reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Malinka powiedz szwagierce żeby sobie wymaz z mózgu zrobiła zanim otworzy usta ... Trzymam za Was kciuki,

Hej dziewczyny żeby was nadrobić to wieczór i cały ranek potrzebowałam :D
Wczoraj sie nie odzywałam bo taki okropny ból głowy mnie męczył że nie miałam na nic siły
:( to był drugi raz w ciąży i mam nadzieje, że ostatni - nic mi nie chciało pomóc..

Julka haha moje też chciało od razu jeść o 7.. mój mąż zrobił sobie na śniadanie kaszanke, zapach od razu mnie obudził i musiałam z samego rana pochłonąć ją :D
Gratuluję wyników moczu i powodzenia na egzaminach :)

Madziolinka zdrówka i dbaj o siebie :)

Needi ja chyba nic nie czuje a wg usg to już 17 tydz :(

Sarka współczuję bezsenności, mnie szczesliwie ta dolegliwość nie dotyczy, zasypiam bez problemu nawet budząc się po 4 razy do toalety i jak nie nastawie sobie budzika to moglabym i do 12 spać :p

Malinka trzymam bardzo mocno kciuki za operację, na pewno wszystko bedzie dobrze, bądźcie silni :* A siostrą męża sie nie przejmuj, szkoda zdrowia ;)

Iwona35 mi tez wyłazila opryszczka w kąciku ust, przez dwa dni miałam nieduże dwa bąble, smarowalam spirytusem i któregoś dnia wstałam a tam czysciutko, życzę Tobie tego samego :)

O 11 przyjeżdża moja siostra z Poznania wiec będę miała dzisiaj zajęcie a jutro jedziemy nad morze na kurację jodem :D Milej soboty :*
moje dwa to mi już pól wargi zajęły, nie wiem czy nie pjść do lekarza z tym. Poczytałam o opryszczce w ciąży i mimo,że wtórna nie zagraża ciąży i dzidziusiowi ale podobno trzeba ją leczyć w ciąży

Malinka, kciuki za operację synka. Może to lepiej, że będzie na miejscu, nie musicie biedactwa przewozić.

Sarka, współczuję bezsenności. To jest tragedia. Ja też czasem mam kłopot z zaśnięciem, jak synek się często budzi w nocy. Wstaje się bardziej zmęczonym niż przed snem...

Iwona35, a masz plan rodzić w Łodzi?

Needi, gratuluję ruchów. Sama przyjemność :-D
No nie, w Kaliszu. Tu mam jednak bliżej. Nie wiem jak będzie w tej ciąży ale w poprzednich ja nie czułam skurczy dłuższych niż co 3 minuty. Zaczynało się i trzeba było pędzić. Moje bóle trwały max półtora godziny. Pożniej 15 minut partych i dzieciątka na świecie. Jak to lekarz powiedział wchodząc do mnei na obchód;" A to ta pacjentka co przyszła, urodziła, wstała i poszła ;)"

O matko jakby mój złapał za odkurzacz bez mojej prośby to bym pomyślała,że jest chory ;)
To tak jak z moim ;) Mój to z tego gatunku co powie,że coś mu przeszkadza ale tylko to ominie ;)

reklama
Hej dziewczyny :) a mnie się chce seksiku :) a jestem po amniopunkcji i tak się zastanawiam czy już mogę, punkcję miałam we wtorek. W poniedziałek do kontroli. Malinka również trzymam kciuki za synka twojego. Venicee a ty babo :) się ciesz ciążą a nie myśl co by było gdyby dobrze zrobiłaś i tego się trzymaj.

witam weekendowo
Oj Doris co ja bym momentami bez Ciebie zrobiła....wybijasz mi nerwy młotkiem cały czas....ale jak mówiłam temat wraca do mnie,nic nie poradzę....
Malinka kochana! tulę cię mocno ! Będę myślami i modlitwą przy Was w tych tridnych dniach....macie już termin operacji? Jakie to trudne dla Was musi być.....Synka ucałuj od wszystkich ciotek !
Ja z mężem się pokłociłam....ten facet ostatnio zbyt często mnie rozczarowuje....dziś go nie ma i w sumie i dobrze.....bo nerwa mam konkretnego...
No racja bezsennosć jest okropna....
Bo ostatnio jesteś w ciąży ;)

Zeby bylo wszystko jasne ja kocham to jak mi pomaga moj maz, a bardzo duzo pomaga tylko wlasciwie to we mnie trkwi problem z tymi nierwami zawsze znsjde dziore w calym staram sie zaciskac zeby ale i tak ostatecznie wybucham i mam potem do siebie pretesje , bo do kogoz innego. Dobrze ze zawsze mam przy sobie jeszcze swoja 4-letnia Zuzie, ktora zawze mnie podjesie na duchu wypowiadajac swoim slodziutkim glosikiem "Mamo kocham Cie" ☺.

