reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja dzisiaj zauważyłam, że mam wpisane po wizycie, że łożysko na przedniej scianie i czytałam że przez to mogę czuć ruchy później i słabiej. Wiecie coś na ten temat?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja dzisiaj zauważyłam, że mam wpisane po wizycie, że łożysko na przedniej scianie i czytałam że przez to mogę czuć ruchy później i słabiej. Wiecie coś na ten temat?

Tak, jesli lozysko umiejscowione jest na przedniej scianie, to regula jest, ze ruchy czuje sie nieco pozniej i slabiej, bo lozysko pelni role jakby "tarczy", badz "ochraniacza", miedzy Maluszkiem, a sciana macicy.

Tak, jesli lozysko umiejscowione jest na przedniej scianie, to regula jest, ze ruchy czuje sie nieco pozniej i slabiej, bo lozysko pelni role jakby "tarczy", badz "ochraniacza", miedzy Maluszkiem, a sciana macicy.
Zdziwiłam się, że lekarz nic mi na ten temat nie powiedział

Moze nie uznal tego za nazbyt wazne i zamiast tego skupil sie na konkretach i bardziej istotnych rzeczach ? :) Bo to nie jest specjalnie istotne, nam tylko mimochodem polozna opowiedziala, a i to tylko w prywatnej rozmowie :)

Mówił tylko, że w pierwszej ciąży powinnam poczuć ruchy koło 20 tygodnia, więc póki co się nie martwię i tak :D tylko na początku wystraszylam się, że łożysko na przedniej scianie to to samo co łożysko przodujące

Mówił tylko, że w pierwszej ciąży powinnam poczuć ruchy koło 20 tygodnia, więc póki co się nie martwię i tak :D tylko na początku wystraszylam się, że łożysko na przedniej scianie to to samo co łożysko przodujące

Nie, nie :) Choc ja na poczatku rowniez pomyslalam podobnie.
Lozysko przodujace znajduje sie nieco nizej i zamyka ujscie do szyjki macicy - o tym lekarz by Ci na pewno powiedzial, bo to naprawde istotne. Mysle, ze mozesz byc spokojna :)

Aaa takie będą małe koty a my będziemy się nimi chwalić nawzajem! <33333

Załączniki

• 1454456803032.jpg
    1454456803032.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 84
Papagena wielkie gattulacje zdanego egzaminu!!!:) Czy dobrze kojarze ze robisz doktorat? Na jakiej uczelni? Aaaa i daj mi proszę przepis na Twój deser chętnie zrobię;)

Lila udanego wyjazdu wyyyypoczywaj ;)

Malinka pięknie masz tak dzielnego Bohatera!! !!! Wielkie buziaki od Nas i modlę się cały czas aby szybko do sobie wrócił;) A mały jest Bohaterem bo ma bardzo dzielnych rodziców ;)

Jolcia ja kilka razy jadłam ciasteczka z amarantusa i i smakowały ;) doskonale wiem co to tęsknota za "noralnym" jedzeniem ale pomysł tak: Ty musisz wytrzymać "tyko" 4 miesiące a ja o chlebie, bułce i ciastka całe życie. .. Wiec się nie martw i zacznij dostrzegać plusy ;))) Ty po porodzie będziesz wyglądać jak księżniczka ja jak beczka wiec głową do góry!!!!! ale oczywiście współczuję Ci bardzo ;*

Julka 89 chciałabym aby mnie odrzuciło od słodyczy, niestety ja nie myślę o niczym innym jak slodkie;((

marynka mam pytabie o cc;) byłaś znieczulenia od pasa w dół? bo ja nie wiem która opcje wybrać czy od pasa w dół czy popprstu iść spać ale tak bardzo chciałabym być świadoma ;)

Patuska moja historia dość podobna do Twojej i mi też termin wypada w okolicy naszej rocznicy;)

Ostatnia edycja:
reklama
Malinka1984 teraz doczytalam dopiero Twoj post z wczoraj... wiesz co zwruszylam się ;) pewnie dlatego ze dzieci/ Macius jest tak niesamowity, tak prawdziwy ze tyle przeszadl a uśmiecha się i jak Was zobaczyl to "am" zawołał :) :) slodko!! Szybkiego powrotu do zdrowia dla Maciusia :*

Witam sie srodowo ;-)
Znow migrena mnie dopadla!!
Wczoraj pozno wrocilam z wizyty u gina, wizyte opisalam w odpowiednim watku... powiem tylko ze teraz schizuje z ta lekko peknieta macica :/ :/

Do góry