reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Weszłam sobie na forum gdzie styczniówki już sobie piszą: dobra dziewczyny jadę rodzić!!
JUż nie mogę się doczekać kiedy my tak będziemy pisały i wyliczały ile nas jeszcze nierozpakowanych;)

jolcia aha to wszystko zmienia a nie ma czegoś takie jak słodycze bez cukru albo dla cukrzykow? Albo może coś sama zrób?;) ja jak przeszłam na bezgluten to marzyłam o ciasta tortach wiec wiem co czujesz. ....

jolcia aha to wszystko zmienia a nie ma czegoś takie jak słodycze bez cukru albo dla cukrzykow? Albo może coś sama zrób?;) ja jak przeszłam na bezgluten to marzyłam o ciasta tortach wiec wiem co czujesz. ....

Te słodycze dla diabetyków są słodzone innymi zastepczymi slodzikami które mimo wszystko podnoszą cukier :(
Mogę sernika kawałek, ale tylko ja go lubię u mnie w domku więc tylko jak do rodziców jadę to Mamcia piecze :)
Będę jeszcze próbować piec babeczki z amarantusa... bo podobno cukier po nich jest w normie :)

Generalnie tu nie chodzi tylko o słodycze... makarony, ryz, owoce, drobne kasze etc... tego nie mogę jeść... tz. Mogłabym Ale w takich ilościach ze sobie tym bym nie pojadla... 8 sztuk pene trochę mało ;)

A z daktyle, banany i migdaly podnosza cukier? bo ja z nich czesto robie ciasta desery ale ja cukier moge tylko gluten musialam wyeliminować...mam super przepis na ciasto z buraków smakuje jak czekoladowe a z buraków i trochę kakao bezglutenowe ale nie wiem czy możesz?
ogólnie spróbuj upiec coś na bazie bananów z mąka ryżowa lub kukurydziana dla mnie cuda ;)

no wlasnie Jolcia bo zapomnialam a wspominalas o mezu, a moze maszyna do chleba by Twoj problem rozwiazala, ja mam i sobie chwale :tak:

krolestwo za kalarepe, uwielbiam, a czekolade ani przed ciaza ani teraz nie lubie w zadnej postaci :rolleyes2:

Ja jak zaszłam w ciąże z moją najmłodszą podczytywałam październikówki, one rodziły a ja miałam test dodatni i też nie mogłam się doczekać. Zleciało nie wiadomo kiedy.
Teraz wydaje mi się, ze ta ciąża to wieczność, dopiero 15 tydzień się zaczął a dziewczyny mówią na poronieniach, że strasznie szybko leci czas, dopiero robiłam test a już 15 tc. czyjaś ciąża leci szybciej niż własna, przynajmniej tak się wydaje.
Co do grupy to pisałam dziś informacje, że jest sporo osób nie z BB, chciałam zrobić tam trochę porządek ale Dziewczyny się wypowiedziały, że lepiej sie tutaj pisze, bo tam nie wiadomo kto jest kto i to jest prawda wiec Venicee zamknęła grupę.
Dziewczyny ile przybrałyście już na wadze? ja już ze 3,5 kg, w poprzedniej donoszonej ciąży na tym etapie już z 8 więc chyba nie jest źle choć wtedy miałam niższą wagę startową więc wychodzi na to samo prawie

reklama
u mnie ok. 1,5 kg, ciesze sie bo obylo sie bez wymiotow i mdlosci, raczej jem normalnie i napadow nie mam, powoli idziemy. Z G rzygalam gdzie popadnie, mdlilo mnie i -3kg, szybko nadrobilam, bo w II trymestrze gloda dostalam :laugh2: tym razem moze az tyle nie przytyje...

Do góry