julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
witajcie mamusie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Julka, powodzenia!
Malinka, wirtualne buziaczki dla Maciusia. Niejeden dorosły nie byłby taki dzielny.
Jusuawa, u mnie po pierwszej ciąży mięśnie brzucha wyrozciągane we wszystkie strony, bo Iga była ułożona pośladkami w dół i strasznie mi brzuch wywaliło, dlatego przypuszczam już tak mocno czuję. Ty masz pewnie mocny, jędrny brzuszek, to dlatego
Julita, witaj
myślę o maju bo w sklepach często trzeba czekać tam gdzie się pytałam to mówili 4 tygodnie do maja dam sobie jeszcze czas bo przygotowujemy się do I Komunii Św MajkiByłam wczoraj w smyku i zakochałam sie w wózku Deli Amelis Pro i chyba on wyląduje na mojej liscie zakupów. Wiem ze to jeszcze daleko ale kiedy bedziecie kupować wózki ?
Zapraszam na kawę w takim razie w październiku!
Jeśli chodzi o uciążliwych sąsiadów, to w poprzedniej ciąży po przeprowadzce okazało się, że sąsiad z dołu jest miłośnikiem głośnej muzyki disco. Miał ustawione głośniki na straszne basy, tak że u mnie wszystko się trzęsło. Prośba nie pomogła, więc raz, gdy grał po 22, zadzwoniłam po policję. Niewiele to pomogło, a jaki był obrażony. Po porodzie hormony opadły i lepiej to znosiłam, a teraz to już w ogóle bardzo rzadko coś puszcza (ma małe dziecko). Swoją drogą przez rok musiałam słuchać odgłosów z ich sypialni, bo kobitka była bardzo głośna, jak śpiewaczka operowa. Teraz przy dziecku wreszcie jest spokój Ale wiem Stokrotka, jak ten pies musi doprowadzać Cię do szewskiej pasji, bo miałam tak samo. Już nawet szukałam innego mieszkania.
Panna migotka przypomnialas mi jak kiedyś koleżanka w pracy opowiadala, że ma sąsiadkę która bardzo krzyczy podczas seksu i to w dzień przy otwartych oknach. Któregoś dnia wszyscy sąsiedzi zebrali się i poskarzyli im, że nie chcą tego wysłuchać. A ta kobieta odpowiedziala im bez skrepowania, że będzie zawsze krzyczeć bo tylko w tedy ma orgazm.
Kurcze nie mogę zamieścić zdjęcia ale.jest napisane ze 15-20 tygodnia trzeba zrobić morfologia krwi,badanie moczu,badanie czystości pochwy, badanie cytologiczne jeśli nie było wcześniej 21-26 badanie stężenia glukozy we krwi po doustnie podaniu,badanie ultrasonograficzne,badanie moczu,przeciwciała anty -Rh u kobiet z rh-,u kobiet z ujemnym wynikiem w 1 trymestrze badanie toksmoplazmoze,i cytologia jeśli nie było...
Paula
nie martw się ta szyjka będzie ok
Zielona tez bym tak chciała aby mi się nie chciało jeść. .. mi się niestety chce bardzo sczegolnie wszystko co słodkie ....
Mleko nigdy nie jest bezwartościowe! Nie wiem, kto wymyśla takie głupoty. Ja zachęcam do WYŁĄCZNEGO karmienia piersią przez pierwsze 6 miesięcy. To naprawdę świetna inwestycja w przyszłe zdrowie maluszka a laktacja się uspokaja, po pewnym czasie cycki nie robią się już twarde jak kamienie, dostosowują się do potrzeb. Ważne, by przetrwać początki, karmić na żądanie i nie dać sobie wmówić, że trzeba dokarmiać bo rzeczywiście taka potrzeba pojawią się naprawdę rzadko
Dziewczyny my już na nogach. A powiedzcie bola Was jeszcze cycki?
dziewczyny, ktoras pisala o tanie aptece internetowej, mozecie mi przypomniec adres? prosze...
Witajcie dziewczyny jak Wam mija weekend?u mnie fajnie byłam na spacerku pogoda pieknaaaaaa aż ma się więcej siły :-) właśnie zjadlam obiadek mąż dziś przygotował coś niesamowitego ziemniaczki zrazy wołowe w pysznym sosie i do tego kapusta kiszona albo buraczki albo ogórki kiszone były no szokkkkkkk mniammmm tyle szykował a 5 min zjedzone było Wszystko hahahahahahahha:-)
A co do wcześniejszego tematu jak myślicie trochę Dziwne ze nie zrobił mi usg cooo no szkoda 15 tydzień dalej nie wiemy czy dziewczynka czy chłopczyk...ehhh tak chciałam zobaczyć maleństwo...:-(
16 ma wizytę w szpitalu i już mnie kusi żeby coś podkoloryzować,żeby mnie szybciej wysłał na Usg gorzej jak mnie wyślę na oddział patologii na badania... chyba lepiej poczekam do tego 29 na połówkowe
Dziewczyny jak mam 37,5 polecacie cos na zbicie - bo leki to od 38 a jest ogólne rozbicie ból głowy osłabienie