reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
A można jeść mozzarellę??

Lila pytalam wlasnie o mozarelle-jak najbardziej mozna jesc z pomidorkiem i oliwa z oliwek-bardzo dobra jest dla nas mozarella tylko polecam tu w Polsce jesc GALBANI- chyba ze macie dostep do prawdziwej wloskiej bo Galbanii jest wilgotna miekka,pozostale sa twarde suche-wogole nie przypominajace mozarelle:)

dzien dobryyyy:) jak WAM minal weekend? Jejku czytalam wszystko i nie wiem czy jestem w stanie na wszytsko odpowiedziec;) postarammm sieeeee;)

SŁODYCZE: ja słodycze mogę jeść nie dorzuca mnie ani od PĄCZKÓW ani od czekolady..ale wiaodmo nie jem tego za czesto bo nie dobrze sie napychać słodyczami, wole zjeść kromkę z serem białym i dżemem:)

SPANIE: zazwyczaj spie na którymś boku ale pod brzuszek mimo ze nie jest duży kładę sobie zwykłą poduszkę (jaska) która mnie hamuje żebym sie nie przewróciła na brzuch w czasie snu..i pomaga

PRZEZIĘBIENIA: rozmawialam o tym z lekarzem niestety tak maja kobiety w ciazy sa bardziej podatne na infekcje ale aby sie wzmocnic trzeba brac folik,witamine d3, pic samemu zrobione soki z marchwi jablka, jesc pomarancze , warzyw duzooooooo co dziennie jem salate-oczywiscie plukam ja w sodzie(1 mala lyzka sody)moczy sie 2 min i dodatkowo plucze ja jeszcze raz w samej wodzie. Do tego nie ukrywam jem w tygodniu cebule z twarozkiem, jem duzo zup i poki co mam sie dobrze. Czasem mam oslabienie ale to po prostu klade sie i odpoczywam. Jak mialam bol gardla silnyyyyyy bardzo to maz mi zrobil natki napar z goraca woda w garnku wiadomo i sola morska-nakryl mi glowe recznikiem i mialam to wdychac-POMOGLOOOOO nie dosc ze katar sie zmniejszył to i gardlo nie bolało i -plukalam dodatkowo szalwia.

WEEKEND: ja na weekend miałam sprzątanie w domu bo mamy kociaka oczywiście sterylizowanego nie wychodzącego kompletnie z domu ale wiadomo musze uważać,no wiec bylo wiekie sprzątanie,zamykanie kuchni żeby tam nie wchodził bo nie znoszę jak chodzi kot w kuchni po blatach tam gdzie sie je. Niedziela za to była odpoczynkiem,spacerek byl...i leniuchowanie:)

to piszcie piszcie..ja mam luzy w pracy wic mam nadzieje ze nadrobię tu tematy;)

@Iwona35, ja również mam kiszoną, jak ci po drodze do Gdańska, to przybierzaj :D
@jolcia a ty masz cukrzyce ciążową, tak szybko miałaś badania?

@dariazgr, rogal tak tak tak, najpierw idealny do spania a potem karmienia. ja sobie nie wyobrazam ciązy bez niego. choc jeszcze nie spie z rogalem, to niedlugo go przywioze od tesciow

@GWIAZDA &&& aby szpital nie byl konieczny
@agnesdem, ale tylko z mleka pasterzyowanego. np. parmezan jest z mleka niepasteryzowanego. powinnysmy czytac etykiety
dodzwonilam sie do instytutu hematologii i musze miec skierowanie w reku by mnie wpisali na termin. jutro mam lekarza na NFZ, wiec znow godzine na telefonie spedze.

Margerrita witaj :)
Przykro mi ze stracilas dziecko i zarazem bardzo Cie podziwiam!
Wyszly Ci przeciwciala w krwi ze lekarze zdecydowali iz ciaza będzie trwala do max 36tyg? Ja z mezem mam konflikt serologiczny (to druga ciaza) i dlatego pytam, bo mi lekarz nic jie wspominal ze ciaza będzie musiala byc wywolywana wcześniej....
Edit: doczytalam w późniejszych wpisach :)
A co do grypy zamknietej to mamy takowa stworzona tutaj na bb, jezeli masz ochote dolaczyc to link znajdziesz w watku lipcowe mamy :)

Jolcia kiwi tez z tego co kojarze do bolu mozesz jesc ;)

Doris ja +1kg, w poprzedniej ciazy na tyn etapie mialam +4 ale tez startowalam z nizsza waga wiec wychodzi to samo ;)
Co do spania to ja automatycznie spie na bokach jak jestem w ciazy co jest meczace bo ogolnie spie na brzuchu tak jak Ty, mam poduche w ksztalcie litery C i jak narazie ona ratuje mi zycie choc biodra juz mnie czasami bola :/
Podobno tez na lewym boku zalecaja spac bo wtedy jest lepszy przelyw krwi u fasolinki.

Ostatnia edycja:
Witam :)
Jak leci od rana w pracy zasuwam jak przyszliśmy to w biurze jedyne 18 stopni. Dobrze że koleżanka przyniosła grzejniczek i mamy już 23 i teraz można pracować.
U mnie na razie 0,5 na plus ale coś czuje, że teraz poszło troszkę do góry hehe. Waga mi w domu nawala i pokazuje jak się jej podoba raz niżej raz wyżej. Zobaczymy u lekarza.

biapl tez śpię na brzuchu ale teraz jak się położę to zaraz mi jakoś nie wygodnie i nawet przez sen się obracam na bok. U mnie sprawdziły się poduszki z tyłu i z przodu ale słyszałam wiele dobrego i sporo mam je zachwala nie tylko do spania ale i do karmienia.

