reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Weszłam sobie na forum gdzie styczniówki już sobie piszą: dobra dziewczyny jadę rodzić!!
JUż nie mogę się doczekać kiedy my tak będziemy pisały i wyliczały ile nas jeszcze nierozpakowanych;)

jolcia aha to wszystko zmienia a nie ma czegoś takie jak słodycze bez cukru albo dla cukrzykow? Albo może coś sama zrób?;) ja jak przeszłam na bezgluten to marzyłam o ciasta tortach wiec wiem co czujesz. ....

jolcia aha to wszystko zmienia a nie ma czegoś takie jak słodycze bez cukru albo dla cukrzykow? Albo może coś sama zrób?;) ja jak przeszłam na bezgluten to marzyłam o ciasta tortach wiec wiem co czujesz. ....

Te słodycze dla diabetyków są słodzone innymi zastepczymi slodzikami które mimo wszystko podnoszą cukier :(
Mogę sernika kawałek, ale tylko ja go lubię u mnie w domku więc tylko jak do rodziców jadę to Mamcia piecze :)
Będę jeszcze próbować piec babeczki z amarantusa... bo podobno cukier po nich jest w normie :)

Generalnie tu nie chodzi tylko o słodycze... makarony, ryz, owoce, drobne kasze etc... tego nie mogę jeść... tz. Mogłabym Ale w takich ilościach ze sobie tym bym nie pojadla... 8 sztuk pene trochę mało ;)

A z daktyle, banany i migdaly podnosza cukier? bo ja z nich czesto robie ciasta desery ale ja cukier moge tylko gluten musialam wyeliminować...mam super przepis na ciasto z buraków smakuje jak czekoladowe a z buraków i trochę kakao bezglutenowe ale nie wiem czy możesz?
ogólnie spróbuj upiec coś na bazie bananów z mąka ryżowa lub kukurydziana dla mnie cuda ;)

no wlasnie Jolcia bo zapomnialam a wspominalas o mezu, a moze maszyna do chleba by Twoj problem rozwiazala, ja mam i sobie chwale :tak:

krolestwo za kalarepe, uwielbiam, a czekolade ani przed ciaza ani teraz nie lubie w zadnej postaci :rolleyes2:

Ja jak zaszłam w ciąże z moją najmłodszą podczytywałam październikówki, one rodziły a ja miałam test dodatni i też nie mogłam się doczekać. Zleciało nie wiadomo kiedy.
Teraz wydaje mi się, ze ta ciąża to wieczność, dopiero 15 tydzień się zaczął a dziewczyny mówią na poronieniach, że strasznie szybko leci czas, dopiero robiłam test a już 15 tc. czyjaś ciąża leci szybciej niż własna, przynajmniej tak się wydaje.
Co do grupy to pisałam dziś informacje, że jest sporo osób nie z BB, chciałam zrobić tam trochę porządek ale Dziewczyny się wypowiedziały, że lepiej sie tutaj pisze, bo tam nie wiadomo kto jest kto i to jest prawda wiec Venicee zamknęła grupę.
Dziewczyny ile przybrałyście już na wadze? ja już ze 3,5 kg, w poprzedniej donoszonej ciąży na tym etapie już z 8 więc chyba nie jest źle choć wtedy miałam niższą wagę startową więc wychodzi na to samo prawie

reklama
u mnie ok. 1,5 kg, ciesze sie bo obylo sie bez wymiotow i mdlosci, raczej jem normalnie i napadow nie mam, powoli idziemy. Z G rzygalam gdzie popadnie, mdlilo mnie i -3kg, szybko nadrobilam, bo w II trymestrze gloda dostalam :laugh2: tym razem moze az tyle nie przytyje...

Do góry