Malinka1984 jesteś taka dzielna! Jak moja córka rok temu miała wycinane migdały pod narkozą to myślałam że oszaleje z nerwów. A przed Tobą przecież cięższa operacja. Jestem pełna podziwu Twojej siły ducha. Ja to się łatwo załamuje. Zawsze jestem pełna uznania dla takich ludzi jak ty. Trzymamy tu wszystkie za was mocno kciuki. Wiem że będzie dobrze!

hej dziewczyny witam się nocnie. .. Wlaśnie się mecze w najlepsze przebudzilam się 30 min i zasnąć nie mogę. Wczoraj wróciłam późno z pracy bo dobrze po 22 i padlam, przeczytałam ale nie miałam już sił pisać. Kurcze zamiast się wysłać przed praca to mnie bezsenność meczy. Strasznie nie lubię tego nocnego życia;(

Malinka1984 ja bym się jej zapytala który uniwersytet medyczny skończyła skoro taka mądra. Kurcze, nie cierpię ludzi którzy nie mają nic wspólnego z medycyna, na niczym się nie znają a najwięcej mają do powiedzenia bo przeczytali bzdury z internetu!! Skoro nie wiem to milcze moja złota zasada ...
Malinka ja bym była spokojna moim zdaniem podjeliscie rozsądną decyzję, skoro jest wysoka gorączka i wogole.. Nie przesadzajmy w Polsce też są bardzo dobrzy lekarze, którzy wiedzą co robią, oczywiście ogranicza ich NFZ, trochę gorszy sprzęt niż w Niemczech, tańsze zamienniki leków ale nie przesadzajmy.. W medycynie aż tak 100 lat za murzynami nie jesteśmy.
Będę się za Was modlić!
Będzie dobrze bądź spokojna napewno wiedzą co robić i zrobią wszystko jak tylko najlepiej będą umieć.

mamawiki super sukienka ...

dziwnyprzypadek koedy brałas ślub?

juz więcej nie pamiętam co miałam napisać ale pamiętam ze Papagena ale dalas czadu z tym wapniem w serniku i kolagenem w zelkach!!!:D

Ślub brałam we wrzesniu 2014 :)

Malinka to nie jest tak ze on nie wiem, on podejrzewa, on przypuszcza ma doświadczenie ale boi się mówić. Napewno ma nadzieję że będzie dobrze, że mały szybko wróci do siebie. Ale czasami naprawdę nie wiadomo co może przy okazji wyskoczyć ( nie daj Bó!), każdy organizm jest inny, każdy inaczej reaguje na dany lek itd.... obecnie jest bardzo duża nagonka na służbę zdrowia, i każdy się boi za dużo mówić i to z tego wynika.. A z drugiej strony wiem z doświadczenia ze im mniej się powiem tym mniej komplikacji potem....
Jestem całym sercem z Wami.. Jesteście pod jakąś fundacja

Sarka2016 ja tez ostatnimi czasy strasznie źle spałam, budziłam się po kilka razy w nocy i nie mogłam zasnąć po kilka godzin, dopiero nad ranem zasypiałam, a teraz od kilku dni spię "jak dziecko" (głupie to porównanie :laugh2: ) myślę, że przyczyniło się do tego to że zaczęłam łykać po 2 tabetki magnezu przed spaniem i piję melisę. Spróbuj może pomoże, bo wiem jak to ciężko gdy nie można spać.
Malinka1984 zaciskam mocno kciuki
Klaudys co do pieczywa to mój B. wstał rano i zrobił pyszne bułeczki, ale nie denerwuj się tak na męża, przynajmniej poodkurzał.
Lila miałam podobnie po ostatniej wizycie, też wróciłam rozczarowana bo USG trwało krótką chwilkę :hmm: Kiedy jedziesz do Zakopanego? Ja też się wybieram 07.02 :happy:
Dornia a kiedy miałaś amnio ja miałam 20.01 i jeszcze na głodzie, podobno 10 dni nie można, więc nasz "post" dziś się konczy.
A u mnie wysypka nabrała na mocy, nie wiem przez co, może to jakieś uczulenie :oo2: a jak swędzi...
Kurcze u mnie dziś tak wiosennie, słoneczko świeci, wczoraj tak samo, jak wyszłam na chwilkę i zobaczyłam pełno spacerujących wózeczków to aż pozazdrościłam- ja chce już lipiec :blink:

reklama
Lila mi też nie robią usg, ostatnie miałam to prenatalne a teraz tak jak Ty 29.02 połówkowe. Taka niepewność mnie dobija bo ruchów jeszcze nie czuję. .. chyba się skuszę na prywatne za tydzień.

Do góry