reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Venice głowa do gory! Dziewczyny juz Ci napisały swietne posty wiec nie bede sie powtarzała ale mysle podobnie. Poczekaj do wizyty i odpręż sie bo moze naprawde to jakas pierdoła. Mocno trzymam kciuki!

reklama
Sprawdzilam. Wiek matki 35-39 lat - ryzyko podstawowe jak 1:270, co w jezyku lekarskim jest "wysokim" ryzykiem ( hehe, komentarz zostawie dla siebie ).
W tej sytuacji lekarz zaproponuje Ci amniopunkcje badz test Nifty ( bo musi poinformiwac Cie o zwiekszonym ryzyku ). Tyle.

A TERAZ przestan panikowac i daj troche spokoju temu biednemu malenstwu!
Wiesz, co ono przezywa, jak Ty chodzisz i ryczysz bez powodu ?!?? :frown:

Witajcie
Ja dziś cały dzien chodzę śpiąca, poczytałam co u Was (mega produkcja postów jak zwykle) i leże bezczynnie przed tv. :-)

dziewczyny ja mam problem ze szczotkowanie zębów po dłuższym szczotkowanie strasznie mi niedobrze. .. zdarzają się wymioty... o nitce nie ma mowy ... robie przerwy w trakcie szczotkowania i zastanawiam się czy nie kupić sobie szczoteczki manualnej bo mam elektryczna .... tez tak macie?
Ja mam ten problem codziennie od poczatku ciąży, już zdążyłam się przyzwyczaić do tulenia kibleka podczas mycia zębów :-)
Mi mój też sporadycznie kupuje ;) zamówiłam dziś monitor tętna płodu :) nawet po fajnej cenie udało się kupić. Będę spokojniejsza.
jaki kupiłaś?

dziewczyny a jak u Was z farbowaniem włosów? Ja sie wlasnie zastanawiam- czy isc do fryzjera i zafarbowac wlosy farba bez amoniaku czy zrobic to samo farba kupujac w rossmanie:) roznica w cenie ale czy w jakosci farby...nie wiem szczerze mowiac?
można robić pasemka, baleyage bez problemu, bo farba dotyka włosów a nie skóry głowy)

:sad::sad::sad::sad: Załamka...chodze i wyję po domu. Dzwonili że jutro mam odebrać wyniki genetycznego i mam konsultację z lekarzem. Czyli jest źle :( testy z krwi wyszły pewno nie tak jak powinny ...bo na usg przecież dobrze było......Nie umiem dziś normalnie funkcjonować.....
Pamiętaj, że pappa to tylko statystyka, najważniejsze jest usg

Venice co sie stało?

Aaaa... dziś 13 :) 22 miesiące temu zostałam Mamą mojej kochanej Amelki :) <3

Super fotki, robisz co miesiąc, tak?
Gratuluję Córci, czyli Mamy kolejną małą Kobietkę na forum :-)

Kochane ja powiedziałam dzisiaj w pracy, choć nie było łatwo bo kilka dni się do tego zbierałam i wykrztusić to z siebie <dodam, że robiłam to już trzeci raz w przeciągu 5 lat :zawstydzona/y:>. Ale mam to za sobą, reakcja nie była taka straszna jak się spodziewałam. Ale mam to już sobą i to najważniejsze. Pytali tylko czy chociaż nie ucieknę zaraz, powiedziałam, że jeżeli będzie ok to na razie nie mam zamiaru. Ale to nie ode mnie zależy.

ja powiedziałam przed świętami i od razu powiedziałam, że już nie wrócę do pracy. Jakoś poszło gładko. Teraz siedzę w domku na L4. A Ty do kiedy będziesz pracować?

Lekarz do mojego wyniku dopisał konsultację jutro...dzwoniłam czy dałoby się dziś...ale nie ....chodze po ścianach normalnie. Uwierzcie mi każda z Was miałaby spore nerwy....Jak każda chce mieć zdrowe dziecko -to jest najważniejsze.

Lekarz do mojego wyniku dopisał konsultację jutro...dzwoniłam czy dałoby się dziś...ale nie ....chodze po ścianach normalnie. Uwierzcie mi każda z Was miałaby spore nerwy....Jak każda chce mieć zdrowe dziecko -to jest najważniejsze.

No wlasnie nie. Mnie wyliczono meeeega ryzyko i w ogole jestem przekonana, ze twoje jest znacznie mniejsze. Wyliczone z racji wieku. Myslisz, ze mnie to ruszylo ? Nie. Wcale a wcale.

Ale dla nas najwazniejsze jest, zeby MIEC w ogole dziecko, a zdrowie to juz sprawa drugorzedna i ma niewielkie znaczenie w naszym przypadku. I nie - wcale NIE TO musi byc najwazniejsze, wiec nie pisz, ze dla wszystkich jest.

To twoja pierwsza ciaza ? No bo jesli tak, to dlatego tak panikujesz ;)

I daj juz spokoj swojemu swojemu malenstwu! Po co je tak stresujesz ?!

reklama
Madziolina ee powiedzą ....jutro konsultacja i koniec. Zielona wiesz....łatwo się mówi ,gorzej zrobić....
Dziś na 18 enokrynolog.Ciekawe co z moim guzkiem na tarczycy zdecyduje...

Do góry