reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

no nie pierwsze 4 :) i tak szczerze wolałabym aby zostało jednak puste jajo, nie chodzi o dzidzi bo się odchowa ale o 4 CC. 3 ciąże jak najbardziej planowane, a teraz ...... No co ma być to będzie.

reklama
Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was już długi czas, ale bałam się dołączyć, bo już na wątku lipcowym kiedyś byłam i musiałam go opuścić, ze względu na pusty pęcherzyk. Mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, bo na dzisiejszym teście druga kreska jest mega mocna, a wtedy wciąż blado i blado było. Wizytę u lekarza mam dopiero 11 grudnia, bo ciągle jest na szkoleniach i ciężko teraz się do niego dostać, a chciałabym chodzić do niego, bo prowadzi mnie od 17 roku życia. W 2006 roku, jak straciłam ciążę też miałam usg 11 grudnia, ale to zauważyłam dopiero wczoraj. Mam nadzieję, że zbieżność dat i terminów nie będzie pechowa wręcz przeciwnie.
Bardzo kibicowałam Aob - przykro mi bardzo! Nie bój się, na zabiegu będziesz pewnie znieczulona ogólnie, jak ja. Trzymaj się!
Camel, z Tobą również jestem myślami. Trzymam wciąż kciuki. Daj znać co i jak.

Suwaczki - jeżeli robicie na bb to trzeba skopiować pierwszy link, ale tylko to: suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgdc7n0w26.png
Bo tam, w pierwszym okienku, gdzie macie skopiować już jest: http://www.
Leki przeciwbólowe - w ciąży można brać paracetamol. To mówił mi gin i mój lekarz ogólny. W aptece pani ostatnio mi powiedziała, że już można ibuprom, ale z tym nie ryzykowałabym. Ja brałam na samym początku paracetamol, bo miałam mega migrenę, jak nigdy, z wymiotami i światłowstrętem i myślałam, że wykorkuję. Dla mnie ból głowy to chyba najgorszy.
Porody - ja miałam dwie cc. Nie, że chciałam, absolutnie. Wszystko zniosę, byleby dziecko było zdrowe. Jak będą kazać rodzić, tak urodzę, ale nie powiem, że cc fajnie znosiłam. Z młodszym Nikosiem miałam już rozwarcie na 8cm i nie było tak źle więc może poród byłby całkiem, całkiem, ale się go boję, bo nie wiem tak naprawdę jak wygląda.
Waga, ja jestem wysoka, bo mam 180. Moja waga to 72 i mówią, że ok, ale teraz zaczynam od 75, bo po lecie mi się przybrało i chciałabym trochę zrzucić albo chociaż dużo nie przytyć, bo u nas w rodzinie są do tego tendencję i dużo mnie kosztuje utrzymanie wagi. Z Mikołajem przytyłam 26, z Nikodemem 16. No tyle, że z Mikołajem to ja szczypior byłam, bo i młoda wtedy jeszcze;-)
Chyba na chwilę obecną wszystko. Może sobie jeszcze poprzypominam. Przepraszam, że ja do Was tak od razu i bezpośrednio, ale wydaje mi się, że Was już trochę znam, z racji podczytywania, chociaż Wy mnie wcale.

A, jestem nauczycielem. Pracuję w żłobku na najstarszej grupie. Oprócz tego jestem też politologiem, ale tego to raczej nie lubię. Ten tydzień siedzę w domku ze względu na tą moją migrenę i zaczynającą się infekcję w gardle, ale że czuję się już całkiem dobrze to w poniedziałek wracam do pracy.

Pozdrawiam Was Wszystkie! Mam nadzieję, że mogę dołączyć.

No chyba tak, 4 CC dość ryzykowne, po prostu się boję i tyle, bo dzieciaczek w niczym winny nie jest :) No a tak to mój M bardzo pozytywnie zareagował na auto już patrzy 7 osobowe aby wygodnie było, a moje dzieciaki jeszcze nie wiedzą choć już są spore :)

Dornia, a trzecią cc miałaś dlatego, że wcześniej dwie czy były inne przyczyny? Słyszałam, że jak już dwie cc to dalej też już tną.

Ps. A dlaczego nie wyskakuje mi suwaczek, chociaż w panelu użytkownika go mam??

To napiszę od początku 1 CC złe wstawienie się główki w kanał przy rozwarciu 9 cm na stół, 2 CC synek 4 kilo w 38 tc źle obrócony na stół, 3 CC automatycznie w 37 tc na stół. także kolorowo nie było.

Hej Dziewczyny, mogę dołączyć? :) Mam na imię Ola, to moja pierwsza ciążą. Ostatnią miesiączkę miałam 05.10. a wstępny termin mam na 11.07.2016 :) Byłam już 18.11. u lekarza i było już serduszko, dziś mam wizytę u prywatnego gina, mam nadzieję, że nadal wszystko jest ok :)

Pozdrawiam!

reklama
Czyli może coś w tym jest z tą trzecią cc. Ja pierwsza, bo pośladkowo ułożony, druga, bo miałam nadciśnienie.

Z tymi suwaczkami chciałam pomóc, ale widzę, że sama sobie poradzić nie mogę :no: Może ktoś pomóc???? Needi, jak go wstawiłaś?? Nic już nie pamiętam, bo wieki tu nie byłam :sorry:

Do góry