reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny, doczytanie Was zajęło mi całą 40 minutową podróż do domu :p

U nas ok. Wczoraj, jak operacja się skończyła, byliśmy tyle, ile się dało u małego na oddziale pooperacyjnym. Maciek długo wzbudzał się z narkozy, dopiero około 18 odłączyli go od respiratora. My w domu byliśmy o 22, chwilę Was poczytałam, ale nie miałam siły odpisać. Dziś o 10 mały wrócił na oddział chirurgii, gdzie już możemy być z nim cały czas. Maciuś jest bardzo dzielny, dużo śpi, nie płacze, dostaje leki przeciwbólowe. Od razu jak nas zobaczył, zawołał cienkim głosikiem o "am". Zjadł to, co mógł na leżąco: kaszkę, jogurt. Z rurek został mu tylko cewnik i dren, który okropnie bulgocze. Współczuję mojemu mężowi nocy tam. Mnie od stania przy łóżeczku boli kręgosłup. Ale to nic, w porównaniu z tym, co przechodzi mały. Można uczyć się od niego pogody ducha; dzień po operacji a on robił do nas minki i się uśmiechał :)

DZIĘKUJEMY jeszcze raz wszystkim, którzy trzymali za nas kciuki i wspierają nas dobrym słowem!!!!

Hope, cieszę się że i operacja Twojego męża ok.

Widzę, że już coraz więcej z nas poznaję płeć i zaczyna czuć ruchy. Super :)

A ja, że jestem w ciąży wiedziałam na drugi dzień :p
Wyruszyłam się. Dzielny maluch. Całusy :-*

reklama
Ja dzisiaj zauważyłam, że mam wpisane po wizycie, że łożysko na przedniej scianie i czytałam że przez to mogę czuć ruchy później i słabiej. Wiecie coś na ten temat?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Tak mi się na poprzedniej wizycie przypomniało że w ciąży z Martyną mialamr łożysko na przedniej ścianie i późno poczułam ruchy a teraz mam na tylniej i już czuję

sarka ja mialam chyba to znieczulenie podpajeczynowkowe, wkuwali mi sie do kregoslupa, bylam caly czas swiadoma i mialam czucie od pasa w dol ale bez bolu. jeszcze do lekarza zaczelam krzyczec ze ja wszystko czuje, ze nie zaczelo dzialac :laugh2:
malinko gratuluje, wspaniale wiesci!

moje dziecko wstalo o 5 i zrobilo awanture o kakao. takze my juz na nogach. zaraz bedziemy malowac znaki drogowe, moze czas zleci :wink: milego dnia!

marynka I jak wspominasz te znieczulenie? jeszcze raz byś się zdecydowała? bo mama właśnie mi te znieczulenie doradza bo będę pamiętała moment jak się mała urodzi, ale trochę się boje czy napewno nic nie czuć ....

Malinka1984 teraz doczytalam dopiero Twoj post z wczoraj... wiesz co zwruszylam się ;) pewnie dlatego ze dzieci/ Macius jest tak niesamowity, tak prawdziwy ze tyle przeszadl a uśmiecha się i jak Was zobaczyl to "am" zawołał :) :) slodko!! Szybkiego powrotu do zdrowia dla Maciusia :*

Witam sie srodowo ;-)
Znow migrena mnie dopadla!!
Wczoraj pozno wrocilam z wizyty u gina, wizyte opisalam w odpowiednim watku... powiem tylko ze teraz schizuje z ta lekko peknieta macica :/ :/
Kiedyś czytałam że samo picie dużej ilości wody tak z trzy litry co dzień może wyleczyć migrene. Eksperyment trwał trzy miesiące i podobno zadziałał. Nie chcesz spróbować?

sarka no pewnie dla mnie tylko to znieczulenie! z reka na sercu polecam! zero bolu, stresu, szybko poszlo. po 2 h czucie wrocilo, po 6 h juz chodzilam i mialam non stop malego przy sobie, sama, karmilam przewijalam, kapalam w szpitalu.

Ostatnia edycja:
Witam
ja się właśnie zastanawiam nad znieczuleniem boję się go przy Liliance byłam całkowicie uspana
teraz rodziła znajoma miała trzecią cesarkę i właśnie to znieczulenie podpajęczykowe i bardzo sobie chwali

reklama
Do góry