reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Julka, powodzenia!

Malinka, wirtualne buziaczki dla Maciusia. Niejeden dorosły nie byłby taki dzielny.

Jusuawa, u mnie po pierwszej ciąży mięśnie brzucha wyrozciągane we wszystkie strony, bo Iga była ułożona pośladkami w dół i strasznie mi brzuch wywaliło, dlatego przypuszczam już tak mocno czuję. Ty masz pewnie mocny, jędrny brzuszek, to dlatego :)

Julita, witaj :)

Witajcie dziewczyny, piekna pogoda ale u nas taka wichura ze nie idzie drzwi otworzyć :((

Byłam wczoraj w smyku i zakochałam sie w wózku Deli Amelis Pro i chyba on wyląduje na mojej liscie zakupów. Wiem ze to jeszcze daleko ale kiedy bedziecie kupować wózki ?

Julka, powodzenia!

Malinka, wirtualne buziaczki dla Maciusia. Niejeden dorosły nie byłby taki dzielny.

Jusuawa, u mnie po pierwszej ciąży mięśnie brzucha wyrozciągane we wszystkie strony, bo Iga była ułożona pośladkami w dół i strasznie mi brzuch wywaliło, dlatego przypuszczam już tak mocno czuję. Ty masz pewnie mocny, jędrny brzuszek, to dlatego :)

Julita, witaj :)

Jędrnym to może bym go nie nazwała hehehe :D dzięki. To czekam cierpliwie no. Co zrobić :)

Witam i ja
wczoraj byłam na urodzinach i dzisiaj cierpię połączenie śledzi z w-z to chyba nie jest dobre a za 2h mam iść znowu na urodziny do tego noc zarwana śpi u nas siostrzenica i przestraszyła moją Majkę że lunatykuje i ta prawie cały czas do nas przychodziła z płaczem że się boi

Byłam wczoraj w smyku i zakochałam sie w wózku Deli Amelis Pro i chyba on wyląduje na mojej liscie zakupów. Wiem ze to jeszcze daleko ale kiedy bedziecie kupować wózki ?
myślę o maju bo w sklepach często trzeba czekać tam gdzie się pytałam to mówili 4 tygodnie do maja dam sobie jeszcze czas bo przygotowujemy się do I Komunii Św Majki

Czesc Dziewczyny :)

Wpadlam weekendowo na chwile :D Spalam dzisiaj jak mlody Bog !!! :) :) :)
Spokoj, cisza... Samochodow na szosie niewiele, bo niedziela.. Ach, jak dobrze, kiedy cicho jest wokolo!!!

Wczoraj dogorywalam, przelezalam ponad polowe dnia po przedwczorajszej slabej nocy i okrutnej pobudce.. A dzisiaj, mimo, ze tylko 7,5 godziny, to jednak stwierdzam, ze liczy sie jakosc snu, nie zawsze jego dlugosc :)

A to dzieki temu, ze m. az tak nie chrapal, jak przez ostatnie tygodnie!!! Budzil mnie TYLKO 3 razy, a rano obudzilam sie po prostu wypoczeta!
Cudowne uczucie! :) :) :)

Zapraszam na kawę w takim razie w październiku! :) :)

Dziekuje! :) Skorzystam z przyjemnoscia! :) :)
..choc na herbatke moze ;)

:)Jeśli chodzi o uciążliwych sąsiadów, to w poprzedniej ciąży po przeprowadzce okazało się, że sąsiad z dołu jest miłośnikiem głośnej muzyki disco. Miał ustawione głośniki na straszne basy, tak że u mnie wszystko się trzęsło. Prośba nie pomogła, więc raz, gdy grał po 22, zadzwoniłam po policję. Niewiele to pomogło, a jaki był obrażony. Po porodzie hormony opadły i lepiej to znosiłam, a teraz to już w ogóle bardzo rzadko coś puszcza (ma małe dziecko). Swoją drogą przez rok musiałam słuchać odgłosów z ich sypialni, bo kobitka była bardzo głośna, jak śpiewaczka operowa. Teraz przy dziecku wreszcie jest spokój :) Ale wiem Stokrotka, jak ten pies musi doprowadzać Cię do szewskiej pasji, bo miałam tak samo. Już nawet szukałam innego mieszkania.

Ooo, skad ja to znam!!!!!! Tak, mialam kiedys w Polsce takiego bardzo uciazliwego sasiada, choc on nie sluchal muzyki nocami, co prawda...

