reklama
Zielona_stokrotka
Fanka BB :)
Ja dzisiaj zauważyłam, że mam wpisane po wizycie, że łożysko na przedniej scianie i czytałam że przez to mogę czuć ruchy później i słabiej. Wiecie coś na ten temat?
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Tak, jesli lozysko umiejscowione jest na przedniej scianie, to regula jest, ze ruchy czuje sie nieco pozniej i slabiej, bo lozysko pelni role jakby "tarczy", badz "ochraniacza", miedzy Maluszkiem, a sciana macicy.
ruda@91
Zdziwiłam się, że lekarz nic mi na ten temat nie powiedziałTak, jesli lozysko umiejscowione jest na przedniej scianie, to regula jest, ze ruchy czuje sie nieco pozniej i slabiej, bo lozysko pelni role jakby "tarczy", badz "ochraniacza", miedzy Maluszkiem, a sciana macicy.
Zielona_stokrotka
Moze nie uznal tego za nazbyt wazne i zamiast tego skupil sie na konkretach i bardziej istotnych rzeczach ? Bo to nie jest specjalnie istotne, nam tylko mimochodem polozna opowiedziala, a i to tylko w prywatnej rozmowie
ruda@91
Mówił tylko, że w pierwszej ciąży powinnam poczuć ruchy koło 20 tygodnia, więc póki co się nie martwię i tak tylko na początku wystraszylam się, że łożysko na przedniej scianie to to samo co łożysko przodujące
Zielona_stokrotka
Mówił tylko, że w pierwszej ciąży powinnam poczuć ruchy koło 20 tygodnia, więc póki co się nie martwię i tak tylko na początku wystraszylam się, że łożysko na przedniej scianie to to samo co łożysko przodujące
Nie, nie Choc ja na poczatku rowniez pomyslalam podobnie.
Lozysko przodujace znajduje sie nieco nizej i zamyka ujscie do szyjki macicy - o tym lekarz by Ci na pewno powiedzial, bo to naprawde istotne. Mysle, ze mozesz byc spokojna
madziolina_p
Ja tez mam łożysko na przedniej ścianie.
Papagena wielkie gattulacje zdanego egzaminu!!! Czy dobrze kojarze ze robisz doktorat? Na jakiej uczelni? Aaaa i daj mi proszę przepis na Twój deser chętnie zrobię
Lila udanego wyjazdu wyyyypoczywaj
Malinka pięknie masz tak dzielnego Bohatera!! !!! Wielkie buziaki od Nas i modlę się cały czas aby szybko do sobie wrócił A mały jest Bohaterem bo ma bardzo dzielnych rodziców
Jolcia ja kilka razy jadłam ciasteczka z amarantusa i i smakowały doskonale wiem co to tęsknota za "noralnym" jedzeniem ale pomysł tak: Ty musisz wytrzymać "tyko" 4 miesiące a ja o chlebie, bułce i ciastka całe życie. .. Wiec się nie martw i zacznij dostrzegać plusy )) Ty po porodzie będziesz wyglądać jak księżniczka ja jak beczka wiec głową do góry!!!!! ale oczywiście współczuję Ci bardzo ;*
Julka 89 chciałabym aby mnie odrzuciło od słodyczy, niestety ja nie myślę o niczym innym jak slodkie;((
marynka mam pytabie o cc byłaś znieczulenia od pasa w dół? bo ja nie wiem która opcje wybrać czy od pasa w dół czy popprstu iść spać ale tak bardzo chciałabym być świadoma
Patuska moja historia dość podobna do Twojej i mi też termin wypada w okolicy naszej rocznicy
Lila udanego wyjazdu wyyyypoczywaj
Malinka pięknie masz tak dzielnego Bohatera!! !!! Wielkie buziaki od Nas i modlę się cały czas aby szybko do sobie wrócił A mały jest Bohaterem bo ma bardzo dzielnych rodziców
Jolcia ja kilka razy jadłam ciasteczka z amarantusa i i smakowały doskonale wiem co to tęsknota za "noralnym" jedzeniem ale pomysł tak: Ty musisz wytrzymać "tyko" 4 miesiące a ja o chlebie, bułce i ciastka całe życie. .. Wiec się nie martw i zacznij dostrzegać plusy )) Ty po porodzie będziesz wyglądać jak księżniczka ja jak beczka wiec głową do góry!!!!! ale oczywiście współczuję Ci bardzo ;*
Julka 89 chciałabym aby mnie odrzuciło od słodyczy, niestety ja nie myślę o niczym innym jak slodkie;((
marynka mam pytabie o cc byłaś znieczulenia od pasa w dół? bo ja nie wiem która opcje wybrać czy od pasa w dół czy popprstu iść spać ale tak bardzo chciałabym być świadoma
Patuska moja historia dość podobna do Twojej i mi też termin wypada w okolicy naszej rocznicy
Ostatnia edycja:
reklama
fazerkamm
Malinka1984 teraz doczytalam dopiero Twoj post z wczoraj... wiesz co zwruszylam się pewnie dlatego ze dzieci/ Macius jest tak niesamowity, tak prawdziwy ze tyle przeszadl a uśmiecha się i jak Was zobaczyl to "am" zawołał slodko!! Szybkiego powrotu do zdrowia dla Maciusia :*
Witam sie srodowo ;-)
Znow migrena mnie dopadla!!
Wczoraj pozno wrocilam z wizyty u gina, wizyte opisalam w odpowiednim watku... powiem tylko ze teraz schizuje z ta lekko peknieta macica :/ :/
Witam sie srodowo ;-)
Znow migrena mnie dopadla!!
Wczoraj pozno wrocilam z wizyty u gina, wizyte opisalam w odpowiednim watku... powiem tylko ze teraz schizuje z ta lekko peknieta macica :/ :/