reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

Jeśli chodzi o badania to lekarz powiedział, że nie muszę robić na HIV bo mam w miarę "świeże" i muszę tylko poszukać ostatnie wyniki. Fajnie bo to o 35zł mniej :)
A tak z bardzo pozytywnych wiadomości to byłam dzisiaj w kadrach i mi powiedzieli, że nie muszę przynosić wniosku o przywrócenie do pracy bo szkoda, żebym straciła miesiąc na wypłacie. Powiedzieli mi, że jutro mam iść do lekarza po L4 i przyjmą mnie za porozumieniem stron. SUPER, ale się cieszę :-):-)

ja będę na badaniach w sobotę, ile tak mniej więcej płaciłyście za cały pakiet łacznie z grupą krwi, morfologią, moczem i tymi przecwidziałami, HIV itp..?

W ciąży z Emilką płaciłam chyba 178 zł a w drugiej ciąży 117 zł Wszystko zależy od cennika laboratorium. W cenę nie wliczam badań z oznaczeniem grupy krwi.

Błękitna
pięknie dzieciątko wam rośnie :)

Venicee 36 lat to nie jest tak dużo !! Z tym twoim narzekaniem na wiek to wyobrażałam sobie, ze jesteś grubo po 40. Tomka siostra ma 37 lat i teraz w sierpniu urodziła 5 dziecko :)

AniaFania 3,5cm to już było co oglądać :) Moi teściowie, jak zapomną się z przekleństwami to im wprost mówię, żeby tak nie mówili bo Emilka powtarza i to bardzo wyraźnie. Teściowa pilnuje się odkąd usłyszała od Emilki "Idź stąd stara babo".

hej dziewczyny! ;)
A czy wywszystkie juz robiłyscie pierwsze badania krew, mocz itd???:)

Ja dopiero w styczniu będę robić cały pakiet badań.

Anulka
słyszałam, że kobiety sobie chwalą szkoły rodzenia więc jeśli masz ochotę to zacznij rozglądać się w temacie bo może się okazać, że jest określona liczba miejsc i możesz nie dostać się w terminie który by wam pasował.

Dziewczyny jak to jest z tymi mdłościami ? mi się uspokoiły, czuje sporadycznie a jeszcze 3 dni temu czułam je non stop. wczoraj i dziś ze smakiem zjadłam obiad co mi się nie zdarzało wcześniej. zaczynam się stresowac ze coś jest nie tak. powiedzcie mi ze jestem nienormalna. juz wole mieć te mdłości i wiedzieć że jest ok..

Też mam takie obawy, ale spokojne może jutro albo za dwa dni mdłości wrócą.

Olciakk ja kolejną wizytę też będę miała dopiero po nowym roku.

Hej,

Venice lepiej jakby ci założyli kartę ciąży do 10 tyg bo potem nie dostaniesz becikowego, chyba że się nie lapiesz.

My chodziliśmy do szkoły rodzenia, wszyscy byli w parach :) przy pierwszym dziecku to fajna sprawa :)

Hope, zapomniałam ci napisać, Maciek dalej ssie cyca, mnie to coraz bardziej denerwuje bo bolą mnie przy tym mocno sutki. W nocy budzi się już tylko na szczęście raz ale tłumaczenie typu cycuś śpi nie przechodzi, mały wpada w szał, rzuca się i drze (bo płaczem tego nie można nazwac). Nie wiem, co robić...

Ja też jedna z najstarszych - zaraz 32 kończę po Nowym Roku...

Hahaa, mój kosz na pranie już się nie domyka, a sterta ciuchow do prasowania urosła w pokaźnych rozmiarów górkę. Małż ciągle wybiera pojedyncze rzeczy że spodu tej górki a ta ciągle się przewraca... Może poświęc się i z 20 min chociaż poprasuje...
Generalnie dziś nic się nie chce, rano wkurzyl mnie mój stary przez co humor mam rozjeb....any. I ogarnia mnie śpiączka i jadłowstręt.

witam że śniadaniem .... i garścią tabletek jako deser :-D
Mówicie badania ..ja na 22 tylko tsh i krew ogólnie.... Nadal mnie to wszystko przeraża...taka prawda.
Najgorsze jest z moją mamą....wydzwania żebyśmy na święta przyjechali i jedno i to samo...ale to jednak 500km więc mówię jej że nic nie wiadomo czy się uda i ona swoje że musimy ,że ona sama w święta i marzy o tym żebyśmy byli...k....! O ciąży nie wie ,i chciałam bardzo żeby jeszcze długo nie wiedziała .Nie mam w niej wsparcia ...Już przy Mikim słyszałam kilka gorzkich słów...i zeroooo wsparcia ....
Błękitna miłe poczytać że na nfz się starają....ja już sama nie wiem co mam z lekarzami robić....a chce iśc jeszcze do innego lekarza...czy na nfz czy prv ze szpitala gdzie wcześniaki się rodzą i jest podwyższona referencyjność....
Fazerka za klika dni kończę 36....wiec 40 coraz bliżej :/
MamaWiki kciukasy za wizyte u mnie masz !
O tutaj wspominałaś o szpitalu :)

reklama
Do góry