Co do psow, zebys wiedziala - kiedys, kiedy mielismy przeboje z innymi sasiadami i ich dwoma psami, dracymi japy bezposrednio pod naszymi oknami, bylam TAK zdesperowana, ze bylam gotowa rozstac sie z m.,zeby miec spokoj.
Ale wtedy cala wioska miala dosc, pojawil sie ostracyzm spoleczny, a po powaznej interwencji sie uspokoilo. Malo tego, ci mlodzi usiluja sie przeprowadzic ;) Bo nikt ich tutaj nie lubi.. Tylko, ze nie moga sprzedac domu od prawie dwoch lat.

Panna migotka przypomnialas mi jak kiedyś koleżanka w pracy opowiadala, że ma sąsiadkę która bardzo krzyczy podczas seksu i to w dzień przy otwartych oknach. Któregoś dnia wszyscy sąsiedzi zebrali się i poskarzyli im, że nie chcą tego wysłuchać. A ta kobieta odpowiedziala im bez skrepowania, że będzie zawsze krzyczeć bo tylko w tedy ma orgazm.

E, tam..;) Mysle, ze odglosy seksu wcale by mi nie przeszkadzaly.. Bo z kolei "ile mozna"?! ;) :p Ten facet musial tez odpoczywac troche ;)

Ale faktem jest, ze nigdy nie slyszalam nocnych odglosow, choc w bardzo wielu miejscach mieszkalam. Raz tylko moj owczesny maz widzial... Kiedy jakas bezpruderyjna para uprawiala seks przy oknie po drugiej stronie ulicy, w srodku bialego dnia...
Ale Dunczycy miewaja rozne pomysly ;)

Kurcze nie mogę zamieścić zdjęcia ale.jest napisane ze 15-20 tygodnia trzeba zrobić morfologia krwi,badanie moczu,badanie czystości pochwy, badanie cytologiczne jeśli nie było wcześniej 21-26 badanie stężenia glukozy we krwi po doustnie podaniu,badanie ultrasonograficzne,badanie moczu,przeciwciała anty -Rh u kobiet z rh-,u kobiet z ujemnym wynikiem w 1 trymestrze badanie toksmoplazmoze,i cytologia jeśli nie było...

Agnesdem, z badaniami Ci nie pomoge, bo u nas biora jedynie toxo, cyto i przeciwciala razem z pappa w 10.tc.i wiecej nic...
Zadnej morfologii krwi, wymazow, badan czystosci pochwy... Mocz jedynie paseczkiem, na obecnosc cukru i bialek, jaki mozna kupic w Rossmannie,czy kazdej polskiej aptece...:/

Badanie usg tez dopiero pozniej.

Paula ;)
nie martw się ta szyjka będzie ok;)

Zielona tez bym tak chciała aby mi się nie chciało jeść. ..;) mi się niestety chce bardzo sczegolnie wszystko co słodkie ....:(

Sarka2016, pociesze Cie ;) Co prawda, nie chce mi sie jesc, a juz zupelnie slodkiego ( w normalnych warunkach ), ALE dzisiaj zjadlam dwa domowe paczki ( sama robilam we czwartek, nie zdazylam sie w koncu pochwalic )... Co prawda male, fakt... Ale mam ochote na kolejnego i zaraz go pochlone :D

Mleko nigdy nie jest bezwartościowe! Nie wiem, kto wymyśla takie głupoty. Ja zachęcam do WYŁĄCZNEGO karmienia piersią przez pierwsze 6 miesięcy. To naprawdę świetna inwestycja w przyszłe zdrowie maluszka :) a laktacja się uspokaja, po pewnym czasie cycki nie robią się już twarde jak kamienie, dostosowują się do potrzeb. Ważne, by przetrwać początki, karmić na żądanie i nie dać sobie wmówić, że trzeba dokarmiać bo rzeczywiście taka potrzeba pojawią się naprawdę rzadko :)

Zgadzam sie w 100% :)

Dziewczyny my już na nogach. A powiedzcie bola Was jeszcze cycki?

Madziolina, "jeszcze" ?!? Mnie w ogole nie bolaly... Ale mysle, ze zaczna troche, jak zaczna rosnac :p

dziewczyny, ktoras pisala o tanie aptece internetowej, mozecie mi przypomniec adres? prosze...

