reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja też jem stalle kiszoną, a od wczoraj objadam się salatką owocową (jabłko, pomarańcza, kiwi) z wciśnietym sokiem z połówki cytryny. Jak mój syn spróbował, to przez 15 minut skrzywiony siedział, a mi smakuje jak nigdy taka kwaśna sałatka.
Ja w każdej ciąży przybierałam sporo na wadze ale widzę, ze w tej mnie niż w porzedniej donoszonej na tym samym etapie co mnie niezmiernie cieszy.
Jolcia, strasznie Ci współczuje, nie dość że tak Cię bardzo męczyły te wymioty (mnie też męczyły straszne mdłości ale krócej) i do tego tak cukrzyca.

Dziewczyny, czy wy śpicie na brzuchu? Bo ja w każdej ciąży mam ten sam problem. ja całe życie śpię na brzuchu a teraz to się już boję, jak zasypiam to kładę się w takiej pół pozycji na brzuchu i na boku a w nocy i tak się budzę w pozycji na brzuchu. Mam rogala z poprzedniej ciąży i od wczoraj śpię z nim pomiędzy kolanami. Może nie będę się tak z nim na ten brzuch przekręcać.

Doris mialam o to samo pytac. Zawsze śpię na brzuchu a odkad jestem w ciazy staram sie tego unikać bo nie wiem czy powinnam. Niestety przez to sie nie wysypiam za bardzo bo budZe sie w nocy w momencie przekręcania na brzuch ( jakis instynkt mi sie włącza chyba Haha ).

Na rogale patrzylam w internecie ale nie wiem czy to juz czas na niego cZy powinnam poczekać az bede miała wiekszy brzuszek? Korzystacie lub korzystalyscie z nich? To moja pierwsza ciąża i nie bardzo sie orientuje a nie chce na marne wydawać pieniążków.

Rogal jest bardzo przydatny, szczególnie jak już brzuszek widać a u mnie już taki may nie jest więc go wyciągnęłam i jest dobrze. Ja nie budzę się jak przekręcam się na brzuch. Pewnie tak będzie w późniejszych tygodniach.

Witam
u mnie już prawie 5kg na plusie więc zapowiada się powtórka z pierwszej ciąży chyba że coś przystopuje ta waga
dzisiaj mam lekarza mam nadzieję że wszystko dobrze będzie

mnie wczoraj strasznie złapało w dole kręgosłupa nie mogłam się ruszać mam nadzieję że to tak jednorazowo

A ja śpię na brzuchu, to moja 4 ciąża wszystkie zakończone szczęśliwie dzieci zdrowe, zawsze spałam na brzuchu nigdy nic się nie stało, no oczywiście w 8 czy w 9 miesiącu ciężko by było spać chyba nogi w górze by były :) ale do puki się da to czemu nie.

hej dziewczynki dużo piszecie ;) czytam was ale nie nadarzam odpisywać ;) u mnie wczoraj tragedia cały dzień przespany ale to wiem ze od tego cukru ;( dziś idę prywatnie do mojego gin i zobaczyny co powie ; ( aż się boje bo ostanio cukier w surowicy miałam ok a w krzywej dużo za niski a teraz już w surowicy niski wiec tylko się modlę żeby nie szpital ;(

hej ;) a u mnie mglisty poniedziałek zaczął się zaspaniem do pracy;) powinniśmy z mezem dzisiaj być na 9 ale wstawiamy o 8.15;) trudno przynajmniej się wyspalismy! pracującym przyszłym lipcowka miłego dnia w pracy a wypoczywającym na L4 spokojnego leniwego dnia!!!

reklama
Do góry