reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
jadę dziś o 16 do lekarza bo ten ból brzucha to już raczej przez ostre zapalenie pęcherza. jestwm wściekła bo poraz 2gi mój lekarz prowadzący mnie olal. zatrudnił sobie jakąś babę do odbierania telefonów ktora decyduje czy mi go dać czy nie.. a mnie kuje cały dół brzucha i zurawina nie pomaga

Tylko ten mój lekarz niby prowadzący pracuje w lepszym szpitalu, ale i tak napewno przy porodzie by nie był..trudny wybór man i jest mi cholernie przykro :(

nie widac, dlatego, ze ty masz swoje ciasteczka na kompie i u nas bedzie wyswietac sie tylko strona glowna. Może zrób print screen.

@malinka1984,omg! biedulka i co teraz. masz jechac do innego szpitala i co oni z ta reka beda ci robic?

@Aga30+, spytaj sie jaki ty i maz mialas rozmiar, jaki macie wzrost ty i tatus dziecka. ja bym inwestowala w kilka 56 a raczej 62, mozna kupic takie spodenki lub cisuzki ktore spokojnie mozna podwinac, lub widac, ze sa male. rozmiar z jednego sklepu rozmiarowi nie rowny. czasem 62 bedzie wieksze niz 74 z innego.
grunt to kupic cos co latwo bedzie zakladac, ja bede inwestowac w rampersy rozpinane, bo letnich ciuszkow w takim rozmiarze nie mam nic, za to zimowych pelny worek.
a jeszcze bedziesz miala +- wage dziecka przed porodem. jak bedzie male dziecko <3kg to wtedy dokupisz cos z 50 i 56
@sarka2016, juz od sierpnia chcesz wrocic? ja bym sie bala, ze jakies zarazki moge przyniesc do domu? a co z karmieniem? bedziesz sciagac, czy planuejsz butle.
@madziolina_p, a ty bylas na tym zwolenieniu po poronieniu? ja narazie planow tez nie robie. boja sie.

@olciakk, idelana planistka! powiedz jeszcze, ze matematki uczysz?

@Needi, brzuch twardnieje od tak. to nie witaminy czy woda.

@Dornia, odpoczywaj po. a ty mialas amnio ze wzgledu na wiek, czy wyniki?

@Gwiazda_237, dobrze, ze sie odezwalas i ze jest ok odpoczywaj!

@Kkasiulka, i super! a ta ksie stresowalas! w sumie nie wazne jak, wazne by szczesliwie

@Julka89. robilas posiew? na wyniki sie czeka 3 dni robocze, wiec i tak nic ci nie przepisze z gory.

dziewczyny co do twardniecie brzucha, to @vanicee juz pisala, glaskanie, smeranei sie po brzuchu to jeszcze zwieksza napiecie i jego stawianie sie, wysilek fizyczny, sex, nwery
Mi tez sie spinal prawei cala ciaze z Patrykiem, dostalam magnez i no-spe. i zazwyczaj to sie dostaje, relax i leki pomaga, ale twardnienie brzucha jednak trzeba zgosic lekarzowi. zwlaszcza gdy nei przechodzi po odpoczynku. zanim wezmiecie leki sporbujcie polezec z nogami wyzej przez 20-30 minut, tak mi tez kazali jak lezalam na patologii ciazy. chyba, ze bardzo sie spinal, wtedy zastrzyk w pupe.
lekarz podczas badania usg moze powiedziec czy macie tendecje do twardniecie brzucha, bo wiadac miesnie i ich prace.

nie widac, dlatego, ze ty masz swoje ciasteczka na kompie i u nas bedzie wyswietac sie tylko strona glowna. Może zrób print screen.

@malinka1984,omg! biedulka i co teraz. masz jechac do innego szpitala i co oni z ta reka beda ci robic?

