Witajcie jestem po wizycie u gin wiec usg tym razem nie miałam a tak czekałam :-( no cóż zbadał mi ciśnienie wagę sprawdził wyniki krwi i moczu i cytologia..powiedział,że mam przyjść za 4 tygodnie da mi skierowanie na krzywa cukrowa i na badanie USG ale jakiś inne zaraz zrobię zdjęcie co jest na tej liście co mi dal i zobaczycie same...czy wy też tak macie?????
reklama
Kurcze nie mogę zamieścić zdjęcia ale.jest napisane ze 15-20 tygodnia trzeba zrobić morfologia krwi,badanie moczu,badanie czystości pochwy, badanie cytologiczne jeśli nie było wcześniej 21-26 badanie stężenia glukozy we krwi po doustnie podaniu,badanie ultrasonograficzne,badanie moczu,przeciwciała anty -Rh u kobiet z rh-,u kobiet z ujemnym wynikiem w 1 trymestrze badanie toksmoplazmoze,i cytologia jeśli nie było...
Wiec teraz się zarejestrowałem do gin znowu za 4 tygodnie i znowu zrobię badanie krwi i moczu prawda....i na tej wizycie on mi da skierowanie na badania które wymagają skierowania czyli glukoza i badanie ultrasonograficzne..
paula_dabro
Fanka BB :)
Nie wiem co z tym kaszlem Mlodego. Potrzebuje porady: czy ktoras z Was ma moze inhalator i moze mi jakis polecic? W 4 aptekach nie bylo, a w sklepie "medycznym" za 250 euro i nie wiem czy maly go zaakceptuje i sie sprawdzi. Pomozcie prosze! Moze dorwe aukcje na allegro z wysylka za granice.
malinka1984
Ja mam nebulizator z allegro, taki w kształcie krowy, kosztował około 100-120 zł chyba. Na razie się sprawdzał.
Maciusiowi ustąpiły tiki i przespał noc!!!! W dzień też spał, od razu inne dziecko, zjadł zupy, ryby, potem owoce, nawet trochę posiedział. Jak dostaje leki przeciwbólowe jest naprawdę ok tylko dren znów podłączony i bulgocze, a ja jutro zmieniam męża... kupiliśmy nową polówkę bo stara padła, to było na tyle z naszych wspólnych rozrywek - wyjść poza szpital
Maciusiowi ustąpiły tiki i przespał noc!!!! W dzień też spał, od razu inne dziecko, zjadł zupy, ryby, potem owoce, nawet trochę posiedział. Jak dostaje leki przeciwbólowe jest naprawdę ok tylko dren znów podłączony i bulgocze, a ja jutro zmieniam męża... kupiliśmy nową polówkę bo stara padła, to było na tyle z naszych wspólnych rozrywek - wyjść poza szpital
Jolcia_
Marynka- mamy inhalator i szczerze polecam... my jak tylko coś zaczyna się dziać inhalujemy się. Później sprawdzę jakiej firmy i jaki model mamy.
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
My mamy INSANIX kupiony w aptece ok 120 zł.Nie wiem co z tym kaszlem Mlodego. Potrzebuje porady: czy ktoras z Was ma moze inhalator i moze mi jakis polecic? W 4 aptekach nie bylo, a w sklepie "medycznym" za 250 euro i nie wiem czy maly go zaakceptuje i sie sprawdzi. Pomozcie prosze! Moze dorwe aukcje na allegro z wysylka za granice.
Ale u nas często jest grany.
reklama
mamawiki32
Ja mam philips respironics family. Od 5 lat ratuje nam regularnie tyłek