reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja dzisiaj zauważyłam, że mam wpisane po wizycie, że łożysko na przedniej scianie i czytałam że przez to mogę czuć ruchy później i słabiej. Wiecie coś na ten temat?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja dzisiaj zauważyłam, że mam wpisane po wizycie, że łożysko na przedniej scianie i czytałam że przez to mogę czuć ruchy później i słabiej. Wiecie coś na ten temat?

Tak, jesli lozysko umiejscowione jest na przedniej scianie, to regula jest, ze ruchy czuje sie nieco pozniej i slabiej, bo lozysko pelni role jakby "tarczy", badz "ochraniacza", miedzy Maluszkiem, a sciana macicy.

Tak, jesli lozysko umiejscowione jest na przedniej scianie, to regula jest, ze ruchy czuje sie nieco pozniej i slabiej, bo lozysko pelni role jakby "tarczy", badz "ochraniacza", miedzy Maluszkiem, a sciana macicy.
Zdziwiłam się, że lekarz nic mi na ten temat nie powiedział

Moze nie uznal tego za nazbyt wazne i zamiast tego skupil sie na konkretach i bardziej istotnych rzeczach ? :) Bo to nie jest specjalnie istotne, nam tylko mimochodem polozna opowiedziala, a i to tylko w prywatnej rozmowie :)

Mówił tylko, że w pierwszej ciąży powinnam poczuć ruchy koło 20 tygodnia, więc póki co się nie martwię i tak :D tylko na początku wystraszylam się, że łożysko na przedniej scianie to to samo co łożysko przodujące

Mówił tylko, że w pierwszej ciąży powinnam poczuć ruchy koło 20 tygodnia, więc póki co się nie martwię i tak :D tylko na początku wystraszylam się, że łożysko na przedniej scianie to to samo co łożysko przodujące

Nie, nie :) Choc ja na poczatku rowniez pomyslalam podobnie.
Lozysko przodujace znajduje sie nieco nizej i zamyka ujscie do szyjki macicy - o tym lekarz by Ci na pewno powiedzial, bo to naprawde istotne. Mysle, ze mozesz byc spokojna :)

Aaa takie będą małe koty a my będziemy się nimi chwalić nawzajem! <33333

Załączniki

• 1454456803032.jpg
    1454456803032.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 78
Papagena wielkie gattulacje zdanego egzaminu!!!:) Czy dobrze kojarze ze robisz doktorat? Na jakiej uczelni? Aaaa i daj mi proszę przepis na Twój deser chętnie zrobię;)

Lila udanego wyjazdu wyyyypoczywaj ;)

Malinka pięknie masz tak dzielnego Bohatera!! !!! Wielkie buziaki od Nas i modlę się cały czas aby szybko do sobie wrócił;) A mały jest Bohaterem bo ma bardzo dzielnych rodziców ;)

Jolcia ja kilka razy jadłam ciasteczka z amarantusa i i smakowały ;) doskonale wiem co to tęsknota za "noralnym" jedzeniem ale pomysł tak: Ty musisz wytrzymać "tyko" 4 miesiące a ja o chlebie, bułce i ciastka całe życie. .. Wiec się nie martw i zacznij dostrzegać plusy ;))) Ty po porodzie będziesz wyglądać jak księżniczka ja jak beczka wiec głową do góry!!!!! ale oczywiście współczuję Ci bardzo ;*

Julka 89 chciałabym aby mnie odrzuciło od słodyczy, niestety ja nie myślę o niczym innym jak slodkie;((

marynka mam pytabie o cc;) byłaś znieczulenia od pasa w dół? bo ja nie wiem która opcje wybrać czy od pasa w dół czy popprstu iść spać ale tak bardzo chciałabym być świadoma ;)

Patuska moja historia dość podobna do Twojej i mi też termin wypada w okolicy naszej rocznicy;)

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka1984 teraz doczytalam dopiero Twoj post z wczoraj... wiesz co zwruszylam się ;) pewnie dlatego ze dzieci/ Macius jest tak niesamowity, tak prawdziwy ze tyle przeszadl a uśmiecha się i jak Was zobaczyl to "am" zawołał :) :) slodko!! Szybkiego powrotu do zdrowia dla Maciusia :*

Witam sie srodowo ;-)
Znow migrena mnie dopadla!!
Wczoraj pozno wrocilam z wizyty u gina, wizyte opisalam w odpowiednim watku... powiem tylko ze teraz schizuje z ta lekko peknieta macica :/ :/

Do góry