Korzystam zawsze z apteki Gemini :) Maja chyba najszerszy asortyment i naprawde dobre ceny. Co prawda, nie oferuja wysylki za granice ( niestety, a to Cie pewnie interesuje ), dlatego zamawiam na adres mojej mamy, a ona wysyla paczke dalej do mnie. Da sie ;)

Witajcie dziewczyny jak Wam mija weekend?u mnie fajnie byłam na spacerku pogoda pieknaaaaaa aż ma się więcej siły :-) właśnie zjadlam obiadek mąż dziś przygotował coś niesamowitego ziemniaczki zrazy wołowe w pysznym sosie i do tego kapusta kiszona albo buraczki albo ogórki kiszone były no szokkkkkkk mniammmm tyle szykował a 5 min zjedzone było Wszystko hahahahahahahha:-)

Moj zawsze gotuje.. Wolowine oprotestowalam, bo w ciazy kompletnie nie moge jej przelknac, ale wczoraj zrobil znowu fantastyczna kolacje, po piatku, kiedy niczego wcisnac w siebie nie moglam ( poza kalafiorem moze ), to wczoraj wciskalabym uszami ;)

Dzisiaj zrobi pulpety w sosie curry i ryzem brazowym :) :p

A co do wcześniejszego tematu jak myślicie trochę Dziwne ze nie zrobił mi usg cooo no szkoda 15 tydzień dalej nie wiemy czy dziewczynka czy chłopczyk...ehhh tak chciałam zobaczyć maleństwo...:-(

Agnesdem, mysle, ze nie jest to dziwne ani troche :) Wedlug PTG zaleca sie wykonywanie usg trzy razy w trakcie ciazy. U nas, w Danii, wykonuje sie usg tylko DWA razy - przeziernosc karkowa i polowkowe. A do 2004 roku usg oferowano u nas jedynie kobietom po 35 rz...

Prywatnie w Polsce kiedys tez chodzilam i rowniez w PL mialam usg moze ze 3, max 4 razy, wiec usg na kazdej wizycie to jednak..zbedny luksus. No i troche niepokoilabym sie, ze to w troszeczke moze jakos szkodzi. No i w koncu skoro PTG tak radzi, to ma zapewne racje...

16 ma wizytę w szpitalu i już mnie kusi żeby coś podkoloryzować,żeby mnie szybciej wysłał na Usg ;) gorzej jak mnie wyślę na oddział patologii na badania... chyba lepiej poczekam do tego 29 na połówkowe ;)

Mamy polowkowe tego samego dnia :) :) :)

Dziewczyny jak mam 37,5 polecacie cos na zbicie - bo leki to od 38 a jest ogólne rozbicie ból głowy osłabienie

Niczym bym nie zbijala. Ostatnie okropne przeziebienie przelezalam w wyrku, mnistwo rumianku, z sokiem z cytryny i miodem spadziowym ( nie dodawac do goracej herbaty, bo traci dobroczynne wlasciwosci!) i przeszlo. Zdrowka!

Jolcia, mam nadzieje, ze juz lepiej. Jodelka, witaj.

Wszystkie pozdrawiam :)

Ach, tak... Jeszcze obiecalam Iwonie35 podziekowac za przepis na wysmienite paczki!

Ostatnia edycja:
Obiecalam pochwalic sie publicznie efektami... :) Ale we czwartek smazylam do pozna ( do 23-ej ), a po wszystkim padalam juz z nog... Kuchnia wygladala, jak po wojnie ;)

Piatek z kolei mialam wyjety z zycia, przez zmeczenie i niedobor snu... To samo wczoraj. Ale dzisiaj moge sie pochwalic, wiec wrzucam zdjecie :p

Pierwszy raz w zyciu robilam paczki! Te sa do tego w miare..."zdrowe", bo eko - od ekologicznej maki, przez jajka, smietanke, az po olej, na ktorych je smazylam!

Paczki sa znakomite! ( przepis odrobine zmodyfikowalam ). Ide zatem po kolejnego :D :D

...tutaj chcialam zamiescic zdjecie, ale...nie mam pojecia jak :-/ :/

witajcie dziewczynki niedzielnie:)
Wczoraj byłam na ostatkowej imprezce u szwagierki i dziś wiem,że 4h na krześle to już nie dla mojego kręgosłupa..chodzić dziś nie mogę
iwonaimaja.. a masz już wszystko na komunię córki? Pamiętam,że jak zaczęłam rozglądać się w kwietniu za bucikami komunijnymi dla córki to mnei sprzedawczynie wyśmiały, że te rzeczy to w lutym się szuka.. z Młodszą..okazało się że i luty to już za późno i nic nie było ;)

spokojnej niedzieli:)

Zielona napisz co zmodyfikowałaś w pączkach:)

reklama
a my wczoraj zaliczyliśmy bal karnawałowy z córka.
oczywiście musiała być Elza:)

Do góry