@Aga30+, spytaj sie jaki ty i maz mialas rozmiar, jaki macie wzrost ty i tatus dziecka. ja bym inwestowala w kilka 56 a raczej 62, mozna kupic takie spodenki lub cisuzki ktore spokojnie mozna podwinac, lub widac, ze sa male. rozmiar z jednego sklepu rozmiarowi nie rowny. czasem 62 bedzie wieksze niz 74 z innego.
grunt to kupic cos co latwo bedzie zakladac, ja bede inwestowac w rampersy rozpinane, bo letnich ciuszkow w takim rozmiarze nie mam nic, za to zimowych pelny worek.
a jeszcze bedziesz miala +- wage dziecka przed porodem. jak bedzie male dziecko <3kg to wtedy dokupisz cos z 50 i 56
@sarka2016, juz od sierpnia chcesz wrocic? ja bym sie bala, ze jakies zarazki moge przyniesc do domu? a co z karmieniem? bedziesz sciagac, czy planuejsz butle.
@madziolina_p, a ty bylas na tym zwolenieniu po poronieniu? ja narazie planow tez nie robie. boja sie.

@olciakk, idelana planistka! powiedz jeszcze, ze matematki uczysz?

@Needi, brzuch twardnieje od tak. to nie witaminy czy woda.

@Dornia, odpoczywaj po. a ty mialas amnio ze wzgledu na wiek, czy wyniki?

@Gwiazda_237, dobrze, ze sie odezwalas i ze jest ok odpoczywaj!

@Kkasiulka, i super! a ta ksie stresowalas! w sumie nie wazne jak, wazne by szczesliwie

@Julka89. robilas posiew? na wyniki sie czeka 3 dni robocze, wiec i tak nic ci nie przepisze z gory.

dziewczyny co do twardniecie brzucha, to @vanicee juz pisala, glaskanie, smeranei sie po brzuchu to jeszcze zwieksza napiecie i jego stawianie sie, wysilek fizyczny, sex, nwery
Mi tez sie spinal prawei cala ciaze z Patrykiem, dostalam magnez i no-spe. i zazwyczaj to sie dostaje, relax i leki pomaga, ale twardnienie brzucha jednak trzeba zgosic lekarzowi. zwlaszcza gdy nei przechodzi po odpoczynku. zanim wezmiecie leki sporbujcie polezec z nogami wyzej przez 20-30 minut, tak mi tez kazali jak lezalam na patologii ciazy. chyba, ze bardzo sie spinal, wtedy zastrzyk w pupe.
lekarz podczas badania usg moze powiedziec czy macie tendecje do twardniecie brzucha, bo wiadac miesnie i ich prace.

Po mojej bezsenności w koncu usnęłam i obudziłam sie o 12 szok! ale i tak nie mam nic dzis w planach, posiedzę jeszcze w domu zeby do końca wyleczyć to przeziębienie... A Fazerka ciagle milczy mam nadzieje, ze wszystko ok!

Margerrita ja miałam amnio bo wyniki takie sobie tzn z USG wyszło 1;124 ZD, a po wynikach pappa 1;422 ZD czyli średnio ale zrobiłam i nie żałuję ale nie życzę nikomu tego bólu.

MamaWiki - ja wiem, że ja maruda jestem w tych sprawach :/ Co mi się wydaje, że jak już poczuje, a czaami będzie mało to dalej będę się denerwować, no tak mam z tymi ruchami :/ Jejku, miesiąc czekania. No, ale w sumie tak wizyty na tym etapie wyglądają
Gwiazda, no to za chwilę 17 tydzień :)
Papagena, ale codziennie coś czujesz? Czy bywają dni, że nie? Ty masz bliźniaki więc może to i to :)
Kkasiulka, o dzięki Ci za te słowa. Nie wiem czy u mnie tak samo, ale cieszę się, że mogę podczepić się jakiejś opcji :) Cieszę się razem z Tobą z takiej możliwości rodzenia!!!! :)
Jolciu, wyniki już pewnie są, tylko ja chyba boję się odebrać, ostatnio też odebrałam szybciej i się denerwowałam wynikiem toxoplazmozy, a był dobry. I teraz nie chcę tego przechodzić znowu z czym innym :baffled:

reklama
Madziolina, a Ciebie nadal bolą piersi??

Dziewczyny, a Was? To przejdzie potem czy już tak zostanie? Bo w chwili obecnej, przy takim bólu, nie wyobrażam sobie karmienia piersią :/

Przy tamtych ciążach tak mnie nie bolały. Nie pamiętam.

Do góry