reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
julka &&
jusuawa ja czuje ruchy a i tak zapominam, ze w ciazy jestem, jeszcze nie sa takie czeste i bardzo wyczuwalne i Ty sie doczekasz! pod koniec to jeszcze uspakajac brzuch trzeba bedzie jak sie rozszaleje :laugh2:

Madzia od 3 dni juz mocno. kiedyś tu pisałam o tym lozysku bo też się zastanawiałam po opisie usg lekaeza ciezko było wywnioskować i uwierz ze juz nie pamiętam. popatrzę do usg to napisze.

Julka jestem w szoku... to Twoja pierwsza ciąża? Już takie ruchy ze czuć przez powłoki brzuszne! Jesteś bardzo szczupła?
Powiewm wam dziewczyny ze ja dziś dwa kopniaki poczułam ręką ale to były takie "kopniaczki" które wyczuje tylko matka nie ma szans żeby np mój K je poczuł bo to takie musniecie w powłokę skorna:)
Przeciwne uczucie :)
No ale u mnie to druga ciaza.

przed ciążą się odchudzałam a w trakcie jeszcze trochę schudłam ale chudzinka nue byłam raczej. dziś w pracy śmiałam się sana do siebie jak czułam kopniaki. to nie są mocne uderzenia, bardziej jakby mnie ktoś "szturchał" wewnątrz. bo jeszcze w poniedziałek jak byłam u lekarza to mówiłam mu ze czuje delikatne.

Malinka powodzenia na polówce.

Doris odpoczywaj do bólu :-).

A ja oczywiście poleciałam do gina. Bo jak to tak że czuję tak wyraźnie ruchy a teraz nic. Zrobił mi usg i z dzidzią ok. Mimo tego że w poprzedniej ciąży bez powodu mnie nastraszył chodzę do niego bo wiem że jak potrzebuję to zawsze mnie przyjmie. I jego żona w rejestracji też służy radą.
Musiałam pojechać. Wolę być wariatką i panikarą. To przez te krwiaki. Z Martyną byłam spokojniejsza. A powiedział że to był fuks że ułożyła się tak że ją czułam i teraz schowała się głębiej. Moja teściowa trafiła za to na oddział ginekologiczny z krwawieniem i dopiero pewnie jutro jakiś lekarz rozwieje sytuację.
A jeszcze pytałam gina o detektor tetna i mówi żeby sobie kupić bo to nic nie szkodzi jak się tak martwie.
Padam na pysk ze stresu.
Ale się rozpisałam. Trochę nieskładnie.

Julita w drugiej ciąży to już wie kobieta jak to "wygląda" i wie czego powinna się spodziewać:) ja ruchy czuję już od jakiegoś czasu ale cały czas są to te delikatne bąbelki w brzuszku... jestem bardzo szczupła więc ginekologa to nie zdziwiło :)
Julka- a który już tc? Bo nie pamiętam a suwaczka na tel nie widzę... Ale skoro już takie kopniaki to ze 20 ;)

reklama
Ja dziś znowu nic, chociaż ciągle sprawdzam to miejsce ce wczoraj... ale to było tak delikatne, że nawet jak chodzę i by tak kopał to bym nie czuła...
A i pozwoliłam.sobie na szklankę coli... staram.się nie pić teraz takich rzeczy, ale nie wytrzymałam. W życiu tak dobrej coli nie piłam!
Needi, najważniejsze, że się uspokoiłaś! Mi gin mówił, że jak coś niepokojącego to do szpitala o każdej porze. Zwłaszcza uczulił, że z nisko umiejscowionym łożyskiem.może zdarzyć się krwawienie... ale póki co spokój...

Do góry