jadłam normalnie...
I mam dziewczynkę

witajcie LIPCOWE MAMUSIE:) fajnie mi tu się z Wami pisze każda z nas ma swoje dolegliwości i to jest fajne , ze możemy się tym wszystkim ze sobą podzielić bo co jak co ale my siebie mimo ze sie nie znamy najbardziej sie rozumiemy:) Hmm co do naszych mężów- powiem Wam , ze najlepiej ich wyluzować- oni muszą po prostu dojrzeć do tego ze sa będą tatusiami:) Oni tak na prawde nie wiedza co to znaczy stan szalejących hormonów czy wahania nastroju radość,smutek płacz... dla nich powinnyśmy byc szczęśliwe uśmiechnięte piękne zadbane..jednak w rzeczywistości jest inaczej wiemy o tym same. Nie martwcie sie tym i jak tu niektóre piszecie ze plączecie-mi tez się to 1 zdarzyło tak mnie zdenerwował ze pękłam ale zaraz sie dotknęłam po brzuszku i mowie nie..nie bede Cie stresować Ty jesteś najważniejszy /sza i przestałam płakać-położyłam sie odpoczęłam poszłam zrobić sobie fajny prysznic zapaliłam świeczki...i odrazu lepiej...pod prysznicem mówiłam sama do siebie Aga spokojnie..myśl o dziecku a nie o głupotach bo Cie maz bezmyslnie zdenerwowal-i chyba to slyszal i podszedl pozniej do mnie przeprosil przytulil...wiec Pamietajcie JESTESMY SILNE-I TERAZ NAJWAZNIEJSZE SA DLA NAS NASZE MALUSZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma plakania nie ma smucenia sie...robcie jak najwiecej dla siebie!!!!!!Spacer...ciekawa książka,gazetka,albo dobre ciachoooooo a do tego ciepla czekoladaaaaaa albo zimne mlekooooo;) i od razu będzie lepiej;)

Co do badan- to powiem Wam , ze moj lekarz odrazu skierowal mnie na wszystkie badania tzn krwi ale tam badaja wszystko i oczywiscie mocz nawet mialam zbadana watrobe...wiec jestem zadowolona i tak co miesiac :)

Jesli chodzi o moj stan teraz:to dzis cos mi sie ciezko oddycha ale moze to cisnienie niskie jest albo po prostu tak jest w ciazy czytalam i pytalam...wszytsko po malu sie zmienia w nas i dlatego czasem mozemy czuc ze ciezko sie nam oddycha.

Zaparcia: no niestety tez mi towarzysza ale mam na to patent i pytałam czy tak można i można:) pomaga- po prostu jem z rana 2, 3 max 4 suszone śliwki dobrze gryzę a wieczorem jak nie mogę dalej...to kefir nie ma bata musi ruszyć. Raz tylko miałam mocne zaparcie i nic nie pomagało...i wypiłam pol szklaneczki wody z błonnikiem-ruszyło.

SYLWESTER: słuchajcie wy szalejecie na sylwestra?czy raczej spokojnie?

No to się rozpisałam;)Pozdrawiam Was wszystkieeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A u nas w tym roku sylwester z polsatem albo dwojka:p ewentualnie pare znajomych do nas przyjdzie .. jakos nawet nie mam wiekszej ochoty na nocne szalenstwo:)

A wy jak tam?

reklama
Do góry