reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Karolina 85- wiadomo, ze kazda z nas ma inne smaki i kazda z nas przechodzi ciaze na swoj sposob ale wiesz co trafilam na swietnego lekarza i ostatnio jak u niego bylam to na prawde dlugo z nim rozmawialam bo mialam tyle nurtujacych pytan , a do tego w necie kazdy pisze inaczej. Powiedzial mi Tak:

Pani Agnieszko Ciaza to nie choroba to nie jest stan gdzie ma Pani sie stresowac co mozna czy nie mozna ze ma pani sobie odmawiac-sa jednak pewne rzeczy o ktorych nalerzy pamietac powinno sie pamietac ROZWAGA lepiej aby Pani jadla czesto a malo niz zeby sie napchac i za duzo. Najwazniejsze jest to aby przyjmowac duzoooo plynow woda podstawa- ok 2 litrow dziennie ale jesli Pani pije w ciagu dnia np kawe inke wode herbatke owocowa ale nie malinowa i nie czarna i nie zielona i do tego na obiad zupka to tez sa plyny wiec po prostu musi Pani sobie zaplanowac swoj jadlospis dzien. Wiec pytam sie dr bo uwielbiam krewetki czy moge jesc a on mowi oczywiscie w sosie czy zgrilowane mozna ale malze nie ostrygi nie sery plesniowe nie maliny tez nie i miod no ograniczyc starac sie unikac w tych pierwszych miesiacach bo MIOD jest slodki I MA TAKI SPECYFICZNY SMAK co moze uczulic dziecko. Wiec zeby dobrze sie rozwijalo i mialo dostarczane wszystkie witaminy w tych 1 miesiacach najwaznijeszych gdzie wszytsko sie rozwija powinno sie jesc na zmiane mieso ryba mieso ryba- pstragi,doraty,krewetki:)

sluchajcie to jak juz sa takie mocne zaparcia- a cisnac nie mozna to polecam lekarza jesli sliwki kefiry nie pomagaja i spacery to lekarz moze cos pomorze. A co do sylwestra to my tez w domciu pewnie jacys znajomi wpadna rodzinka...:) a co do KWASNEGO- to wiecie co no wlasnie u mnie jest tak delikatnie w lodowce zawsze jest w pogotowiu sloiczek ogorkow kiszonych i nie ukrywam ze chetnie je jem jedyne co ostatnio sie zastanawiam nad sledziami- bo podobno to jak je przygotowuja to po porstu masakra-pbrobka to sama chemia :/

no coooo Tyyyy jestes w 9 tygodniu i masz taki duzy brzuszek????????????????????????????????Moze blizniaki ale to tez za duzyy jak na ten tydzien hmm ciekawe

aaa sluchajcie POLECAM WAM RUMIANEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MA BARDZO DOBRE WLASCIWOSCI DLA MALENSTWA NAS USPAKAJA I LAGODZI JAKIES BOLE,DOLEGLIWOSCI......PIJE GO CODZIENNIE:)A LEKARZ JAK TO USLYSZAL POWIEDZIAL-I BARDZO DOBRZE:)

Też miałam jazdy z zaparciami....aż mi się słabo robiło ;/ Zrobiłam sobie kaszę gryczaną z warzywami ...i ulga przyszła ...Niestety hormony też swoje robią .
Agnes dobrze lekarz mówi ,nie napychac się....

reklama
MadziaG też tak miałam ;/ okropne uczucie się tak męczyć ....ale próbuj wszystkiego ,bo tydzień to za długo już...
Julita 2 tydz...o ja cie....

Do góry