Sarka czasem trzeba zaspać :) do kiedy masz zamiar pracować??

Gwiazda bądź dobrej myśli. Daj znać jak po wizycie :)

Dotarłam, przeczytałam, nadrobiłam :)

Dziś zaprowadziłam Nikośka do przedszkola, bo 3 tygodnie w domu siedział przez święta itp, ale mi się nie chciało, ale za to jak teraz fajnie, cisza, spokój, zaraz Mikołaj do szkoły i luzzz :)

Malinka, Ruda, Doris, Agnesdem - dziękuję kochane za odpowiedź!
Klarolina - jeszcze tylko dwa cykle! Przytulam i zaciskam kciuki!
Angelika - dzięki za odpowiedź. Popróbuję. Paint chyba już nie mam, chociaż zawsze był :/
MamaWiki - ile Wy w tym Zakopanem? Jaka pogoda? Śnieg jest?
Malinowa - dzięki za polecenie. Mniam! Ja jadę na ferię. Co jeszcze polecasz w Zakopanem? Za słodkim nie jakoś bardzo, ale ciasta np. jem. Z chłopcami codziennie musiałam zjeść coś słodkiego.
Julka, jak gardło? Mi wciąż zimno!
Mendoza, super, że u Dzidzi wsio ok!!!! :)
Witaj Daria :) Mogę tak pisać? Ja mam taką poduchę po chłopcach, ale jeszcze nie używam. Dobra rzecz!
Jolcia, nie zauważyłam z rękami. Ale cudeńko ta bransoletka i kolczyki. To Ty takie robisz? Sprzedajesz?
Doris, też zdarza mi się spać na brzuchu, choć chyba się boję właśnie, nie wiem czemu. Przytyłam 3 kg, ale z tydzień się już nie ważyłam :/
Iwona, u mnie też sporo upławów, ale raczej nie wodnistych.
Iwonaimaja - tulę! Z chłopami tak jest po alkoholu :/ Dałaś radę ze święceniem świec i księdzem? U nas w niedzielę nie chodzi. Dużo tego przed komunią, nie?
Gwiazda - napisz, co Ci lekarz powie.
Dornia - pisz częściej!
Margerrita - witaj :) Mam nadzieję, że teraz wszystko skończy się dobrze! Musi! A dlaczego Wasz Aniołek odszedł? Za szybko się urodził? A na co miał operację w Twoim brzuszku? Przepraszam, bo Cię nie znam i może nie chcesz tak od razu pisać, jeśli tak to zrozumiem, ale jeśli możesz to napisz coś więcej. Przytulam!!

Ja jutro prenatalne... O ile Maleństwo na tyle urosło...

Buziaczki!

reklama
Witajcie poniedziałkowo :) u mnie znów nudności, ale delikatne.... i okropnie zmęczona jestem.... gdzie jest moja energia? a Ami śpiewa właśnie "mam moć, mam moć " ;)
Jutro genetyczne usg, z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej mam obawy...

Co do spania na brzuchu to ja uwielbiam tak spać, ale w ciąży nie potrafię nie wiem czemu... po prostu nie zasnę na brzuchu w ogóle mi tak nie wygodnie... najlepiej mi się śpi teraz na plecach z nogami zgiętymi w kolanach (przecież tak się nie da spać!) ;)

Dziewczynki jeszcze mam jedno pytanie czy macie może niepokój nóg? ja mam choć nie będąc w ciąży też mam, ale wtedy leki pomagają a teraz ich nie boirę... czasem mnie to wybudza zaraz po zaśnięciu po nocnym jedzeniu i nie daje spać :( można coś na to brać?

hej dziewczynki dużo piszecie ;) czytam was ale nie nadarzam odpisywać ;) u mnie wczoraj tragedia cały dzień przespany ale to wiem ze od tego cukru ;( dziś idę prywatnie do mojego gin i zobaczyny co powie ; ( aż się boje bo ostanio cukier w surowicy miałam ok a w krzywej dużo za niski a teraz już w surowicy niski wiec tylko się modlę żeby nie szpital ;(
Gwiazda- a co z Twoimi cukrami? masz niedocukrzenie ?

Margaritta- tak mam cukrzycę ciążową :( badania miałam tak szybko ponieważ w pierwszej ciąży również ją miałam tyle, że dopiero od 26-27 tc, a teraz już od 10 tc :( lekko nie jest ale jakoś daję radę... to na razie początki więc cukier jeszcze w miarę do okiełznania, gorzej będzie między 26-30 tc... no i obawiam sie insuliny :( bo w ciązy z Ami niestety bez niej się nie obyło, na dzień dzisiejszy sama dieta wystarcza.

Fazerkman- kiwi mogę dokładnie 90 g, to wychodzi jedna cała i kawałek czyli bez szału. owoce maja fruktozę i niestety też podnoszą poziom cukru, banana w ogóle nie mogę po maleńkim kawałku miałam bardzo wysoki poziom cukru :(

Lila- tak robię takie bransoletki :) i sprzedaję :) też jutro mam prenatalne :) o któej godzinie masz? ja dopiero o 18...

agnesdem- u mnie kasza gryczana z grillowana piersią z kurczaka i surówka z kapustą kiszoną, no i jeszcze zupa jarzynowa.

Miłego dnia dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
Do góry