reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Malinka współczuję i 3mam kciuki za Maciusia. A siostra się nie przejmuj.
Needi ładnie już kopniak? Ja tez jestem w 15 tyg i jeszcze nie czuje, ale łożysko mam na przedniej ścianie to mogę później chyba czuć.
Ja dziewczyny znowu chora jej... Już 3 raz w tej ciazy

Needi-zazdroszczę! Ja chyba czasem delikatnie czuję jak położę rękę, albo sobie wmawiam, ale jest pięknie :pMy dziś ruszamy na dzieciowe sklepy, żeby się rozejrzeć w tym co jest i ile kosztuje, bo zupełnie zieloni jesteśmy...

witajcie dziewczyny. melduje się ze przeżyłam wczorajszy egzamin i jestwm do przodu, dziś będę od 11 do 20 na uczelni. mój właśnie kombinuje co by mi tu dać do jedzenia na cały dzień a ja leżakuje. myślałam że pospie dłużej ale moje dziecko chciało juz przed 7 jeść i na nic się zdały próby zasypiania także musiałam wstać i nakarmić maleństwo :D gratuluję ruchów bo to coś cudownego. ja czuję je już dokładniej i nie tylko jak leze, czasem jak siedzę w pracy, cudowne uczucie. dziewczyny dużo zdrowia, jak chorowałam to lekarz mi kazał zażywać apap, rutinoscorbin, dużo witaminy Ca na kaszel stodal, męczyło mnie ponad 2tygodnie ale w końcu przeszło. wczoraj odebrałam wyniki moczu, tak dobrych jeszcze nie miałam. i bądź tu mądry człowieku, poczekam na wymaz. dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki dziś żebym pozdawała i przeżyła nq tej uczelni. miłego dnia życzę :)

Dziewczyny, jesteśmy po rozmowie z lekarzami, nawet z samym szefem kliniki. Naczyniak zajmuje 3/4 klatki piersiowej, uciska płuco, stąd Maciek ciągle goraczkuje. W chwili obecnej bierze już najsilniejsze jak się da antybiotyki. Na pewno nas w tym stanie nie wypuszcza. Zdecydowaliśmy się na tą operację w CZD bo nie można już dłużej czekać. Najwyżej kolejne etapy zrobimy w Niemczech. Boimy się jak cholera ale jakoś trzeba mu pomóc...

Malinka myślę,że podjeliście najlepszą możliwą decyzję...trzeba to płuco odciążyć. Kiedy termin w CZD? Myślę,że mamy świetnych specjalistów, szanowanych na świecie i nie masz co sobie wyrzucać, że robisz źle. Teraz musisz być dzielna i się trzymać.

Sukienki nie kupiłam bo rozmiaru nie było :( Musze poszukać w innych sklepach.
Julka w pierwszej ciąży też studiowałam tylko ciąża była młodsza więc spokojnie sesje zdałam a później rok urlopu dziekańskiego wzięłam ze względu na to wcześniactwo małej.

Hej dziewczyny żeby was nadrobić to wieczór i cały ranek potrzebowałam :D
Wczoraj sie nie odzywałam bo taki okropny ból głowy mnie męczył że nie miałam na nic siły
:( to był drugi raz w ciąży i mam nadzieje, że ostatni - nic mi nie chciało pomóc..

Julka haha moje też chciało od razu jeść o 7.. mój mąż zrobił sobie na śniadanie kaszanke, zapach od razu mnie obudził i musiałam z samego rana pochłonąć ją :D
Gratuluję wyników moczu i powodzenia na egzaminach :)

Madziolinka zdrówka i dbaj o siebie :)

Needi ja chyba nic nie czuje a wg usg to już 17 tydz :(

Sarka współczuję bezsenności, mnie szczesliwie ta dolegliwość nie dotyczy, zasypiam bez problemu nawet budząc się po 4 razy do toalety i jak nie nastawie sobie budzika to moglabym i do 12 spać :p

Malinka trzymam bardzo mocno kciuki za operację, na pewno wszystko bedzie dobrze, bądźcie silni :* A siostrą męża sie nie przejmuj, szkoda zdrowia ;)

Iwona35 mi tez wyłazila opryszczka w kąciku ust, przez dwa dni miałam nieduże dwa bąble, smarowalam spirytusem i któregoś dnia wstałam a tam czysciutko, życzę Tobie tego samego :)

O 11 przyjeżdża moja siostra z Poznania wiec będę miała dzisiaj zajęcie a jutro jedziemy nad morze na kurację jodem :D Milej soboty :*

I znowu nie mam jak na wszystko odpisać bo mi laptop szwankuje a na tel tak długiej odp nie dodaje...
Ale w skrócie...
Malinka trzymam kciuki....będzie dobrze.

Niewyspanym współczuję bo sama co druga nic cierpię na bezsenność.

Co do ruchów ja jeszcze nie czuję. Ale nic a nic :( a to moja 2 ciaza i idzie już 17 tydz.
No i się martwię...

Wczoraj poklocilismy się z mężem ja sobie poplakala a dziś wstałam z bólem głowy.:(

reklama
Część dziewczynki . Współczuję kiepskich nocy u mnie w tym temacie dziś tez nienalepiej - bo mały cała noc spal z nami, a on mega kopie więc śpie na czuja żeby nie oberwac, poza tym od 3 do 4 nie spał spał ogole :(
Dziś miałam zaproszenie od uczniów na studniówkę, niestety nie skorzystalam. Teraz trochę żałuję ale to daleko w nic bym się wymeczyla a jutro umierala i zalowala ze pojechałam. Znam siebie :) w ubiegłym roku pojechałam, Daniel miał pół roku więc też na stresie bo pierwsze wyjście bez niego. Miałam mega zastoje w piersiach co chwile od polnocy musialam chodzic odciagac gdzies ukradkiem. Odchorowalam chyba z 3 dni mega gorączką - cycki mi pulsowaly i nie moglam z nimi dojść do ładu.

Do góry